Arsenal vinner mot Nikopolidis med 2-0!


Den 30 september 2009
Champions League | Emirates Stadium
Arsenal - Olympiakos
2 - 0

[Robin Van Persie 78, Arshavin 86]

A
tt ett lag kan vara ineffektivt vet vi, men ineffektiviteten fick en helt nytt ansikte efter gårdagens match. Det var verkligen länge länge sedan (flera flera år sedan) jag såg ett lag vara så pass dominant på plan. Ändå lyckades man inte få in bollen i mål. Redan efter en halvtimme hade vi haft tio skott varav sex skott hade gått på mål och en hade träffat ribban. Vem som stod i vägen? Den f.d gregiske landslagskeepern Nikopolidis. Visserligen blev de flesta räddningar han gjorde väldigt enkla för honom då bollarna alltid hamnade i närheten av hans kropp, men man skall ändå inte ignorera de hyllningar han fått för matchen, för om det inte skulle varit för honom skulle vi vunnit med 41-0. Nikopolidis var ett tag omöjlig att överlista och var utan någon som helst tvekan Olympiakos bäste spelare.

Början då? Jo, Emirates var oerhört taggat, spelarna hälsade på vänner eller ytligt bekanta i spelargången och det såg ut att bli en väldigt bra match. En bra match blev det också. Olympiakos kickade igång, men fick sig redan efter matchminut två se sig tillbakapressade på egen planhalva. Efter matchminut två kunde de ta sig över till andra planhalvan med en kontrollerad boll endast ett par gånger. Arsenal tryckte på, pressade på och hade enormt många bud på mål. Fabregas var nära på att måla, Rosicky var nära på att måla, Arshavin var nära på att måla, ja, nästan alla var nära på att måla. Men ändå stod vi där med 0-0. Frustrationen steg ju längre in i matchen vi kom. Arshavin var dock för kvällen Arsenals bäste spelare. Han visade exakt den klass som han är känd för. Vilket arbete han stod för. Han hade kvicka fötter, löpte som bara den, utmanade gång på gång och gjorde närpå även mål i första halvlek. Hans insats var galant och Arshavin var enormt bra igår.

Olof Mellberg och Cesc Fabregas!

Men, faktum kvarstog, det var bara 0-0 i paus. Hur i helskotta gick det till? Well, Nikopolidis stod fortfarande i mål och Olympiakos hade redan i första halvlek 10 och en halv man på egen planhalva. Om det är någonting Wenger hatar så är det just lag som inte försöker spela fotboll och jag tror hans frustration var som störst igår. Han verkligen hatar lag som spelar på det sättet Olympiakos gjorde. Men, han tog tag i saken, snackade med gubbarna i halvtid och fick dem att förstå att målet kommer komma om man fortsätter så här. Andra halvlek blev i stort sett en repris på första halvlek, men skillnaden nu var att alla 11 bortaspelare var på egen planhalva och gissa vad de gjorde med bollen när de fick kontroll över den? Passade? Försökte skapa ett anfall? Nej, redan efter femtiofem minuter (återstod 35 minuter av matchen) så rensade de undan bollen så långt de kunde. Så pass dominanta var Arsenal igår. Olympiakos ville kriga sig till en poäng och det märktes tydligt att deras enda avsikt var att försvara. Arsenals uppgift var att knäcka försvarsmuren och det gjorde man på ett galant sätt när Robin Van Persie satte 1-0 i 78nde minuten!


Fabregas kommer in från vänsterflanken och passar den till Eduardo som startade en löpning i straffområdet och Eduardo får chans att skjuta, men vinkeln är för snäv (bet all att Arshavin skulle gjort mål därifrån) och tar bollen längre in i straffområdet för att precis innan det är för sent passa bollen diagonalt till en raketrusande Van Persie som kan lägga in bollen i öppet mål. 1-0 to the Arsenal! Nu ställdes en annan fråga, hur Olympiakos skulle reagera? En reaktion fick vi, men den var så liten så det knappt blev spännande. Istället kunde Arsenal sätta spiken i kistan efter att Arshavin mycket mycket snyggt klackat in bollen från en offsideposition. 2-0 blev även slutresultatet och vi kunde nöjda gå hem med 3 poäng!

Arshavin fixar 2-0!

Det fanns väldigt många utropstecken i den här matchen. Arshavin var det absolut största, men Robin Van Persie var ett annat. Han har börjat lära sig centerforwardpositionen på riktigt och förhoppningarna är att han nu skall hålla i målskyttet då det verkar som om han börjat komma loss från sin mindre måltorka han haft. Clichy var ett annat utropstecken. Visserligen hade han inte mycket att göra, men trots det visade han äntligen upp hans spel när det är som bäst. Förutom en tunnling som han släppte förbi sig var han hela tiden farliga med sina inlägg (som så förbättrade ut) och jobbade hela tiden tillbaka. Nu är det kanske inte så svårt att få se ett lag se så pass bra ut när det andra laget endast backar hem, men trots det så såg man att han hade höjt sig.

Det är exakt så här Arsenal skall spela och det enda som saknade igår var målen. Vi var enormt kreativa, vi hade enormt många skott på mål och vi hade en enormt stor vilja och vi hade ett galant passningsspel. När Arsenal spelar som bäst är det just känt för dessa fyra saker. Nu hoppas vi även att detta håller i sig tills matchen mot Blackburn. Wenger har ett och annat att säga om matchen och det kan hittas här, höjdpunkter hittar ni här. Spelarnas reaktioner m.m tar jag upp imorgon! Nu måste jag snabbt till banken, hej!

Inför Arsenal-Olympiakos!

God dag! Dags för den fjärde matchen i årets upplaga av Champions League för våran del. Celtic besegrades två matcher i rad med 2-0 respektive 3-1. Standard Liege väntade som första motstånd i gruppspelet och besegrades där med 3-2 efter en fin upphämtning av Arsenal. Nu väntar som sagt Olympiakos med bl.a Mellberg som mittback och vi alla hoppas på en vinst.

Grekisk fotboll är väldigt olik engelsk fotboll, men jag kan inte sluta tänka på Fulham när jag sett Olympiakos spela. Jag tycker mig finna en hel del likheter med Hodgons lag och trots att de båda spelar i helt olika ligor, spelar de på ett liknande sätt. Naturligtvis inte exakt likadant, men det finns likheter i deras spel och jag tror även att ni kommer märka det i dag. En sak jag vill poängtera extra (men som jag tyvärr glömt) är att Fulham spelade extremt bra mot oss i lördags. Det handlade om ett lag som pressade oss mer än vad många lag är kapabla till och de spelade hela tiden fotboll på en väldigt hög nivå. Därför tycker jag vi alla skall vara stolta över vinsten, speciellt mycket eftersom den dessutom kom på Craven Cottage. Hur som helst, nu är det Olympiakos det handlar om.

Wenger har inför detta mötet bl.a gått ut helhjärtat om hur det kom sig att han blev manager för Arsenal. Arsene säger bl.a följande:


When you work abroad it is never easy because, frankly, they do not need you. It is difficult to put into context today because now every foreign manager arrives on a red carpet. It was not like that when I arrived. There was a history and belief in England that the foreign manager could not be successful. Now you have a different feeling, you think only foreign managers can be successful. That is wrong as well! When I think retrospectively, it was a gamble by the Board and that is the biggest surprise to me. At that time, to do what Arsenal did, you needed to be a little bit crazy. Crazy in the sense that I had no name, I was foreign, there was no history. They needed to be, maybe not crazy, but certainly brave. However I believe I was lucky to find the support I found at Arsenal and that is always important for success.


Det han pratar om har tagits upp många gånger förut och sanningen är just den att det var ett modigt beslut av Arsenals styrelse. Han hade för visso lyckats några år i Monaco, men han var långt ifrån en väldigt lyckad tränare i Monaco. Men man tog chansningen och chansningen gick hem. Idag är nog de flesta stolta över att ha en så pass erfaren och intelligent man vid rodret, trots att han på senare dagar har blivit kritiserad för sitt ledarskap och sin nya policy.

Vi alla vet vem Olof Mellberg är och efter att ha haft två hektiska år (köpt av Juventus från Aston Villa för att efter en säsong bli såld till Olympiakos) så är han nu en viktig defensiv del i ett nytt Olympiakos. Om han kan skapa problem för oss i kväll återstår att se, men han säger följande inför drabbningen:


It will be a really tough match. We will need to be on top of our game all over the pitch. They're probably one of the best teams in Europe at playing quick football. We've defended well so far this season and we need to do that to stop Arsenal. Going forward they are one of the best sides, not only in England, but in Europe.


Well well. Nuför tiden får vi nästan alltid beröm när både mindre och större lag skall komma till Emirates och spela, så det här är inget annorlunda. Det roliga ur svensk synvinkel är att det kommer från Mellberg!

Wenger har lackat aningen på pressdrevet som fortsätter tjata om varför han inte spenderat pengar på spelare och vi får återhöra ett kärt argument i en annan form. Nämligen att köpa bättre spelare skulle "döda/ta kol" på spelare som Denilson och Song. Att han sedan säger att det inte finns så många bättre spelare känns väldigt ... beiget. Hur som helst säger han det här:


It is true there is money and people reproach me for not losing money, It is not a personal thing, it is just that I have a squad that is strong enough to compete. We have worked with the young players and I am at a stage where they are now coming out - Diaby, Denilson, Song, Fabregas, Walcott, Vela, Ramsey. I have so many players and if I buy now in front of them, I will not find better players. I will not have a better team. Look at the two last players we bought - Arshavin and Vermaelen. We have spent money. When we bought Vermaelen was he a big name? Certainly not because nobody knew him.

