En lördag utan Arsenal är som glass utan strössel....

Arshavin blir bl.a hyllad av Wenger!

S
å, välkomna in i dagens inlägg. Vanligtvis skulle det här inlägget kryddas av matchdagskommentarer etc., men Arsenal spelar inte förräns i morgon och det händer inte så ofta att våra matchdagar hamnar på en söndag, men några gånger per säsong så får man ändå se fram emot söndagsmatcher. Så, vad finns det att berätta? Jag tog egentligen upp rätt mycket som tas upp i dag i går, men självklart så ska jag ge er något att hugga i.

Varje match från och med nu är enormt viktig. Att topplagen förlorat gör bara vår situation bättre, men det handlar inte längre om att lita på att andra gör jobbet åt oss. Arsenal 2.0 (två punkt noll) - Rit-Ola som myntat det uttrycket - skall bara fokusera på nästa match och se varje match som en avgörande match. Man måste strunta i att det är tidigt inpå säsongen, tre poäng är tre poäng och tre eller två tappade poäng kommer inte tillbaka. Varenda match är viktigare än viktigast och det kvittar om motståndet heter Wolverhampton eller Chelsea. Det gäller att göra en enda sak, att vinna. Man brukar säga att vissa matcher är lättare än andra, men personligen så tror jag inte på det. Varenda match har sin hake och det har vi sett tidigare. Hur som helst, i morgon väntar Blackburn och hemmaplan kan ännu en gång visa sig bli avgörande.

Vi har redan spelat 11 matcher (alla tävlingar) och vi har bara förlorat två och har heller inget likaresultat. Det är mer än bra, det tråkiga är att förlusterna kommit i PL. Fabregas har tidigare sagt att han heller vinner Premier League än Champions League. Wenger vill hellre vinna Champions League än Premier League. Supportrarna är nöjda med vilket som. Frågan är hur det kommer att gå. Topplagen kommer förlora många mer matcher än tidigare - precis som jag sagt flera gånger - och frågan är vem som ser till att förlora minst. Jag känner på mig att det kommer bli äckligt jämnt till slut och då kan varenda poäng vi skopar in just nu vara avgörande. En vinst mot Blackburn är därför ett måste.

Fabregas vill verkligen vinna Premier League.

Imorgon har vi Eduardo borta (skadad), men Walcott tillbaka. Walcott lär med 99 % sannolikhet starta på bänken och komma in i andra halvlek och jag ser framför mig samma lag som mot Olympiakos förutom att Bendtner kliver in i startelvan istället för Rosicky. Saken med Rosicky är att han kommit tillbaka från skadan bättre än förmodat jämfört med exempelvis Eduardo. Rosicky har lyckats hålla sig borta från flera småskador, men man måste fortfarande extra försiktig med honom. Det är även därför Rosicky inte kan starta vecka in och vecka ut. Men om han känner sig 100 % fit finns det ingen anledning att hålla honom tillbaka, men jag tror att Wenger väljer att börja med honom på bänken som en ren säkerhetsåtgärd.

Som ni säkert märkt har Wenger talat väldigt varmt om Arshavin och säger bl.a följande:


I believe he has a big challenge in front of him because he made his team in Russia, St Petersburg win, and if he manages to make Arsenal win he will become an all-time great. I just love Arshavin as a footballer because he has things that are just down to him. He is intelligent and he looks like he is a shrewd street-player because he creates something always in unexpected situations. He has a low centre of gravity, great pace and tricky dribble. He uses all that he has in the locker in an intelligent way and don't forget he is a winner as well.Jag har inte sett Wenger hylla en spelare så pass mycket på länge. Visst kommer det hyllningar då och då, men det här var ju rent ut sagt en riktigt stor hyllning. Jag vet dock inte om jag är beredd att hålla med honom. Kan han bli lika bra som Messi och Ronaldo? Mja, det kanske går. Är han det just nu eller är han nära på att vara lika bra? Nej. Visst, det är svårt att bedöma spelare rakt av. De flesta har olika egenskaper och det är omöjligt att jämföra spelare som t.ex Messi och Arshavin. Det den ena är bra på är den andra lite sämre på. Men visst är de lite lika i sitt spel, trots att Messi befinner sig på en lite högre nivå än Arshavin. Well, man trodde inte att Henry skulle bli en av Premier Leagues bästa spelare någonsin heller, så what the heck, kanske....

