Inför: Arsenal - Birmingham + smått&gott!

God kväll på er. Jag hoppas ni njutit av er dag, det har i varje fall jag och om det är något som gör mig extra glad så är det att klubbfotbollen äntligen är tillbaks! Från och med nu kommer vi få se två matcher i veckan fram tills den sjunde november då det är dags för ännu ett förjävligt landslagsuppehåll (play-off väl?). Hur som helst, tills dess så får vi njuta av lite Premier League blandat med både Champions League och Carling Cup. I går pratade jag lite om lyxproblemen som uppstår när Nasri är tillbaka och det enda jag kan säga är att det är alldeles för länge sedan vi hade lyxproblem. Men, som sagt, vi får se var Nasri får spela, men det är intressanta synpunkter ni har kring detta.

Mycket har handlat om Fabregas de senaste dagarna/veckorna och ja, det händer hela tiden saker kring honom. Nu har han berättat hur gärna han vill vinna Premier League:


I've realised with every year how big the Premier League is. Growing up it's about Champions League and World Cups. But, once you come to play here, you realise how the fans live for the Premier League. The league is really competitive and I like it a lot. I think in England the Premier League is the biggest thing. All the top teams in Europe want to win their own league but the English is the hardest to win. I want to win it even more now than when I first arrived.Jag har hört hans önskan om att vinna Premier League tidigare och just nu klassar han det högre än både Champions League och andra cuper. Vad vore då bättre än att faktiskt vinna den förbannade titeln? Inte bara för Fabregas skull, utan för lagets, för supportrarnas och för Wengers skull. Jag tänkte här om dagen hur jag skulle reagera om vi vann titeln och ja, ni vill inte veta hur glad jag skulle bli. Det skulle nog involvera både glädjetårar och hoppande fram och tillbaka och mycket mycket mer. Jag vill inte ens tänka på hur glad jag skulle bli, men det gäller att inte ta ut någonting i förskott och jag vill inte tänka på en titel förrän det närmar sig slutet. Hittills så får vi leva med att vi har två förluster och ett aningen instabilt spel. Alla lag är inte felfria, men det ligger höga förhoppningar i luften sett till vår fina säsongsstart. Hur som helst, låt oss hoppas!

Dags att vinna Premier League?

Wenger ja, han har ju sagt ett och annat:


Of course, the pressure is very big. It has always been there and we are happy with that. We do not play for tablets of chocolate. We play for trophies and that's what we want to win. Its a positive sign for our team and I believe its important for the confidence to know that when we are 1-0 down we can score goals. Its good for morale.Visst är det bra för självförtroendet att hämta upp underlägen, men det är inte bra för självförtroendet att ligga under match efter match. Som tur är så har det inte hänt allt för många gånger än, men självförtroendet för försvararna tar en liten tur med hunden när de släppt in ett mål som de vet att de egentligen inte skulle släppt in. Att sedan komma tillbaka är naturligtvis starkt, men en klubb som Arsenal skall sträva efter att alltid se till att hålla rent där bak, men Wengers filosofi har ju gjort att vi blivit mer sårbara där bak. Istället fokuserar man på att göra ett till mål när man släppt in ett och det har varit så ett längre tag nu. Jag tycker fortfarande om tanken att t.ex hyra in Keown för att coach enbart försvaret heltid. Det fungerade 05/06 (CL-final) med en backlinje som minst sagt var bland de sämsta (namnmässigt) bland slutspelslagen, så varför kan det inte fungera igen? Men men, offensiven ligger i fokus just nu, så vi får hoppas på den nya klyschan offensiv är den bästa defensiven.

Sol Campbell tränar för närvarande med Arsenals a-lag, men ett kontrakt kommer inte komma på fråga enligt Wenger. Personligen så tycker jag det skulle fungera galant. Campbell har fortfarande något år kvar och han håller fortfarande hög klass där bak. Dessutom skulle han vara enormt nödvändig med tanke på den försvarskris som står och väntar utanför dörren.

Det blir inget kontrakt hos Arsenal, bara träning!