It's not because I'm against spending money, I have nothing against spending money. But I do not spend money because out of the squad [to face Olympiacos] is Nasri, Walcott and Bendtner. And people want me to buy strikers, but where do I put them? I don't know. I have to then lose players, who, for me, are world-class. If you are convinced you can maintain your policy and he is the player who makes the difference, then you spend money. But if you buy one player who you have to pay £15million a year, you cannot keep the rest at two [million]. You have to think about the consequences.Well, jag skulle kunna skriva en så kallad wall of text där jag argumenterar emot det han säger, men det känns inte värt det. Vid det här laget så vet vi alla vad hans filosofi går ut på och vad han är villig att göra för att nå dit. Vi kan varken förändra eller ta bort det. Men om ni vill så kan jag gärna dedikera ett helt inlägg om vad jag tycker om saken. Hell yeah, jag lär till och med göra det någon gång i en snar framtid. Så kan jag lika gärna få det avklarat, för det är ett minst sagt intressant kapitel i Wengers karriär och framför allt i Arsenals historia. Men, det är inte det fokus skall ligga på idag!

Clichy har sagt ett och annat som kan relateras till det övre stycket:


Yes, I really find it that way because the first thing is he wants to prove people that he can achieve things with the players he brought in and with the team we have. For a few years people have been saying that Arsenal are too young, the quality is there but we have to wait and I think the first one to really want something is him. He’s been spending time and hours for the club and the last five years we haven’t won anything so maybe it has been really difficult for him and I’m sure 100 per cent that he is still committed and he will want to win something. On the pitch we try to give back the confidence he give in us because he’s just amazing the way he believes in his team, in his squad. Whether you are 16 or 24, 25 or 30 years old, he’s behind you and telling you the right things so for a manager like this, you want to play for him and try to win things so I hope this year will be a good one.


År efter år säger vi samma sak, säger spelarna samma sak, säger ledarna samma sak. Ändå så står vi där till slut utan en titel. Det Clichy säger har sagts flera gånger förut, så frågan är vad för någonting det är som är annorlunda från förra eller förrförra året? Personligen tror jag att det finns flera saker som förändrat vårt lag och mycket annat som kan relateras till detta, men Clichy poängterar inte dessa saker. Hur som helst så kanske inte det är det viktigaste i det här sammanhanget heller. Clichy själv har ju inte börjat säsongen strålande och vi har en mycket lovande Gibbs som just nu säkerligen ser sin chans att få lite mer chanser i a-laget. Vi hoppas naturligtvis på att den kommande konkurrensen kan få Clichy att arbeta hårdare, för Clichy a lá 07/08 har inte synts till på länge.

Men som sagt, Olympiakos är laget vi skall möta ikväll och det kommer bli en tight match med små marginaler. Att forcera deras defensiv kommer inte kunna bli lätt, men vi får hoppas på en omvänd start jämfört med förra CL-matchen. 2-0 efter fyra minuter lär ha avgjort matchen, nästan. Men Olympiakos kommer få sina chanser, men det bästa vore om vi kunde hålla dem så långt bak i banan som möjligt. Utländska lag som kommer till Emirates brukar inte visa upp alla sina register, utan brukar småfega och vara väldigt stela. Olympiakos lär inte heller rivstarta, så jag förväntar mig att Arsenal åtminstone får in en boll i mål innan vi går in i halvvilan. Första målet lär bli oerhört viktigt, det lär det verkligen bli! Bendtner kommer inte medverka i dagens match (efter hans bilolycka) och annars är det de namn jag tog upp i gårdagens ljudblogg som kommer saknas.

Sagna säger följande inför matchen:


I hope everyone is ready now to give 100% on the pitch, including the forwards because they are the first to defend. Everyone knows we have to be more powerful in defence to be good in attack. We have a good team and everyone is able in this team to play good football and we show it.


Nu är det upp till "Gunners" att se till att följa instruktionerna och producera mål. Vår startelva ser dock inte så skrämmande ut måste jag tyvärr säga. Det här är vad jag tror på i alla fall:

Mannone
Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy
----------Song-----------
-----Fabregas--Diaby----
--Eboue--RvP---Arshavin--

Möjligtvis så att Eduardo spelar ute till vänster istället för Eboué, men annars tror jag det är en rätt trolig elva. Ramsey och Vela/Rosicky kommer säkerligen komma in i andra halvlek på Diabys och Eboués bekostnad. Allting beror ju som sagt på vad det står på resultattavlan, men jag är 100 % säker på att Ramsey kommer få speltid i andra. Vad som händer med de andra får vi se.

Så, nu har jag bockat av det mesta för idag. Matchrapport kommer imorgon! Nu hoppas jag på en bra match och en arsenalseger! Come on you reds!

Dags för ljudblogg!

Saker som tas upp i dagens ljudblogg:

 • Personliga reflektioner från gårdagens match
(ursäkta rösten, jag är täppt i näsan!)

- "Skitmatcher"- Målvaktsläget
- Fabregas
- Diaby
 • Arsenalisationen av arenan
- Kan man få tillbaka samma aura som Highbury hade?
 • Ekonomin i klubben
- Ny rapport
 • Skadeläget
- Vad ska vi förvänta oss?
 • Bendtner nära på att dö (bilolyckan)
- Kan det ha någon påverkan på plan?
 • De nya reglerna i PL
- Vilka lag gynnar det?
- Personliga reflektioner
 • Framtiden
- Veckan som väntar oss
- Hur läget står till

**

September by kicken

**

Mannone står för en sjuk prestation i mål när ett nervöst Arsenal vinner med uddamålet!


Den 27 september 2009

Premier League | Craven Cottage
Fulham - Arsenal
0 - 1

[Robin Van Persie 52]

F
örst och främst vill jag säga att ljudbloggen kommer komma imorgon. Idag har jag verkligen knappt med tid och det här blir ett rätt så kort, men innehållsrikt inlägg! Vi går rakt på sak! Mannen ni ser längst upp är anledningen varför vi kammade hem alla tre poängen. Vito Mannone stod för en superb insats i mål och frågan är när vi senast såg ett så galant målvaktsspel om vi bortser Almunias match mot United i CL. Mannone räddade allting som kom i hans väg och han lyste av självförtroende och gjorde inte ett enda fel under hela matchen. En match som blev nervösare än vanligt.

Arsenal hade rest den lilla biten till Craven Cottage och ställde upp med en rätt så farlig elva. Nu skulle Fulham tas! Men, det blev ingen storseger, det blev en händelserik match med få mål. Som tur var så skadade sig ingen av våra spelare, trots att det vid flera tillfällen såg oroväckande ut. Matchen rivstartade i ett rätt så högt tempo och allt snack man hört om att Fulham alltid är defensivt verkade bara vara skitsnack. Arsenal spelade och spelade, men hade väldigt svårt att forcera Fulhams defensiv. Istället blev det borttappade bollar och misslyckade skott från vår del. Fulham fick den första jättechansen då en fulhamspelare nickade bollen mot mål (en nick som påminde mig om en blandning av Richards och Adebayors nickmål mot oss). Jag hade redan grävt ner ansiktet i händerna då det såg ut som ett solklart mål, men sedan stod Vito Mannone för snyggaste räddningen (dubbelräddningen!) i Premier League hittills. Han kastade sig snabbt mot bollen som var på väg att flyga in och fick ena handen på bollen. Istället för att ligga kvar så reste han sig upp supersnabbt och var i vägen för returen som annars skulle gått in. Kommentatorerna var mållösa, arsenalsupportrarna var mållösa och jag själv sade bara "wow".

Det var en räddning som Buffon skulle varit stolt över, men matchen var långt ifrån avgjord. Istället fick sig arsenalspelarna en liten kick och började spela lite bättre, men chanser fanns fortfarande åt båda hållen. Fulham hade vid ett tillfälle en hemsk press mot arsenalmålet, men man lyckades inte komma till ett bra avslut. Vi kunde ha kontrat, men våra kontringar är långt ifrån de kontringar vi var kända för 03/04. Men Arsenal kämpa sig än en gång in i matchen och vi hade bud på mål i slutet av halvleken. Dessvärre så gick vi in i halvvilan med 0-0. En spelare som fått mycket kritik för sin insats i denna matchen är Diaby och jag kan ingenting annat än hålla med. Han är väldigt ojämn som spelare och han har i alla matcher han spelat blixtrat till litegrand, men det har handlat om få ögonblick. Sett över 90 minuter (en förvåning för mig hur han var kvar på plan hela matchen) var hans insats närmare katastrofal än galant. Diaby måste ta tag i sig själv, det måste han verkligen göra. Han kan spela skjortan av motståndarna om han så vill, men jag förstår inte var problemet ligger. Är han något av en Adebayor 08/09? En spelare som presterar då han vill prestera.

Andra halvlek började med ett spel som påminde om första halvlekens början. Jag var nervös redan i detta tillfälle då Fulham såg enormt farliga ut i varje attack medan ett Arsenal såg mer nervöst än segervisst ut. Som tur var så ändrade det på sig snart. Song (vem annars?) bröt ett anfall från Fulhams sida och passade till Bendtner som passade vidare till Fabregas som visade varför han anses vara en av världens bästa mittfältare. Hans passning fram till Robin Van Persie var superb och RvP gjorde inte det sämre. Han stod för en elegant nertagning och ett välplacerat skott. Ett mycket fint mål. 1-0 to the Arsenal!

RvP gör 1-0!

Efter detta så hade vi bud på fler mål, men Fulham hade de farligaste chanserna. Mannone stod för ett par riktigt svettiga räddningar och han fick slänga sig om och om igen, men han räddade exakt allting som kom i hans väg. Jag trodde aldrig Mannone kunde vara så här bra, men där ser man. Fulham hade de farligaste chanserna, men Bendtner kunde gjort 2-0 i ett väldigt bra läge, men sköt istället över. Fulham pressade på mer och mer och i slutet var i stort sett alla deras spelare på vår planhalva. Något som gjorde att vi fick farliga kontringar och Eboué skulle egentligen avgjort när han nästan kom fri på slutet, men man kan inte få allt här i världen. Istället flöt tiden vidare (väldigt sakta) och efter 95 minuter och 30 sekunder kunde domaren blåsa av.

