Zzzzzzzz.......

Det var ett dåligt Arsenal vi såg i dag, men motståndet i AZ Alkmaar var ännu sämre och det krävdes verkligen inga duracellkaniner för att dominera denna match. Totalt hade vi runt tre-fyra skott på mål, av dessa gick ett in. Det kändes som att ha en laptop med alternativet "energisparing". Matchen i sig var oerhört händelserik, det hände jäkligt mycket. Bl.a så sprang Fabregas över mittlinjen ett antal gånger. Robin van Persie sprang lite på topp och Song var lite här och där. Nej, för att vara seriös så var det ingenting annat än ett sömnpiller till match. Van Persie skulle ha gjort mål på det första läget han fick, men sköt i stort sett rakt på målvakten. Samtidigt var AZ Alkmaar enormt bleka framåt. Visst var Olympiakos värre, men istället för att kunna ta vara på att Arsenal endast spelade på en 60%-ig nivå så gjorde man ingenting.

Istället kunde Fabregas rulla in bollen i öppet mål efter en väldigt osjälvisk handling av RvP. RvP hade från sin favoritposition all anledningen att skjuta, men valde det säkra före det osäkra och passade Fabregas rakt över straffområdet till 1-0 i den 36e minuten. Men, det brukar alltid straffa sig om man spelar som Arsenal gjorde idag - på halvfart - och det kom att straffa sig ännu en gång. Andra halvlek var inte så mycket bättre och frågan var snarare hur i helsike AZ Alkmaar skulle få in en boll. Well, svaret fick vi i 92a minuten då en till synes okänd AZ-spelare snyggt skickade in bollen i nättaket på volley. Mannone var chanslös i mål och spelarna fick lära sig att man inte får släppa in ett mål i sista minuten ännu en gång. Det har hänt flera gånger tidigare i år och det kommer hända ännu fler gånger om det fortsätter så här.

Vinsten var ju säkrad, men så kan det gå. Om man endast spelar ut 50-60 % av sitt register så brukar det också straffa sig, precis som det gjorde nu. Våra spelare höll fokus i 91 minuter, den sista minuten glömde man bort att göra det och vips så hade man 1-1. Samtidigt tycker man att man borde dödat matchen tidigare, men låt Alkmaar få sin glädje över ett likaresultat. När de kommer till Emirates har jag inget emot att satsa på ett odds som säger att det blir ett resultat på 5, 6 eller 7-0. AZ Alkmaar spelade på hemmaplan och de spelade uselt och när man spelar uslare än ett väldigt blekt bortalag så är det illa ute om man ska resa. Vi kommer ha flera spelare tillbaka, vi kommer ha hemmaplan och det kommer inte kunna sluta på något annat sätt än att slutresultat blir en överraskning.

Som ni märker är jag inte så frustrerad över likaresultatet. Vanligtvis brukar jag vara det, men samtidigt är det bra att få spelarna ner på jorden. Det misstag de gjorde i dag måste poängteras noggrant av ledarstaben. Om vi fortsätter att släppa in mål i de döende sekunderna så kommer vi inte vinna någon cup. Då kommer vi stå där med byxorna neddragna någon semifinal för att vi "råkat" släppa in ett mål i sista minuten. Hur som helst, jag var inför matchen nöjd med en poäng och jag är fortfarande nöjd, men jag är besviken. Besviken på att vi släpper en match som vi dominerat från matchminut 1-91. Wenger kommer nog också vara besviken på sina mannar, men det är bättre att det händer mot AZ Alkmaar än mot Chelsea, Manchester United eller Barcelona. Visst är det ett vanligt argument när man tappar sådana här matcher, men om spelarna skall lära sig av sina misstag så är det bättre att de lär sig dem innan det är för sent.

Nu åker fokus över till Premier League och vi har trots allt ett Londonderby att tagga för. Resultat, ära och form står på spel. Det är dags att bita tag i vinterkylan och se till att få med sig resultatet nu. De måste lära sig att döda matchen. Låt oss hoppas att de visar hur man gör det på lördag. Hej!

Kommentarer
Postat av: Anonym

det e lungt för att vi leder gruppen o kmr vinna den för vi vinner resten o så skulle vi dödat matchen från straff punkten när vel blev nerSPARKAD!! GO GUNNERS

2009-10-20 @ 23:20:27
Postat av: Ibbe

Well hell, hellre att the outcome blev som d blev i den här matchen än i nån viktigare match. Hoppas d blir som en liten väckarklocka i en rätt så obetydlig match me tanke på att vi ändå kommer vara klara grupp-ettor i slutet =)

2009-10-20 @ 23:39:13
Postat av: Rolle

Hemmamatchen mot AZ är ju i princip redan nu 3 poäng. Men då finns ju "risken" att Wenger vilar lite bättre spelare såsom Fabregas t ex. Och därför tror jag på ett resultat som 3-1, 4-1 kanske. För mål kommer vi ju defenetivt att släppa in.

Just ja, Almunia är han bänkad eller skadad? Skulle va roligt och se han stå mot West Ham nu när Mannone stått ett bra tag. Almunia är säkert jävligt sugen på att visa upp att han kan än ;)

2009-10-20 @ 23:52:42
Postat av: elmo83

fan va dåligt att släppa in i sista min. jävlit surt, hade vi haft 9p nu så kunde man nog vilat en del spelare i kommande CL. Hade gärna vilja se wilshere i CL från start! GOONER 4 LIFE!!!!!!

2009-10-21 @ 12:03:30
Postat av: Hasse

Kändes fruktansvärt onödigt att släppa in det målet, men trots allt är det i princip oviktigt. Jag är inte ett dugg nervös inför hemmareturen, och vi får trots allt vara glada över att den här varningsklockan kom i en bortamatch i CL och inte hemma mot typ Birmingham i PL. På förhand är inte en pinne borta mot AZ speciellt dåligt heller...

Viktigt att få upp självförtroendet och tagga till inför West Ham borta nu. Ingen enkel match.

2009-10-21 @ 14:15:41
Postat av: kicken

@Rolle: Almunia är frisk och har suttit på bänken två matcher i rad. Mannone har ju hittills varit riktigt bra, men de två senaste matcherna har hans oerfarenhet kommit fram rejält och trots att det inte hamnat om dödsviktiga situationer så har han varit lite skakigare nu på slutet. Jag skulle inte bli förvånad om Wenger satte in Almunia redan nu eller om Mannone endast får en eller två chanser till för att visa att han ska vara försteman mellan stolparna. Dock tror jag precis som jag sade att Almunia får chansen nu på lördag.

2009-10-21 @ 14:46:09
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Anonym

arsenal 4 ever nu e det inte jätte svåra matcher på ett tag o 10 vinster nu:):):) 4 titlar iår GO GUNNERS

2009-10-21 @ 15:11:46
Postat av: kicken

@Senaste kommentaren: Optimisten ;)

2009-10-21 @ 20:44:17
URL: http://arsenalblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0