Friday night is back!

Introbild!

G
od kväll alla läsare. I går bad jag alla er som ville bli intervjuade att kommentera inlägget och det blev trots allt en del. Jag har helt fair play-enligt lottat vilka tre som kommer bli intervjuade (alla blir inte det på en och samma gång naturligtvis) och de tre som kommer bli intervjuade är Anton, Micke (vars mailadress börjar på mikep) och Shahriar (du måste ange din e-mail adress snarast möjligt, eller så mailar du mig på kickeeen@hotmail.com). Anton är först ut och du kan förvänta dig ett mail i helg! Alla ni andra som vill bli intervjuade har jag i baktanken och det kommer komma fler chanser för er! Men, nu till Arsenal!

I dag har jag mötts av en typisk mellandag. Eftersom att matchen spelas först på söndag så finns det inte alltför mycket att rapportera om och jag kan heller inte påbörja på ett nytt inför-inlägg. Men, jag tar naturligtvis upp det som skall tas upp, as usual! Wenger har ju hållt presskonferens och där har det kommit fram att Eduardo är 100 %, medan Rosicky missar matchen och Bendtner är fortfarande 50/50.


Before training we thought Rosicky would be 50:50. But he will not be available for Sunday now. Bendtner was OK today and will have another session tomorrow. Eduardo will definitely be back. From Tuesday night, we did not lose anybody and we could have Senderos available again.


Att Rosicky uteblir är inte hela världen för oss, då vårt lag som vi antagligen behåller intakt sedan matchen mot AZ Alkmaar skall kunna skapa tillräckligt med problem mot West Ham. Däremot är det bra att både ha Eduardo (och antagligen Bendtner) tillbaka. Två spelare som kan komma in och skapa ytterligare problem för en trött backlinje. Dessutom är Bendtner alltid ett hot på hörnor. Det är dock ett under att ingen från vår mest riskabla lagdel skadat sig över en längre tid. Jag syftar då naturligtvis på försvaret och speciellt mittbackarna. Som jag sagt flera gånger tidigare gillar jag Senderos och tycker att han borde få spela mer, men vi har haft ren tur när det kommer till skador på mittbackarna. Hittills har de kunnat bilda ihop ett riktigt samarbete och mycket beror på att de bägge - Gallas och Vermaelen - är två olika spelartyper. Detta ger dem friheten att skapa ett mer dynamiskt och ett svårare mittförsvar att knäcka. Men en skada kan ändra allting och då kan vi komma att se Silvestre eller Senderos på plan. Silvestre är alltid riskabel att spela och Senderos är helt okej, men han behöver en hel del matcher nu när han varit borta från spel vecka in och vecka ut ett så bra tag. Så, jag kan ingenting annat hoppas än att både Vermaelen och Gallas håller sig friska ett bra tag till.

Gallas + Vermaelen = Success!

Om vi fortsätter lite på det temat, så har vår forne skyttekung Ian Wright sagt ett och annat om just Vermaelen:


Thomas has been an unbelievable signing. He scores goals, he's comfortable and is a great defender in respect that he's robust, quick and has a great left foot. I saw his debut up at Everton and he was fantastic. That's exactly what I want for Arsenal — signings like him who can come in and fit in immediately. He looks like an Arsenal player. A couple more like him and Arsenal could be right amongst it.

Kolo Toure hadn't been playing as well as he had done and Vermaelen has been a major success since coming in. Toure's started pretty well at Manchester City but is getting a couple of little niggles here and there. Arsene Wenger's got a knack of knowing when to get rid of certain players and it was unbelievable business bearing in mind what he bought him for and what he sold him for. But there's no comparison between him and Vermaelen — I'd taken Vermaelen every time — especially with the money we got for Kolo. It's a no brainer — an absolute no brainer.What can you really say about that? Där bröt jag väl mitt löfte med en helsvensk blogg, nej, men självklart är det roligt att läsa hur olika spelare, ledare och journalister hyllar honom gång på gång på gång. Jag har och kommer nog aldrig att ifrågasätta Wengers fingertoppskänsla. Det är ett under hur han lyckas köpa de mest perfekta spelarna, det är det verkligen. Och två av våra spelare hamnar i stort sett i varenda top3-lista över 2009 års bästa värvningar. Det säger det mesta. Jag är bara glad över att ha både Arshavin och Vermaelen i Arsenal.

En spelare som en del kan känna igen när vi möter West Ham är Matthew Upson som spelat för Arsenal en längre tid i sina yngre da'r. På presskonferensen inför matchen mot West Ham sade Wenger följande om Upson:I knew when he left that he will make a big career. But at that moment when Matthew was here, he was impatient. That I could understand as well because I bought him at Luton and after a few years he didn’t play here. I didn’t stop him [going] because I knew he had qualities to play in the Premier League but he had players in front of him that stopped him.


Wenger har aldrig gillat otåliga spelare och han har nästan alltid sett till att otåliga och för pretentiösa spelare fått sot för sina gärningar på ett eller annat sätt. Ferguson är en annan typ av tränare, en tränare som kan handskas med sådana spelare och helt ändra karaktär på dem. Alla tränare har sina olika egenskaper och det är en av Fergusons bättre egenskaper. Wenger har dock alltid varit lite naiv i sitt tänkande när det gäller spelare som t.ex Upson, men däremot förstår jag hans tankesätt och varför han gjorde sig av med Upson, men jag kan varken säga att det var eller är rätt eller fel.