F
örutom flera räddningar av absolut världsklass i matchen stod Mannone för grymt självsäkert spel. Han var alltid först in i situationer och boxade bort alla hörnor. Ibland frågade man sig om man såg en föryngrad Buffon i mål, så bra som han spelade. Jag vet att det blir tröttsamt med hyllning efter hyllning, men Mannone är verkligen värd allt. Efter att ha haft en katastrofal start i arsenaltröjan (matchen mot Standard Liege) så har han visat vilken potential han bär på. Frågan är egentligen vad Fabianski och Almunia tänker om detta. Om Fabianski aldrig skadat sig så skulle Mannone aldrig fått chansen och Almunia har nu fått ordentlig konkurrens. Jag räknar med att Mannone är Nr. 1 i mål även när Almunia kommer tillbaka. Visst, det handlar bara om en specifik match och målvakter kan vara hur bra som helst i den ena matchen, men falla som en mur i andra matcher. Om Mannone står för en liknande insats mot Olympiakos på tisdag så är det inget snack om vem som vaktar buren de närmsta veckorna.

På arsenal.com finns intervjuer med spelare och tränare och Wenger säger bland annat att Fulham spelade riktigt bra och att Mannone var galant i mål. Det viktigaste i denna match var att få med tre poäng. Spelet var för visso långt ifrån det spel Arsenal är kapabla till att spela, men det var som sagt inte det viktiga i den här matchen. Vi får spela hur dåligt och ha hur dåliga målchanser som helst så länge vi vinner. Det är ju det vi inte haft flyt med föregående år. Men i år kan det vara en ändring på väg. Förra året förlorade vi eller spelade lika i sådana här matcher. Nu har vi tagit ytterligare ett kliv och kan avgöra och spela på resultat. Visserligen agerade vi väldigt nervöst i slutet, men man såg klart och tydligt att spelarna spelade på resultatet istället för att forcera in ett 2-0.

RvP har redan sagt vilken familjär känsla det råder över laget och Clichy är snabbt efter med att poängtera samma sak:


The atmosphere is definitely better than it was last year,’ he said. ‘People can say it is because of different reasons, but we are more of a unit. Although Toure was never as disliked as Adebayor, his relationship with William Gallas was non-existent. We missed a good relationship between the two centre-backs last season,’ said Clichy. ‘William Gallas needed to have a good relationship with someone, and with Thomas Vermaelen something just clicked on the first day.


Ni kommer själv ihåg scenerna för nästan exakt ett år sedan. Det var oroligheter både i styrelserummet och i omklädningsrummet och till slut ledde det till att Gallas blev av med kaptensbindeln. Det var en hektisk tid och när man hör på vad spelare har att säga i år så märks en tydlig skillnad jämtemot förra året. Det är positiva tecken och jag hoppas att vi kan skapa den familjära känsla som vi hade 03/04. Då hade vi en otrolig sammanhållning i laget och det syntes även på plan. Efter varje seger så gick hela laget ihop och formade en gruppkram på plan. Någonting liknande skulle jag inte ha någonting emot.

Vi hoppas på en segerviss vecka!

Nu väntar oss ett möte mot Olympiakos i Champions League och sedan tar man emot Blackburn på Emirates på söndag. Det blir en intressant vecka och jag hoppas på två till segrar. Imorgon väntar en ljudblogg och på tisdag blir det lite inför-snack. På onsdag blir det matchrapport och på torsdag blir det "fråga-kicken-om-vad-som-helst-dagen"! Jag hoppas ni ser fram emot en intressant vecka! Ha det så bra!

Dags att möta Fulham!

Dags för ännu en svår uppgift - Fulham på Craven Cottage! Jag förväntar mig kämpaglöd från våra spelare idag och jag förväntar mig ännu en vinst. Så som vi spelat i början av säsongen skulle vi egentligen legat i topp, men nu har vi hamnat efter och det finns verkligen inget råd för misstag längre. Nu handlar det om tre poäng som skall skopas in och dessa tre poäng måste vi verkligen säkra. Det var okej att förlora mot United på Old Trafford, det var mindre okej att förlora mot City, men det är inte alls okej att förlora mot Fulham. Om vi mot all förmodan skulle förlora så väntar oss en journalistkår beredda att såga oss. Sådant är ju inte speciellt kul precis. Laget måste ta sig samman och visa upp samma bländande spel som man visade upp mot både Portsmouth och Everton. Det är dags att rada upp segrar och det här är det bästa tillfället att börja göra så. Vi började mot Wigan förra veckan, nu hoppas vi att det håller i sig.

Wenger säger följande inför mötet mot Fulham:


How many games can you afford to lose? None. But can you win the title losing five games? Yes, Manchester United have shown that and we have shown that. But of course it depends how many you win as well because, in a League where you get three points for a win, you must consider how many draws you make. Of course you want to lose a minimum amount of games and I suppose you could say since the League has been played it has been between zero and five.Kommer ni ihåg tabellen som listade hur många vinster och förluster det krävdes för att vinna ligan? Det vill säga den lista med flera alternativ. Ett lag kan ju till och med vinna ligan med sju förluster, men då krävs bara två likaresultat. Samtidigt så har både Arsenal och Manchester United vunnit ligan med fem förluster i bagaget, precis som Wenger nämner. Vi har redan två förluster, Liverpool har redan två förluster, United har en förlust och Chelsea borde haft fyra poäng mindre. Redan efter fem-sex omgångar är årets upplaga av Premier League superjämn och jag lovar er att fler topplag kommer falla, det kommer dem verkligen.

Robin Van Persie har tidigare uttryckt sig om hur mycket han älskar Arsenal och hur jävla mycket han vill vinna en titel med detta lag. Han har även uttryckt sig om optimismen och den positiva tron som finns i laget. Nu går han ännu en gång ut och berättar att hela laget är som en stor familj:


I just really like the Club. I really love Arsenal and I want them to succeed. I can be quite hard and other people can be hard on me. It is all about whether we trust each other. That is what is important. I speak to my Dutch international colleagues. I do feel our team spirit is at a higher level than most other clubs. Other clubs have lots of egos. We have egos here but the whole squad has good egos and good characters. That is not the case at many other clubs. We now have more experience too. There is me, Clichy, Fabregas and Song - we cannot hide behind saying we are inexperienced anymore. It is now about how much we really want it.Det är sådant här man gillar att läsa! Det påminner mig lite om segerscenerna efter straffläggningen mot Roma. Alla lag firar naturligtvis en sådan seger, men det fanns någonting kring vårt lag som var annorlunda. Vi var på något sätt sammanhållna på riktigt och inte på låtsas. Det var en underbar seger, det var det. Men det kommer krävas fler underbara segrar i år för att vi skall vinna en titel. Ooh, kan vi inte få en förbannad titel snart? Det skulle betyda så himla mycket för alla. För spelarna, för ledarna, för supportrarna. Well well, den som lever får se.....

Tre förluster är alldeles för mycket. Idag är det spelarnas uppgift att det inte skall bli så. Ett likaresultat är även det enormt dåligt i det här läget och frågan är om det skulle vara acceptabelt? Jag skulle nog deppa lika mycket vid en förlust som ett likaresultat. Hur som helst, vi får se. Fulham kan göra mål, Fulham kan skaka oss, men i slutändan skall vi vara ett så mycket bättre lag och jag hoppas även att vi visar det idag. Come on you reds!!

Wenger har både ett och annat att säga + tankar&funderingar kring säsongens inledning.

There is no better psychological education than growing up in a pub because when you are five or six years old you meet all different people and hear how cruel they can be to each other. You hear the way they talk to each other like saying 'You're a liar.' And from an early age you get a practical psychological education into the minds of people. It is not often that a boy of five or six is always living with adults in a little village. I even learned about tactics and selection from the people talking about football in the pub... who plays on the left wing and who should be in the team.Vad i helsike ska man säga om det? Det är ju en rätt så rolig historia och jag har då inte hört att Wenger dragit den tidigare. Han pratar om hur han redan under sin barndom fick ta del av viss psykologisk lärdom. Ja, tydligen var han ett geni redan som ett litet barn, men det är inte det viktiga. Wenger är ju en mycket pedagogisk man, en väldigt intelligent man. Så, vad lär vi oss av det? Vi lär oss att en bostad i en publokal kan göra dig till en mycket framgångsrik fotbollstränare. Det låter nästan som en filmidé, något ratatouille-liknande. Hur som helst, det var bara tänkt som en liten inledning till dagens inlägg.

Arsene Wenger har sedan 2005/2006 börjat driva något som kan ses som ett projektarbete. Visst hade han alltid gillat att köpa unga talanger, men sedan den specifika säsongen tog han det ett steg längre. Vårt lag hade åldrats väldigt mycket och det krävdes en generationsväxling, men inte vilken generationsväxling som helst. Det handlade om att skapa en dynasti, ett fotbollslag som inte formades av storstjärnor utan av talanger och unga spelare som hade "det där" inom sig. Fyra år senare skall hans nya policy för första gången sättas på prov på riktigt. Det är årets säsong jag pratar om. Vissa verkar inte förstå hur pass viktig den här säsongen kan komma att bli. Visst, titeltorkan har lämnat sina spår och supportrar har haft en tendens att bli ännu mer pessimistiska efter 08/09. Saken med Arsenal är den att man inte kan jämföra vårt lag med något annat lag. Om vi skulle jämföra spelare för spelare med ett lag som Real Madrid skulle vi antagligen bli besegrade på näst intill varenda punkt. Men det är inte spelarna som är i centrum i år. Det är lagbygget. Det är laget Arsenal. Medan Real Madrid värvat dyra namn för flera miljarder formas deras lag utav individualister. De försöker vinna titlar på det snabba, men ohälsosamma sättet. Wenger har velat att Arsenal skall börja vinna titlar på det långsamma, men på det väldigt hälsosamma sättet. Vilket av dessa lag som vinner en titel först vet ingen, men efter att säsongen 09/10 tagit slut kan vi se vilket sätt som lönar sig bäst. Pengar, superstjärnor och Florentino Perez eller unga talanger, ett långsiktigt lagbygge och Arsene Wenger.