Det har varit mycket prat kring Fergusons domarattack och angående just detta tema säger Wenger följande:


I have no relationship with the referee. I never speak to any referee. I believe that the referees have to keep their distance with the players as well. Personally I respect the referees and I think the referees have to keep their distances from the managers and the players.Den där "domarattacken" har enligt min mening blivit så pass upphausad så det inte är sant. Visst var det en liten förolämpning, men att det skall gå så långt att det snackas om att ta det till domstol är bara löjligt. Fotboll handlar om känslor, kärlek, hat och så mycket mer. Det är så klart att känslorna tar över när ens lag förlorat och du får hela skulden. Jag förstår Ferguson, men samtidigt så tänker jag hålla mig borta från ämnet. Dels för att jag skulle kunna skriva en wot (wall of text) om bara det här och dels för att det inte är så pass relevant.

Så, det är dags att möta Birmingham imorgon och jag är laddad som tusan! Frågan är vad vi skall förvänta oss? Spelet lär vara lite trögt i början med tanke på landslagsuppehållet, men det skall komma igång ganska snart. Skall vi förvänta oss ett defensivt Birmingham? Skall vi förvänta oss ännu en chocköppning? Skall vi förvänta oss ännu ett mål av Vermaelen? Ja, många frågor som kräver svar. Det ser dock ljust ut och vi kommer kunna ställa upp med ett väldigt starkt lag. De flesta spelarna är friska och Birmingham är bara ett lag vi skall kunna slå hemma. Det kommer naturligtvis bli svårt om de spelar bättre än anat (á la Sunderland @ Old Trafford), men jag förmodar att spelarna är så pass professionella att de tar hem det förr eller senare. 5-1, 2-0 eller 3-0 låter väl som troliga resultat? Personligen tror jag nästan att det blir ännu en utklassning och jag tror att vi kommer få se många mål. Om det inte blir så, så hoppas jag åtminstone att vi går hem med tre poäng i bagaget och det skall vi vara kapabla till.

Den f.d arsenalspelaren och den nuvarande landslagsmannen och Eskilstunasonen Sebastian Larsson kommer med stor sannolikhet få speltid imorgon. Det gäller att akta sig för frisparkar nära straffområdet, där kan han vara dödlig.

Birmingham har börjat säsongen lite sådär. Det har varit någon imponerande vinst här och där, något likaresultat och några förluster. En ganska okej säsongsöppning för Birminghams del. Frågan är hur de tänker spela imorgon. De har använt sig av både ett 4-5-1 och ett lite mer offensivt 4-2-3-1. Sett till vilka spelare de har tillgängliga så lutar det åt ett 4-5-1 där de kommer satsa på kontringar. Blackburn spelade lite likadant och de ledde två gånger, men de var ändå enormt långt borta ifrån en vinst. Birmingham är ett lag vi skall ta och jag hoppas verkligen inte det blir en plattmatch för våran del. Det är det sista vi vill ha just nu, men som sagt, tre poäng skall skopas in!

Tyvärr så ökar skadelistan med tanke på att Bendtner, Clichy, Vela samt Eduardo inte kommer vara tillgängliga. Gibbs kommer få göra sin PL-debut den här säsongen och Rosicky fortsätter väl spela där Bendtner spelat förut. Vela skulle nog ändå inte varit aktuell för spel och Eduardo skulle med stor sannolikhet hoppat in i andra. Det gör ju som sagt att vi inte kommer ha allt för många anfallare på bänken (läs: endast Walcott). Men det skall ju gå bra ändå. Vi får hoppas att det rör sig om inte så allvarliga skador på de spelare som inte är tillgängliga.

Sist men inte minst vill jag påpeka att 32 arsenallegendarer kommer få sig avbildade runt om på Emirates. Vi har redan sett en stor affisch med bl.a namn som Henry och Brady. Nu är flera affischer på väg upp och nu handlar det om namn som Bergkamp och Seaman. Det ser riktigt bra ut om ni frågar mig! Men, nu taggar vi alla gooners! Matchen kan ni se via myp2p (bra), Canal+ (bättre) eller C Sports (bäst). Come on you Arsenal!Kommentarer
Postat av: Rolle

Kicken kommer Ljungberg vara med i "Arsenaliseringen" av Emirates? Alltså när jag säger med så menar jag ditmålad, amen du fattar vad ja menar :)

2009-10-16 @ 22:02:58
Postat av: Anonym

1 fråga kicken, ska man betala för att titta på arsenal på (C SPORT)och hur?