Almunia tillbaka mellan stolparna på söndag?


I wouldn't say Manuel is no longer our automatic first choice,” he said. “But Vito has come in and done well. It is always difficult with these kinds of decisions. You could say our job is to be unfair sometimes to players. You don't want to be but some time you have to, no matter what decisions you make sometimes you are unfair to one or two players.D
et sista jag tänkte ta upp idag är målvakterna och citatet ovanför detta stycke sades av Wenger under presskonferensen. Wenger har inte gett en enda föraning vem han kommer ställa i mål i övermorgon, men min magkänsla och instinkt säger att det kommer att bli Almunia och jag är beredd att satsa mycket pengar på det. Om vi bortser från den tröga start Almunia haft så är han trots allt en trygg och stor målvakt. En målvakt med mycket rutin och erfarenhet i bagaget och en målvakt i sina bästa år. Han brukar lysa av självförtroende och alltid ha den där jävlar-anamma instinkten som krävs. Något som han inte minst bevisade förra året. Jag vet att du - Fredrik - vill ha en ny målvakt i klubben och att du inte ser Almunia som en top-class keeper, men jag har tagit upp det här enormt många gånger tidigare och jag kan gärna göra det igen, men inte just nu. För vet ni vad som sänds just nu? Just det, Friday Night ATVO! Se till att tuna in så fort som möjligt! Tack för i dag, hej!

Kommentarer
Postat av: Ibbe

Ja måste hålla med Fredrik fortfarande, ja skulle inte ha nåt emot en ny målvakt. Alla säger hela tiden att när Almunia känner pressen av att ha andra o tredje målvakter som kan ta över gör honom motiverad till att prestera bättre. Men det ska inte vara så, han ska känna pressen av att prestera bra varje match hotad eller ohotad. Hans motivation till att göra bra ifrån sig ska helt enkelt vara att det ska gå bra för Arsenal, att inga onödiga mål ska släppas in.

2009-10-23 @ 22:14:24
Postat av: mm

Det här "Friday Night" vad är det för nåt? Har aldrig fattat det.När det gäller målvaktsfrågan så ser jag helst att Almunia står så länge han är frisk, precis som du säger så har han rutin och är väldigt stabil trots sina "små" tabbar han gjorde i inledningen av säsongen. En målvakt som jag alltid gillat dock är Fabianski, han kommer bli vår nya stjärnmålvakt om 2-3 år, ingen tvekan om saken.

2009-10-24 @ 02:18:06
Postat av: kicken

@Ibbe: På senare tid har det blivit allt mer supportrar som tycker att vi ska köpa en riktigt bra målvakt. Jag förstår absolut varför de flesta vill se en riktigt bra keeper mellan stolparna, men jag är rätt säker på att Wenger inte kommer köpa en ny målvakt på ett bra tag, oavsett om vi vill eller ej. Personligen så håller jag inte med att vi behöver en ny målvakt (än), men det kan förändras snabbt. Men med all säkerhet så kommer vi inte få se en ny målvakt tills Almunia lägger av/byter klubb. Det är iaf det jag tror.@mm: Friday Night är vad man skulle kunna kalla ett tv-program. Det handlar om 100 % Arsenal och frågor, diskussioner och mycket annat tas upp i studion där arsenalexperter ger svar på tal och sin syn på saken. Sen får man se en ny spelare under "spotlight" varje vecka samt att fans och andra kan ringa in eller maila och ställa frågor till experter.

2009-10-24 @ 09:16:26
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Shahriar

Här har du min email, kanske bättre att skriva här.

2009-10-24 @ 12:49:40
Postat av: Hasse

Håller med Kicken. Almunia är förvisso inte den som gör riktigt sjuka räddningar, men å andra sidan gör han väldigt sällan tabbar. Och gör han det brukar de inte vara speciellt farliga. Almunia är stabil och med Fabianski och Mannone som backuper är jag inte nervös. Såg ni Casillas mot AC Milan senast? T.o.m. en världsmålvakt kan göra grova tabbar...

Hade vi fått världens bästa målvakt till Arsenal hade jag inte tackat nej, men som det ser ut nu finns det positioner på planen där jag betydligt hellre ser nya namn. Almunia är inte riktigt i världstoppen på sin position, men han är definitivt topp 10-15. Och det kanske räcker...Fabianski har vi sett göra riktigt fina reflexräddningar, men än så länge hänger han lite mycket press. Mannone, som ju bara varit i ropet ett par veckor, tycker jag inte vi fått se allt av ännu. Ser ju riktigt lovande ut, men jag tror inte att en 21-åring är en spelare som ska stå 25-30 PL-matcher för Arsenal en säsong. Han behöver ett par säsonger till och få lite mer pondus.Fotnot: Alla som spelat en del Nintendo-spel i sina dagar kanske känner till den onda figuren Waluigi. Han är slående lik Almunia. Kan inte du ta upp det, Kicken?

2009-10-24 @ 16:06:11
Postat av: zlatan

har du köpt ATVO, eller streamar du?

2009-10-25 @ 11:09:37
Postat av: Simon

Har den bilden på V.Persies frispark mot Birmingham i högre upplösning?Tack annars för en suverän blogg! =)

2009-10-26 @ 10:35:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0