Wenger har själv gått ut och sagt att han misslyckats med sitt projekt om han inte vinner en titel denna eller nästa säsong. Det är hårda krav att ha på sig själv, men Arsenal skall vara ett lag som kämpar om varenda titel varenda säsong. Det är just därför många varit emot det långsiktiga bygge Wenger haft i huvudet en längre tid. Alla har börjat räkna ut oss ur titelstriden, journalister tippar oss utanför top 4, människor tror helt enkelt att Arsenal inte kommer lyckas. De tror inte att det är möjligt att bygga ett lag kring unga talanger som utvecklas år för år. Nu är det helt och hållet Wengers uppgift att motbevisa alla kritiker. Det är i stort sett bara arsenalsupportrar och några få neutrala fotbollsälskare som förstår vad vårt lag är kapabla till att göra. Om vi bortser från Citymatchen skulle vi helt klart vunnit varenda match med stil hittills. Men det verkar som om människor inte sett de matcher Arsenal varit inblandade i. För lika snabbt som vi blev titelfavoriter så föll vi bort från den platsen. Sedan handlar det inte om var media tippar oss eller vad journalister tycker och tänker. Det handlar om att prestera på plan. Att visa vad vi går för. Att motbevisa kritikerna.

Robin Van Persie gick för inte så länge sedan ut med att kritikerna har fört laget samman. Han har även sagt att optimismen flödar under träningarna. Naturligtvis har vi redan fått erfara två förluster, men jag är långt ifrån lika orolig som jag var förra säsongen. Vid samma tid under förra säsongen så hade vi ingenting. Vi hade inte ett spel, vi hade inte friska spelare, vi hade inte mittbackar som producerade, vi hade inte ett bra spelsystem och vi hade inte en Adebayor som sprutade in mål - vi hade ingenting. Trots det lyckades vi vinna matcher, men allt kom så småningom att handla om inre stridigheter, likaresultat och förluster mot lag vi bara skall vinna över. Hela säsongens inledning var ett stort fiasko. Då hade man verkligen all anledning över att vara pessimistisk. Men säsongens inledning i år har gett oss hopp på riktigt, trots två smärtsamma förluster. Frågan är om vi kan göra något av det hopp vi fått. Frågan är om vi kan börja producera resultat efter resultat. Jag tycker det, ja. Förra året hade vi aldrig krossat Everton med 6-1. Förra året hade vi aldrig vänt matchen mot Standard Liege. Förra året hade vi aldrig spelat så pass bra på Old Trafford. Förra året hade vi inte kunnat spela på det sätt vi spelar på nu.

Nu står vi inför vad journalister kallar en omöjlig uppgift. Efter en lysande säsongsinledning har alla än en gång börjat fråga sig själva om man valt att överskatta ett underskattat Arsenal. Jag kan på rak hand säga att det är en heeel del människor som underskattar Arsenal, men samtidigt tycker jag att de har all anledning att göra det, men det säger inte att jag inte tycker att det är tråkigt att folk gör det. Var står egentligen alla neutrala och alla andra supportrar i den frågan? Vad sägs om Arsenal? Vad tycks om Arsenal? Ses vi som ett hot?

Hur som helst, det var inte det jag skulle ta upp idag, men nu fick ni någonting extra att bita i. RvP säger hur som helst följande om fortsättningen:


If you look last year, the way Manchester United became champions was against the smaller teams. They won against all the teams from 19 to 10. That is why they became champions. So it is very important to win these games. I had a look at the fixtures coming up and on paper they look all right but we lost to Fulham last year so it is very, very tough.


Han är inne på en liknande linje. Han fortsätter även att prata om hans nya roll i det nya spelsystemet:


That is something I have to work on," he said. "I know that but I'm confident it will be okay very soon. "I don't feel that I'm at the top of my game as a main striker yet. I have to improve on many things but it is quite new and the main thing is that the boss really backs me on this one. He really thinks I can succeed as he has a lot of trust in me. I will do my best to play as many games for the team. Personally, when you get a chance you want to score. When you don't score you are not happy with yourself but the first thing for me is that we win games and I can give assists and help the team. If I have a chance I should score and I need to score. The way we are doing it now is that everyone is sharing the goals. I'm quite happy with that but I should score more personally. But as long as we share the goals and everyone is passing it at the right moment, I am happy.Det är bra att våra spelare har höga krav på sig själva. Visst, om de inte lyckas klara av de krav de satt på sig själva kan de få konsekvenser, men det är inte längre ett spel i år. Spelarna måste ha högre krav på sig själva i år än de någonsin haft tidigare. Det handlar om en av de viktigaste säsongerna Arsenal har stått inför på väldigt länge. Vi måste se till att få ut någonting av det, för annars så är risken att konsekvenserna blir större än störst. Spelarflykter, massiv kritik, sparkade ledare etc. etc. Det behöver inte hända, men sett till vad som kan hända så är allting möjligt.

Wenger säger följande om varför han aldrig köpte någon:


We sold Kolo and Adebayor but bought Vermaelen. That money is for me. I know how much I have and I am happy with it. But last week we played Wigan. We won 4-0 and on the bench I had Bendtner [while] Walcott, Arshavin, Nasri, Denilson and Djourou were not playing. Do we have the squad to compete with the other [‘Big’] four? I say yes. We have an unbelievable squad. Where do you put all the talented players? I believe we can show that we are not in a position where we need to buy. For me, we are in a position where we want to transform our potential into being real Premier League contenders.


Äntligen går han ut med anledningen varför han inte köpte förstärkningar i sommar. Vad ska man tänka om det? Jag tycker han har fel, det tycker jag faktiskt. Vår trupp är mer skadebenägen än någon annan trupp i PL och visserligen kunde han inte veta att Djourou skulle bli borta hela säsongen, men spelare kommer inte klara av att spela alla matcher och fler spelare kommer att skada sig. Samtidigt så är frågan vad man ska göra om Vermaelen, Gallas och/eller Silvestre går sönder? Varför värderar han Silvestre högre än Senderos? Vem tar över positionen på defensiva mittfältet när Song drar till ACN? Varför satsade han aldrig 100 % på att få över Chamakh som skulle varit ett bra nyförvärv? Alla problem löses inte av pengar (om man får använda Wengers egna ord), men många fans väntade sig åtminstone en värvning. Vi har länge behövt ha förstärkning på mittfältet, trots det nya spelsystemet. Om han inte skulle köpt en mittfältare kunde han väl åtminstone köpt en mittback som är lite bättre än Silvestre? Det kan väl ändå inte vara så svårt. Wenger var väldigt intresserad av Chamakh ett längre tag och med de skadeproblem vi har så skulle det passat utmärkt med en Chamakh i truppen. Speciellt med tanke på det nya spelsystemet.

Jag håller med att vi har en bred trupp, men man kan verkligen aldrig ha nog med bredd och detta gäller speciellt i Arsenals fall. Visst, vi har spelare som Nasri, Arshavin och Bendtner borta men lyckas ändå vinna med 4-0. Men vi får komma ihåg att det inte kommer se ut så hela säsongen. Man får ta med det i sin räkning. Spelare kommer skada sig när andra spelare blir friska och en till långtidsskada kan ju stå precis bakom dörren. Men visst, Arsene Knows, eller vad ska vi säga?

Robin Van Persie var inne på ett intressant spår tidigare. Manchester United fick bara med sig fyra poäng mot de tre andra topplagen förra året. Fyra poäng! Ändå vann de ligan. Fyra poäng är enormt lite, det är det verkligen. Det kanske var sex förresten, men skillnaden mellan fyra och sex är inte så stor. Hur som helst, så har RvP en bra point i det han säger. Man vinner inte ligan mot de andra topplagen, man vinner ligan mot de sämre klassade lagen. Det är just det man gör. Vi har redan sett vilka enorma problem Chelsea haft mot både Hull och Stoke och vi har även sett att United förlorat mot Burnley. Det är just sådant man tappar enorma poäng på. För Arsenal är detta extra viktigt med tanke på vilka lag man är på väg att möta i Premier League. Det handlar om lag som vi bara skall slå, oavsett om matchen spelas på hemma- eller bortaplan. Fulham är ett praktexemplar på ett lag som Arsenal bara skall vinna över. Visst, många lag har haft det tufft mot Hodgsons gäng, men med de lag United, Arsenal, Liverpool och till viss del City kan forma skall man bara klara av att skopa hem tre poäng. Men det är lag som Fulham som ofta ställer till med problem, som överraskar motståndarlagen. Imorgon gäller det för Arsenal att visa hur mycket man mognat i sitt spel, hur mycket bättre man är än förra året då man lyckades förlora mot detta Fulham med 1-0. Det är dags att putsa sina kanoner, på riktigt!