2009-10-16 @ 22:04:05
Postat av: kicken

@Rolle: Ingen aning, men jag tror inte det. Han hann inte bli en så pass stor ikon som alla de andra spelarna.@anonym: Japp, man måste betala, men det är väldigt bra kvalle för att vara stream. Har provat själv några gånger, men allt handlar om man är villig att lägga lite pengar på det eller ej. Precis som alltid. Det är bara klicka dig vidare till Premier League på deras hemsida och en pecifik match.

2009-10-16 @ 22:33:41
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: micke

freddie borde ju komma med där ngnstans då alla fansen rösta fram honom som den 11e bästa spelaren i arsenal

2009-10-16 @ 22:55:30
Postat av: kicken

@micke: Japp, det kommer jag ihåg, men de som hamnar på dessa stora affischer är endast spelare som varit ikoner och som idag ses som legendarer. Ljungberg stannade ioförsig i Arsenal väldigt länge, men han nådde aldrig upp till den legendstatus t.ex Henry, Bergkamp, Brady eller Seaman nått upp till.

2009-10-16 @ 23:06:14
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: erzy

canal+ måste ju ändå vara bäst. Ingenting slår att titta på TVn utan lagg + studion före/i pausen/efter

2009-10-17 @ 00:30:36
Postat av: Simon

4-0

2009-10-17 @ 01:32:01
Postat av: Stralle

Campbell vore en intressant lösning då jag inte alls känner mig lugn i försvaret. Släppa in två mål mot Blackburn på 30 min är inte okej trots av vi innan det inte släppte in ett enda mål på 4 tävlingsmatcher. Intressant imorn efter landslagsuppehåll, vi vinner med 5-1, RvP mvp med 2 mål och Seb gör deras mål.. låter bra? (inviger nya Arsenaltröjan imorgon, vem på ryggen? #4 of course :D)

2009-10-17 @ 02:16:15
Postat av: kicken

Ah, det var fel av mig att sätta in canal+ där. Jag pratade naturligtvis bara om streams och jag trodde canal+ streamade också, men det gjorde de inte. Naturligtvis är canal+ bäst, det är ju trots allt på tvn (om man nu har canal+) :) Misstag av mig!

2009-10-17 @ 11:15:58
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Fredrik

Jag har längtat lika mycket som ni andra på denna dag, vem bryr sig om VM-kval =). Arsenal vinner med 3 måls marginal, om det blir 3-0, 4-1 eller 5-2 låter jag vara osagt! Hoppas bara att the Gunners hinner avgöra innan 75:e minuten, då kan jag nämligen inte titta mer pga andra sysslor. GO Gunners!

2009-10-17 @ 11:21:27
Postat av: iNke

Kollade på C Sports eftersom jag inte har Canal plus där jag bor nu, men palla pröjsa 149 spänn för en match. Som student tycker jag att ca 200 för canal plus är dyrt men det får nog bli det ändå eftersom jag börjar tröttna på rumänska streams.

2009-10-17 @ 12:18:08
Postat av: Skullan

Jaaa Aston villa vann över Chelsea :D

Nu tar vi förhoppningsvis in 3 poäng på Chelsea!

Jag tror på 4-0 till Arsenal.Go gunners!

2009-10-17 @ 15:49:06
Postat av: kicken

Skönt med Chelseaförlust!

2009-10-17 @ 15:52:27
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: kicken

För er som letar stream så är det bästa gratisalternativet atdhe!http://atdhe.net/Riktigt bra kvalitet för er som vill se!

2009-10-17 @ 16:01:42
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Skullan

Kicken länken funkar ju inte? :S Jag letar som en idiot efter en stream men hittar ingen brukar alltid finnas nån på http://rojadirecta.com/ men ingen som funkar nu :(

2009-10-17 @ 16:35:50
Postat av: Skullan

Det var inget det funkade nu när jag kopierade in din länk i adressfältet istället :D tack så mycket

2009-10-17 @ 16:40:40
Postat av: Micke

Borde vi inte förlänga med Rosicky?

Laget känns starkt, vi har bred trupp.

2009-10-17 @ 16:49:46
Postat av: Rolle

Håller med dig Micke om att Rosicky skall få förlängning. Fast Wenger vill nog vänta o se om han blir skadad. För om han får en långtidskada till, vilket är högst osannolikt, så är det nog lika bra att släppa honom.

Ta då in en ny person i laget och spela in honom bra :)

När jag säger långtidskada så menar jag 3 månader +.

2009-10-17 @ 18:37:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0