Kan han bli lika bra som Ronaldo&Messi?

Wenger har även talat gott om Bendtner, men med lite mindre bokstäver än vad han gjorde med Arshavin:

Since the beginning of the season I'm very happy with him. So far he has played in many games, performed and improved. He is a player who will improve every year. Nicklas is a good size and is a very pacey player considering his size. He has an intelligent game with good vision.


Det är ingen lögn att Bendtner börjat riktigt bra. Han har varit enormt kritiserad och är det fortfarande (bl.a av vår käre Leifby på AB). Frågan är vad folk vill ha av honom? Han kommer inte att göra över 20 mål än, han har inte den rollen i laget. Hans nya roll i laget är att skapa chanser och se till att vara ett hot i luften. Och hittills har han lyckats riktigt bra med det. Nickmålen har inte börjat falla in än, men det kommer. Trots det så har han varit ett ständigt problem för försvararna och han har växt till sig enormt som spelare sedan förra säsongen. Den enda frågan som är svår att avgöra är om han är en startspelare eller ej. Jag vet inte och jag vill inte avgöra det än. Vi får se hur han sköter sig i nästkommande matcher och framför allt om han har återhämtat sig sedan bilolyckan.

Mycket från Wenger i dag. Vi är många som undrar hur målvaktssituationen kommer att se ut när alla målvakter är friska och spelklara. Wenger hintar lite om vad han tänker:


Vito has done very well but I cannot say he has exceeded my expectations because I had never seen him play at that level in a consistent way. You have to accept that as long as the player is not under stress with the pressure to perform, you don’t know how he responds. And he has managed that very well.


Enligt mig så betyder det att Wenger kommer ställa Mannone i mål tills han börjar svajja. Han är som sagt inte helt nöjd då han vill ha konsistens från Mannone. Men hittills har Mannone varit trygg och självsäker. Hans kanoninsats mot Fulham visade det om något annat. Frågan är när (om?) Mannone börjar bli lite otrygg och när (om?) i så fall switchen kommer. Almunia har i alla fall något att bita i nu. Han trodde att han var ohotad etta, men nu har han fått ordentlig konkurrens. Personligen så tror jag att Mannone är en man för framtiden och att hans insatser varit riktigt bra. Men jag tror även att Almunia i slutändan är en bättre målvakt. Det bevisade han inte minst förra året. För Almunia gäller det bara att hitta sin form från förra säsongen.

Kan han verkligen ta över förstaposten?

Sist men inte minst har Merida något att säga och han får avsluta dagens inlägg! Tills i morgon får ni ha det så bra. Det kommer förhoppningsvis ett inför-inlägg då!


I am focused on the World Cup and when I come back and I will give my best to show him (Wenger) what I can do, and to show him I can help the team. Of course, playing well for the national team helps. I always want to improve, to get better, to get my place in the Arsenal side. Obviously playing with top, top players is nice, and Cesc (Fabregas) is one of them. I would love to make the first eleven at Arsenal, and that Cesc is there as well.


Kommentarer
Postat av: micke

blir det ingen "fråga kicken vad som helst" snart? skulle ju haft det i torsdag

2009-10-03 @ 15:25:01
Postat av: kicken

@Micke: Ajdå, tack för att du påminde mig! Glömde bort det totalt, tyvärr. Det kommer, det kommer! Håll ögonen öppna! På måndag kommer det!

2009-10-03 @ 17:29:26
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: erzy

United spelade lika mot Sunderland på OT. Självmål av Sunderland i 92:a minuten :(Hoppas inte Diaby startar

2009-10-03 @ 20:36:43
Postat av: Mag

Problemet med Bendtner är att han inte klarar av farten. Varken på plan eller på vägen;) När det går undan som bäst i svängarna hinner han helt enkelt med... Hoppas det ändrar sig.

Gott med poängtapp på scum och united idag, förresten.

2009-10-03 @ 22:51:23
Postat av: sign. ML

Jag gillar glass utan strössel!

2009-10-04 @ 11:42:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0