Jag kommer antagligen att skriva ett inlägg före och efter match imorgon och jag vill spara en hel del av det jag har att säga tills imorgon, så ni får nöja er med det här kortlånga inlägget. Igår föreslogs även en mycket intressant idé i kommentarspåret. En idé som jag själv varit inne på tidigare, men inte genomfört. Det handlar om någon dag då ni får ställa vilka frågor som helst till mig och min uppgift blir att besvara dem på bästa möjliga sätt. Jag gillar idén grymt mycket och under en dag nästa vecka så kommer jag även tillägna ett inlägg åt just det. Tills imorgon får ni ha det så bra, hej!

En typisk mellandag!

Good evening! En fin dag idag, en regnig och fin dag idag. Solen lyser igenom en rätt så molntät himmel och jag funderar på vad jag ska hitta på ikväll. Det finns naturligtvis ett och annat att rapportera om.

Adebayor har ju varit rätt så tyst på sistone, men idag säger han följande:


“I am not afraid and I will still celebrate with emotion. When you start to take emotion out of football you are going to have a very big problem. For the fans and the players it is a very emotional game, and when you take out emotion you have to question if people still care about the game. I was disappointed (by the reaction of fans) because I very much enjoyed my time at Arsenal. An offer came in for me and the club decided to accept it, I did not make any trouble and I did not say anything in the papers to try and get myself a move. An offer came in and the club thought it was an offer that was good for them. They chose to sell me, I did not ask to leave.”


Hela artikeln går att läsa här och det mesta han säger är fortfarande ett frågetecken för mig. Jag vet inte hur många gånger han sagt mot sig själv, men det måste redan vara uppe i ett tiotal gånger. Jag får ofta en bild av att Adebayor säger allt han tänker och tycker utan att själv tänka efter vad han säger. Det här är egentligen ett bra exempel på det. Varför behöver jag nog inte fördjupa mig i, det har jag gjort alldeles för mycket förut. Låt oss säga att Adebayor har en hel del skruvar lösa. Det är egentligen det bästa man kan säga just nu.

Ni undrar naturligtvis vad jag menar med en typisk mellandag. Det handlar om dagar då det inte finns mycket att rapportera om. Det bästa man kan göra i så fall är att antingen ta upp de få saker man kan eller att göra ett inlägg där du tar upp tankar och funderingar om någonting annat. Jag borde göra sådana inlägg lite oftare har jag märkt. Hur som helst, låt oss fortsätta. Arsenal har varit väldigt upptagna på transfermarknaden för personer som anslutit sig till styrelsen och dess undergrupper. Vi har redan sett en hel del värvningar (tre stycken personer vars namn jag glömt) värvades ju alldeles nyligen och nu har Arsenal FC utsett amerikanen Richard Law till den mycket simpla uppgiften att hålla koll och förnya spelares kontrakt samt att hålla Gazidis och Wenger uppdaterade. Vad vi får ut av honom återstår att se, men vår andre amerikan i Gazidis har ju skött sitt jobb exemplariskt sedan han kom hit, så vi får hoppas på en repris.

Robin Van Persie har uttalat sig om årets upplaga av Premier League:


"You would go for the normal top four and then this year I do think that Man City are strong - but if you have a good game and are solid at the back you can beat them. It's the same for Man United and I reckon Chelsea will do well this year - they look very strong. When you nick games like they did at Stoke last week, you're going to have a good year. When you come out on top in matches like that it really shows you are up for it."


Precis som jag sagt tusentals gånger förr så säger jag exakt samma sak igen. Premier League 09/10 kommer bli den jämnaste på länge och RvP håller ju i stort sett med. Många har varit kritiska till Manchester City och många har både blivit förbannade och besvikna över deras turer hit och dit under transferfönstret. Men sanningen är den att Manchester City kommer bli starkt i år och de kommer bli så pass bra att de kan utmana topplagen på riktigt. Personligen är jag väldigt säker på att de aldrig kommer hålla säsongen ut, men de kommer att kunna skaka topplagen på riktigt. Det har vi inte minst sett mot både Arsenal och Manchester United.

Många diskussioner har väckts över Fabregas målfirande eller rättare sagt icke målfirande i matchen mot Wigan. Nu har Fabregas äntligen pratat om varför han inte firade målet:


"I was pleased to get on the scoresheet myself at the end of Saturday's game, although I did not celebrate that much. I'd had a kick during the game and was still feeling a bit of pain - I'd found it hard work to get around for ten minutes or so and asked Alex Song to move forward a little while I stayed back, although it improved in the last five."


Många hade rätt i det de sa. Nämligen så handlade många argument om att han fått ta emot en tackling för mycket och att fira ett mål som inte betyder någonting alls samtidigt som man springer på plan i mindre smärta säger väl det mesta. Det är som jag sade ingenting att oroa sig över och nu har vi äntligen rett ut det också.

Det finns som sagt inte så mycket mer att tillägga, utan jag avslutar mitt inlägg med några bilder från matchen i förrgår. Jag lovade även uttala mig om den artikel där man tagit fram att United får lite mer tilläggstid än andra lag, men väljer att sammanfatta det hela med en .gif som ni ser längst ner i inlägget.
**


Young Guns kämpar sig vidare i Carling Cup efter 2-0 mot ett tappert West Brom!

.....

H
ej! För det första får ni ursäkta att det aldrig kom ett inlägg i går. För tillfället har jag väldigt mycket att göra och om jag skall vara ärlig så sov jag i stort sett bort halva dagen vilket gav mig minimalt med tid att göra de sysslor som var tänkta att göra. Men jag hoppas det inte gjorde alltför mycket. Så, till Carling Cup. För första gången på 2-3 år så sändes inte en arsenalmatch live av någon som helst tv-kanal. Personligen dog jag lite på insidan. Att veta att Arsenal spelar, men att inte kunna göra någonting åt saken gjorde ont. Kanske är det för att mitt arsenalberoende gått för långt, men att följa matchen via minut-efter-minut rapporter var jobbigt, väldigt jobbigt. Och ATVO:s radio ville jag inte lyssna på med tanke på kvaliten hos kommentatorerna. Men, jag fick matchen sedd efter att matchen ägt rum så jag fick ändå min lilla bit Arsenal.

Ni som inte sett målen kan se dem här eller här säger jag direkt. På en dag då exakt alla stora sportupplagor handlar om Zlatans fjärde mål i Barcelona så finns det inte så mycket rum kvar åt Arsenal och dess young guns. Men det behövs heller inte, men någon kanal kunde åtminstone valt att sända matchen. Jag vill verkligen inte gå igenom samma pina igen. Hur som helst så började matchen i ett smått rasande tempo. Det blev både chanser fram och tillbaka och både Arsenal och WBA var nära att göra öppningsmålet. Watt hade dessutom ett skott i stolpen. Men mer spännande än ett rött kort åt Jerome Thomas blev det inte i första halvlek. Efter en incident med en av världens största supertalanger Jack Wilshere så valde Thomas att ge honom en käftsmäll istället för att gå därifrån och röda kortet var ett faktum. Veteranmålvakten Dean Kiely sa följande om incidenten:


"Jerome didn't really elaborate on what happened, but he was obviously disappointed because it led to him being sent off and he felt he had let us down a bit. But fair play to him for his reaction when we all came in. First and foremost he shook all of our hands and apologised. From a negative situation that is a decent reaction because I have seen similar situations where the person involved cowers away in the corner and hopes nobody says anything, so, for him to do that was quite a plus for him"


En hel del rapporter och rykten säger även att Wilshere skulle gjort en "Materazzi" och förolämpat Thomas på något sätt innan smällen kom.

Innan dess hade dock Arsenal chanser, men precis som alltid var ineffektiviteten ett problem. Vi hade bud på mål och vi hade chanser, men bollen tycktes inte leta sig in i nätmaskorna vad vi än gör. Senderos fick dock äntligen starta och trots att Silvestre och Senderos inte är världens bästa backpar så fungerade det helt okej, men att påstå att det var mer än okej är att gå för långt. Både Silvestre och Senderos såg väldigt ringrostiga ut och det kan man förstå. Hur som helst gick vi in i pausvilan med elva ungdomar/reserver och 0-0.

Andra halvleken bestod för det mesta av slumpartade målchanser och det mesta av spelet stannade antingen upp eller avslutades med misslyckade skottförsök. Det var inte förräns Sanchez Watt kunde ta tillvara på en retur som 1-0 kom och de 56 000 som var på läktaren kunde äntligen andas ut. 56 000 av 60 000 är en enormt bra publiksiffra och de extra billiga biljetterna (£10) gör succé under Carling Cup. Dessutom är det enormt bra att ungdomarna har en stor publik bakom ryggen. De får dem att vilja prestera ännu bättre. 1-0 var Arsenals och efter det handlade det bara om när tvåan skulle komma. Mark Randall kunde gjort ett mycket vackert mål då han tänkte chippa in den från långt håll, men bollen träffade ribban och hamnade istället hos Vela som praktiskt taget promenerade in med bollen i mål. 2-0 var ett faktum.

Efter matchen sade Wenger följande. En spelare som imponerade extra mycket var den polske supertalangen i mål - Wojciech Szczesny. Jag gillar honom, jag gillar honom väldigt mycket och jag tror att han har en väldigt ljus karriär framför sig. Han har allt vad som krävs för att bli en målvakt av yttersta världsklass och i går visade han upp ett väldigt moget spel. Trots några få missbedömningar så var Szczesny riktigt bra i mål och Wenger tyckte detsamma:


"I liked his performance. He was a great, great prospect, but then last year he broke both arms in the gym, when the bar fell on him. He has a presence, he has a charisma, a calmness, and you see straight away there is quality there."


Vi har två jättebra målvakter i Almunia och Fabianski, men jag tror att det är dags att lämna över tronen för Almunia nästa år. Fabianski kommer med all säkerhet kunna ta till sig den om han fortsätter visa upp ett bra målvaktsspel och Mannone och Szczesny kommer säkerligen kunna utmana om en plats bakom Fabianski. Vad som händer med Almunia får vi se, men faktum är att vi har två riktigt bra målvakter från Polen. Hur som helst, det var inte enbart Szczesny som presterade i går. Det var en lagförtjänst!

En av målskyttarna i Watt talade efter matchen om hur äldre spelare lärt honom både ett och annat och pratade bl.a om råd som Henry gett honom. Watt sade bl.a detta:


"I was not nervous because when we were growing up, our manager told us you can ask them questions. Thierry said: 'Be calm in front of goal and when the ball is moving, you don't have to keep making long runs. Make it short and sharp and just take it from there'. There are a lot of players here I have watched like Henry, [Emmanuel] Adebayor, van Persie, Arshavin - there are many players here I look up to and I even ask questions, they tell me positioning and other things to help me keep learning."


Där ser man. Det handlade om samma sak förra året. Jag kommer inte ihåg vem som hade sagt det, men det var en hel del ungdomar som tackade för råd&tips äldre spelare hade gett dem. Vi får hoppas att årets resa i Carling Cup blir lite längre än förra årets resa. För ett litet tag sedan rapporterade jag om Arsenals intresse i Lilles Eden Hazard. Nu har Hazard själv kommenterat det:


"Real Madrid and Arsenal are the clubs I dreamed of joining as a child. If I joined Inter or Barcelona and could play football there then that would be very good, but Real and Arsenal are really great and play at a very high technical level. I have a three-year contract and feel that I have a lot to learn in Lille. The situation could only change if a club offers £26million and Lille were unable to refuse, but for now I ask all the clubs interested to respect my decision: I want another year to develop at Lille. After that, we will see."


Zinedine Zidane är en av flera spelare som prisat Hazard. Det är inte dåligt, verkligen inte. Just Wenger är ju en mästare på att dra till sig franska ungdomar och för mig skulle det vara chockerande om han inte lyckades ännu en gång, trots prislappen. Hazard verkar vara en supertalang och trots att jag själv inte sett mycket av honom, så litar jag på vad jag läser. Låt oss hoppas att Hazard spelar i Arsenal om ett par år för han ser verkligen intressant ut.

Lite positiva nyheter skall vi hinna med. Det är nämligen så att Walcott lär göra debut 09/10 i matchen mot Fulham på lördag. Det ser ut att han tillfrisknat helt och hållet och skall vara med i truppen om ingenting skiter sig. Almunia ligger i träning, men är fortfarande ett osäkert kort och det mesta tyder på att Mannone får en sista chans mellan stolparna. Det skulle i varje fall inte förvåna mig.

Sist men inte minst ber jag er alla att läsa följande artikel. Jag tänker inte yttra mig om den, men säg bara vad ni tycker om det i kommentatorspåret. Jag lovar att komma med personliga reflektioner i morgon. Skriv bara vad ni tänker och tycker om det. Tills imorgon får ni ha det så bra, tack och hej!

Arsenalisationen av Emirates fortsätter + uppladdning inför Carling Cup m.m!

Hej! Tjena, eller något! Jag har skrivit alldeles för många inlägg och det har blivit något av en utmaning i utmaningen att skriva en bra inledning. Oftast blir det ju ett god dag eller ett hej, men det börjar bli tröttsamt i längden. Hur som helst, det är inte första ordet som är viktigt! Vi hoppar direkt på köttet och Wenger som efter matchen mot Wigan blivit väldigt frustrerad på den "anti-fotboll" vissa lag spelar. Han säger följande:


"The yellow card is not linked with the number of fouls a player makes, but only with the spectacular side of the fouls. If some player always makes little fouls – and in the last four games we played, every single team had one player who did that. I am not saying who in particular it is. I don’t want to make any big fuss over it, I just want to make referees alert to it. I think the referee has all the rules in the book that if a player makes three or four little fouls, it is a yellow card. If you make one spectacular foul, like Song did on Saturday, even if it is not dangerous you get a yellow card. In their team you had players who made four, five, six, seven fouls and didn’t get a yellow card."

Wenger har under hela sin karriär varit emot antifotboll och repetiva tacklingar eller spelare vars enda uppdrag är att få motståndarens lag ur balans. Det är en spelidé och visst, den är inte gillad överallt, men det är fortfarande ett smart drag att få motståndarlaget ur balans. Dessutom har det visat sig vinnande i väldigt många matcher och fotboll är en väldigt kontaktnära och fysisk sport vilket gör att det blir många tacklingar och försök till bollvinnanden i matchen. För vissa spelare blir det som en match i matchen, men naturligtvis får man inte gå för långt. Tjyssta tacklingar är oerhört fina att se, men problemet ligger just i det att det är väldigt svårt att få till tjyssta tacklingar i den moderna fotbollen med en stor del spelare som både är tekniskt skickliga och snabba.

Men vissa lag går för långt och för mig är det fortfarande ett mysterium hur Arsenal lyckades få lika många kort som Wigan (två stycken) i förrgår. Vi såg ett Wigan som spelade oerhört aggresivt med tacklingar som verkligen inte kan klassas som rena. Gång på gång och tackling efter tackling. Ändå drog domaren inte upp kortet. Hur som helst, vi ska inte fokusera på det, det är Wengers problem om han vill ta vidare det till FA (som han tydligen vill). Vi vann och det är det enda viktiga.

Wenger säger följande om hur han upptäckte Vermaelen:


"As a centre back you need to be fully committed. He is now 24, and at that time he was maybe 21 and wanted to show he could compete.  I remember some very committed games at the Ajax tournament. He played against Thierry Henry [in the same game] and kept him quiet. I thought ‘oh’ and remembered the name. I put him in my brain and kept it in there. I think what gave us a chance [to sign him] was from that moment on he played a lot at left back. A lot of people watched him a lot in England but saw him more at left back than at centre back.”


Vad ska man egentligen säga om Vermaelen? Jag fick det mesta sagt i går, men det går ju verkligen inte stoppa hyllningarna. Att dessutom ha en vänsterfotad mittback är en enorm fördel om man kompletterar det med en högerfotad mittback (Gallas). Hans vänsterfot är dessutom oerhört känslig. Vi såg hans skott mot City och det var inte ett lite dåligt skott. Hans andra mål mot Wigan var dessutom oerhört snyggt. Han är verkligen värd alla hyllningar och jag hoppas verkligen han fortsätter att smälla in mål.

Trots att transferfönstret är stängt så ska vi verkligen vara ute efter Eden Hazard. Det säger i alla fall följande rapport:


Arsenal are intensifying their pursuit of Lille starlet Eden Hazard.
The People says Emirates boss Arsene Wenger is a fan of the 18-year-old winger, who helped unfancied Lille to fifth in the French first division. Gunners scouts Tony Adams and Gilles Grimandi checked on him in Lille's 1-1 Europa League draw with Valencia on Thursday. The £8m-rated teenager, also a target for Manchester United and Chelsea, has previously spoken of his "dream move" to Arsenal or Real Madrid.


För att vara ärlig visste jag inte ens att Tony Adams jobbade som scout för oss. Grimandi har jag vetat om sedan länge, men Adams? Ioförsig visste jag inte vart han tog vägen efter att han fick kicken från Portsmouth, men tydligen har han blivit kontrakterad av klubben som scout, om man får tro det där lilla nyhetsinslaget. Om det är någon som vet, så skriv gärna i kommentatorspåret!

Robin Van Persie säger följande:


"I'm at the training ground every single day and I don't feel any sort of negativity at all. Everyone is happy, everyone is focused, everyone works very hard. Of course we were disappointed with the two losses in the league but besides that there are no big worries."Det är kul att höra att optimismen flödar, eller ja, flödar och flödar, men att det inte finns några interna stridigheter eller något liknande som vi hade förra året. Robin Van Persie har ju inte startat den här säsongen på bästa maner, men bara det faktum att han redan har 4 assists och 1 mål säger ju oss att han fortfarande är en mycket viktig del i laget och att han ser till att mål görs när han inte gör dem själva. Jag själv är ju fortfarande inne på den linjen att byta Bendtner med RvP i boxen. Främst för det lilla faktum att Bendtner faktiskt presterat oerhört bra när han väl fått spela centerforward. I matchen mot Portugal (för Danmark) var han enormt bra i den rollen och gjorde dessutom ett vackert mål. När han fick chansen att spela där mot Standard Liege var han än en gång mycket bra. Nu förstår jag själv att Wenger själv verkligen vill att RvP skall lära sig den rollen, men jag vill fortfarande se att Bendtner får fler chanser där, det kan löna av sig, det kan det verkligen.

Om vi bara går tillbaka till Vermaelen en snabbis har RvP verkligen hyllat honom och det syns verkligen på plan att de bägge gillar varandra lite mer än de andra. Kanske för att de har en liknande bakgrund, kanske inte. Hur som helst säger RvP följande:

"He is hard and played very strong on me physically and I was a little bit upset about that. So I told him in nice words! Now I'm happy he is on my side. In training everyone mixes up so I play against him. He is tough and it's good because I am training against proper defenders. The first goal showed he is very, very strong from corners and free-kicks and that is very important for us. Even if we play badly we can always score from set-pieces."

"I would have been proud of his second goal. He is raised in Holland. I am not saying every Dutch player is good technically but when you are raised in Holland - especially at Ajax, Feyenoord or PSV - you are brought up getting the ball, moving it first touch, move again, pass, move. He was at Ajax since 15 so it is in his system for a long, long time."


Finfint! Ni har säkert redan sett bilderna av den "arsenalisation" klubben håller på med. Målet är att göra Emirates Stadium lite mer nostalgisk och få den att inneha lite mer känsla. Bl.a har man då gjort följande (se bilder nere) och det uppskattas något enormt. Jag verkligen älskar det! Verkligen! Hoppas de fortsätter på liknande vis och arsenaliserar ännu mer! Just ja, snabbt om vilka spelar som absolut kommer starta imorgon, det är följande spelare: Gibbs, Traore, Silvestre, Senderos, Wilshere, Watt, Ramsey, Szczesny och Vela! Vilka två spelare som fyller ut startelvan till elva män (eller ungdomar..) får vi se imorgon. Man ser redan nu hur pass mycket starkare årets trupp i Carling Cup är än förra årets och alla spelare förutom Watt och Szczesny har gjort framträdanden i a-laget (om vi bortser Emirates Cup där Watt fick lite speltid). Det bådar verkligen gott och WB är ett lag vi bara ska ta utav farten. Men, det var allt för i dag! Tack för att ni fortsätter läsa bloggen! Se till att få alla era vänner att göra detsamma :) Hej!Ljudblogg nummer fyra! Enjoy!

Saker som tas upp i dagens ljudblogg:

Ljudlig matchrapport
-Målen
-Spelet
-Vermaelen

Målfirandet
-Vermaelen
-Eboue
-Fabregas

Uttalanden
-Eboue, Song och Fabregas om Adebayor + "händelsen"
-Henry
-Wenger om Vermaelen

Spelare
-Mannone

Framtiden
-Första vinsten av många...
-Hamna på en vinnande bana?
-Carling Cup

Premier League
-Liverpool?
-Unitedderby. vilka vinner och vilka vill vi se vinna?
-Chelsea, lyckosamma igen?

Avslutning

**

Arsenal 20-9 by kicken

**

Time to grab some points!

Äntligen lördag! Äntligen Premier League! Äntligen dags för en period då vi kan börja skyffla in vinst efter vinst. Nu kommer vi säkerligen inte vinna alla kommande åtta matcher i Premier League, men jag hoppas att vi hamnar i närheten av 24 insamlade poäng efter att vi spelat mot dessa åtta lag som väntar oss. Detta skulle innebära att vi låg på 30 poäng (om vi skulle vinna alla, som vi ändå inte kommer att göra, men låt oss vara optimistiska) efter tolv spelade matcher. Det är mer än godkänt att ligga runt trettio poäng efter tolv spelade matcher, men samtidigt måste vi vara realistiska. Visst, vi möter lag som ofta placerat sig på den undre halvan eller i mitten av tabellen, men det är just dessa lag vi hade problem att vinna över förra året. Samtidigt så skulle vi aldrig ha vunnit en sådan match som vi spelade mot Standard Liege om den skulle utspelat sig förra året. Vi hade inte den där vinnarmentaliteten och förvisso har vi den inte nu heller, men den har förbättrats avsevärt mycket trots allt. Någonting får mig också att tro att arsenalspelarna förstår hur pass viktig den här säsongen är. Visst, två förluster säger ni, men två förluster mot två bra lag som kommer kunna utmana om ligatiteln säger jag. Visst, jag tror och hoppas inte att City kommer gå så långt att utmana om ligatiteln, men de kommer absolut utmana om en top4-placering. Som jag sagt flera gånger tidigare, upplagan av årets Premier League kommer bli sjukt jämn.

De flesta topplagen har haft en väldigt lugn inledning och jag kan ärligt säga att Arsenal har haft den tuffaste inledningen av alla topplag. Everton (om vi bortser från hur tama de verkar vara), Manchester City och Manchester United är väldigt bra lag och det är dessutom lag vi mött på bortaplan. Detta medan t.ex Chelsea mött lag som Hull och Stoke. Nu väntar en lång period av matcher mot lag som vi bara skall vinna över. Om vi ser till att vinna över dessa lag så kan vi mycket säkerligen även se till att leda ligan senare under hösten. Topplagen kommer börja tappa poäng och bara det faktum att City och United möter varandra kommer göra att vi åtminstone kommer närmare ett av lagen ifall vi redan vinner i dag. Det krävs en vinst och jag vill inte ens börja spekulera i hur mycket en förlust skulle innebära för detta Arsenal. En förlust skulle ... ja, ni vet mycket väl vad en förlust skulle bidra med. Till och med ett likaresultat skulle vara ett dåligt resultat. Vi behöver en vinst, vi måste ha en vinst. Vi måste se till så att vi inte blir avsågade från ligatiteln redan i höst, precis så som fallet var förra året.

Om allt går enligt planerna så skall vi även kunna besegra Wigan med marginal. Nu väntar oss dessutom en hel del hemmamatcher vilket uppskattas rejält. Vi kan se till att hamna i en vinnande våg och det skulle betyda någonting enormt för vår trupp. Låt oss hoppas att dagens match blir en vägmätare som visar oss hur bra detta Arsenal kan vara, till och med så skadedrabbat som det ändå är. Tänk er då tanken av ett nästan helt friskt Arsenal. Att ha spelare som Rosicky, Denilson och Eduardo/Bendtner på bänken och ha spelare som Fabregas, Nasri och Arshavin ute på plan samtidigt är nästan en dröm. Som tur är så kan den drömmen gå i uppfyllelse snart. Hur som helst så har vi det material vi har och det är inte så pjåkigt heller. Med spelare av deras kaliber borta kan vi ändå ha ett slagkraftigt lag vilket säger det mesta om den underskattade bredden i truppen.

Well, dags för några uttalanden. Wenger har sagt följande om Eboué (som förra säsongen buades ut rejält av publiken när vi mötte Wigan hemma):


“I think he has learned from that [incident] and changed. It is very difficult to describe how he was in the dressing room but, of course, he was highly disappointed. He is a sensitive boy so we tried to help him a little bit. Eboue is a guy who wants to do well. He is humble and decent to people. And when you have that in life you always have a chance to improve your behaviour. If you only think you are right you cannot improve. He analysed well what happened and changed. But he has always been a good guy, loved in the dressing room. Overall we knew he was a quality football player and now he has just become focused on that.”Eboué har överraskat mig under försäsongen och under de inledande matcherna av 09/10. Han verkar ha växt till sig som person och om det är någon som spelare med spelglädje är det Eboué. Han är en slitvarg och han gillar verkligen att ta klivet upp i banan, precis som vi märkt flera gånger förut. Vid ett tillfälle spelade han till och med på anfallspositionen några minuter i matchen mot ... Portsmouth tror jag det var. Hur som helst är Eboué exakt en sådan spelartyp som vi behöver, vilket gör mig glad att vi aldrig sålde honom till varken Fiorentina eller Atletico Madrid.  Men även han har sina brister och det märks. Men jag tänker vara positiv och optimistisk idag!

Wenger har även talat om att ligatiteln inte är körd än och det är den naturligtvis inte, långt ifrån. Ni som tror att ligatiteln är körd redan nu är dumma, verkligen dumma. Det är 34 matcher kvar och vi har mött två bra lag på bortaplan och förlorat när vi ändå spelat bra. Det finns tusentals anledningar varför inte ligatiteln är körd, men jag tänker använda mitt sunda förnuft och låta er som tror att det är kört grubbla ut varför det just inte är kört. Hur som helst säger Wenger följande:


"I believe even at Manchester United and at Manchester City, we have shown quality in games and were not rewarded. The defeats have strengthened our belief. I believe there was enough substance in both games to strengthen our resolve and for us to come out even stronger. We learned two things [from losing both games in Manchester]: that we have the potential to fight for the Championship and we did not make enough of the opportunities we had to deliver points and that puts us under pressure to deliver at home."

"Of course we were frustrated but we have a good opportunity to strengthen our belief with what we have shown. We have a good opportunity to show that in future games. As long as a football game is not over you have a chance to win it. We had a good opportunity to show our strength on Wednesday night and mentally we did. If we keep going like that I am confident that our strength will come out in every single game. [We can make up ground] on one of the two [Manchester clubs] or both. It's a very good opportunity."


Jag ska försöka behålla min goda ton då jag i förra stycket höll på att tappa den. Jag har ända sedan säsongen började förespråkat optimism och jag håller fast vid det. Jag har hört många säga till mig hur avtrubbat Arsenal redan är och många har redan nämnt hur vi inte kommer vinna en titel i år heller och detta gång på gång. Det lämnar sina spår och egentligen vill man bara börja argumentera emot, men man finner aldrig tiden för det. Hur som helst så har Wenger rätt i det han säger, men jag tycker fortfarande han skall vara mer ärlig med oss. Den senaste tiden har varit väldigt "lagerbäcksk". Med det menar jag att Wenger säger en sak, medan den varit en helt annan. Men men.....

Lite smånyheter skall ni naturligtvis också få. Liam Brady får ännu mer ansvar i klubben, Touré pratar om kommande mötet mot United, Vieira skulle tänka sig att kunna jobba under Redknapp och Wenger anser att det var rätt att värva Adebayor. Men, huvudsaken i dag är att vi vinner. Om någon får ett rött kort på köpet, so be it. Om någon spelare uppträder osportsligt, so be it. Om någon filmar, so...nej förresten. Det enda jag kräver är tre poäng! Vad som händer under vägen är inte det viktiga, det viktiga är resultatet. Come on you reds!

Fabregas, Rosicky och Wenger har alla något att säga + mycket smått&gott!

Eduardo fixade vinsten i går!

G
od dag! Till min förvåning är jag inte så pass mycket piggare i dag, men som vanligt gör jag mitt bästa. Det var ju en minst sagt dramatisk comeback av Arsenal. Men vi rivstartar inlägget direkt med att säga vad vår kapten har att säga efter vinsten mot Standard Liege:


“In the first few minutes it is always possible you don’t start at your best and that is what happened but we responded well as a team. We knew we had the whole game in front of us and that can make a difference. So it was not difficult to keep believing. We’re happy and it is a great victory especially after how we started the game. Now let's focus on Wigan because the Premier League is the most important thing for Arsenal. Every three days when we play, it is always like a Final for Arsenal because we want to be at the top and that’s it. It's just one more game and the season has just started so we have a lot of time to recover."Fabregas var bara en av flera spelare som underpresterade i går. Han var långt ifrån det spel han är kapabel till att ha. Istället blev det tappade bollar, misslyckade passningar och dålig rörelse på plan. Naturligtvis är det inte enbart hans fel att laget spelade dåligt, men Fabregas måste höja sig ett par snäpp och det är ingenting han ska ha problem med heller. Jag hoppas bara att det sker så fort som möjligt.

Jag märkte i dag att flera av er inte hade hållt med om att Clichy var usel i gårdagens match. Jag kan köpa det att han fortfarande är en svår spelare att ta sig förbi i 1on1-lägen och att hans snabbhet bidrar med en hel del ute på kanten, men ni kan inte säga att han startat säsongen bra, för det har han verkligen inte. Hans  tillbakajobb kan sättas under all kritik och hans inlägg är fortfarande väldigt "njaa". Däremot kan han blixtra till som bara den från match till match och han kan ha sina 10-20 minuter under en match då han är ostoppbar, men sett över nittio minuter har han varit allt annat än bra. I går gjorde han en enda tackling som får mig att vilja sätta godkänt på honom, för om han inte hade lyckats tackla/rensa undan bollen vid slutskedet där en SL-spelare kunde kommit helt fri med Mannone skulle det varit god natt för hela slanten. Clichy måste höja sig många snäpp om han skall starta match in och match ut och det är han mer än kapabel till. Men, det är väl bara vad jag tycker...

Gallas & Vermaelen firar kvitteringen!

Jag var överraskad av Rosicky i går. Hans insats var verkligen bra och han tillförde laget med mer än jag trodde. Men han själv tycker fortf. att han har en hel del kvar till hans bästa och ja, det finns mycket att hämta ur förrådet för honom:


"I am not anywhere near my best, and still have plenty of room to improve. I will get better. It is difficult when you are out for such a long time. But when you play, you just have to forget that. I am just enjoying being back. I am fit and itching to play football again."


Rosicky var bra i går och det är någonting han själv inte ska förneka. Naturligtvis skall han vara självkritisk och naturligtvis kan han bidra med så mycket mer, men hans insats lovar mycket, verkligen! Samtidigt som han säger det så har Wenger två saker att säga om Eduardo:


Om Eduardo och den uppståndels "filmningen" skapat i media:
“I am very happy we have Eduardo back because we have plenty of offensive players who are out. We had appealed because we thought we were in the right. This case was suddenly the highlight of the whole media in Europe. But you know the media can be like that.  Sometimes they choose somebody and they say ‘let’s do him’ and everybody jumps on the wagon. It is like that and you have to deal with it but that doesn’t mean that we have to deal with paranoia. It became an extremely attractive [story] but, as I always said from the start, they hadn't chosen the right case."

Om uteblivna straffar:
“We didn’t get the penalty at Manchester United with Arshavin and it was a direct consequence of that. We didn’t get the penalty at Manchester City with Gareth Barry, it was a direct consequence of that.”

Han låter lite mallig när han i slutet säger att han visste att de hade valt "fel fall" för att använda hans egna ord. Det hela blev till slut en häxjakt, precis som många föranade att det skulle bli och Wennman på AB skrev till och med en artikel med rubriken Knip, Wenger. Knip, Wennman skulle låtit bättre nu i efterhand. Nu är jag inte här för att kritisera journalister, men ända sedan dag ett så har det var en ren häxjakt och trots att det finns folk som säger att han förtjänade det, så håller jag inte med dem. Dessutom har vi rent ut sagt blivit "rånade" på straffar, precis som Wenger nämner. Det är tråkigt, enormt tråkigt, men vad ska man göra? Det finns ingenting vi kan göra åt saken längre, så vi kan bara hoppas att alla glömmer den här idiotiska händelsen och fokuserar på sitt lag och på sina spelare eller journalister som fokuserar sig på vad Arsenal kan göra bättre istället för att granska Eduardos "filmning". Jag sätter filmning i citattecken då UEFA trots allt inte fällde Eduardo för filmning och för att det finns de som tror att han inte filmade. Personligen har jag sagt vad jag trott, men jag vill inte låta mina personliga åsikter störa era när det gäller någonting så upphausat som detta. Låt oss ännu en gång bara glömma det.

Jag tänkte kort ta upp Wilshere. Det är en av Europas största talanger för dagen och så länge hans utvecklingskurva går lika rakt uppåt som den gjort de senaste åren så har vi en av världens mest lovade spelare hos oss. Saken är den att han redan nu är extremt bra om han bara vill vara bra. Redan under förra säsongens träningsläger imponerade han stort och under förra säsongen imponerade han något enormt i reservlaget. Han blev MOTM i båda matcherna i Emirates Cup och Wilshere erhåller helt enkelt en sjukt stor talang. Saken är den att vi har flera bra exempel hur det kan gå om man redan nu började matcha Wilshere lite hårdare. Fabregas fick chansen när han var 17 år gammal och tog den på ett extraordinärt sätt. Han blev startspelare redan som sjuttonåring och det är väldigt få spelare som klarar av det. Wilshere är dock en av dessa. Samtidigt så hade vi för några år sedan ännu en supertalang i Walcott. Okej, Walcott rushade in lite för snabbt i laget och jag ser fortfarande inte honom som en startspelare, men faktum är att han för det mesta spelat bra när han väl fått chansen. När vi nu sitter inne på ännu en diamant så flyter det naturligtvis runt en massa åsikter om hur vi borde göra med diamanten.

Låt killen få fler chanser!

Jag litar helt och hållet på att Wenger gör det rätta, men jag vill fortfarande se att Wilshere får starta någon match då eller då mot ett lite sämre motstånd i Premier League. Jag vet e x a k t vilka risker som finns med att ha en så ung spelare på plan och med alla dessa förväntingar som han har på honom, men varför inte testa? Det är knappast så att han lär ta en startplats och de flesta lär till och med vara för att starta honom någon match. Samtidigt kan han blixtra till och leka med motståndet á la Messi, precis som han gjorde mot Rangers i Emirates Cup. Om han sedan gör en plattmatch så kommer inte förväntningarna skruvas ner precis. Fans kommer förlåta honom, om det ens är prat om förlåtelse. Men saken är den att Fabregas fick chansen och tog den. Walcott fick så småningom chansen och tog den. Vad säger oss att Wilshere inte skulle kunna briljera redan vid det här stadiet? När Messi var i den ålder Wilshere är i nu matchades han sakta och säkert in i a-laget och fick hoppa in i en hel del matcher och även starta någon enstaka. Jag frågar mig själv varför Wenger inte gör detsamma? I de matcher Wilshere bytts in i hittills så har han inte haft tid att göra någonting större. Han har inte haft tid att ha inflytelse på plan och det är någonting som är tråkigt. Antingen får Wenger se till att byta in Wilshere tidigare i matchen eller så kan han åtminstone få någon enstaka match från start, förutom Carling Cup. Jag känner som sagt till riskerna, men bortsett från att han skulle kunna göra en plattmatch någon gång eller vara helt borta så finner jag bara positivt i det hela. Dels får han ännu mer erfarenhet och dels vänjer han sig ännu mer med spel i a-laget. Vem säger sedan att han inte kan komma att blixtra till som han gjorde mot både Atletico Madrid och Rangers? Hur som helst, vi får se vad som händer...

Adebayors avstängning i tre matcher blev i dag officiell och han väntas få ännu tre matcher avstängning om två veckor då beslutet tas om hans målfirande var osportsligt eller ej. Senderos spelade i förrgår med reservlaget och det var enbart för att han själv ville spela med laget och få matcher i kroppen. Personligen förstår jag inte varför Wenger satt honom i frysboxen. Han är utan tvekan ett bättre alternativ än Silvestre och jag förstår inte varför Silvestre är före i kön, det gör jag verkligen inte. Hur som helst har Senderos sagt följande:


"Playing for Milan was a great experience for me, I've learned a lot and hopefully I can show it when I'm on the pitch. But I'm delighted to be back at Arsenal, it was always my goal to stay at the club and hopefully I can give my best for the team. I want to get back into the team and play as many games as possible. I think we have started the season pretty well with a very good win and then the last two games we've lost but hopefully we can get back into winning again. I hope this team comes back and I'm sure we've got the quality to do it."


Jag tänker fortsätta protestera mot att Silvestre anses vara en tredjeback nu när Djourou är skadad. Det är tråkigt och löjligt enligt mig. Visst, Senderos är inte världens bästa back, men Silvestre är långt ifrån att ens vara en medioker back enligt mitt tycke. Förra säsongen bevisade han knappt någonting och jag tycker att Wenger åtminstone borde ge Senderos en ärlig chans att vinna tillbaka hans förtroende.

Well, jag kan redan nu säga att morgondagens inlägg uteblir, tyvärr. Jag kommer nämligen vara väldigt upptagen hela dagen och det kan förvisso komma ett inlägg väldigt sent på kvällen/natten, men förvänta er ingenting extra. Dock så kommer ett nytt smaskigt inlägg på lördag. Hoppas ni klarar av en dag utan arsenalbloggen. Tills dess får ni ha det så bra! ;)

You can never rule out the Gunners!

Det var på håret, det var verkligen på håret. Jag kunde redan haft ett inlägg klart efter fem minuter av matchen. Jag kunde redan satt mig här och filat på ett förlustinlägg. Men jag hade det på känn, jag hade det verkligen på känn. Jag har följt Arsenal alldeles för länge för att veta när de kan och när de inte kan komma tillbaka. Hur löjligt dåligt vi än spelade i dag kände jag på mig att vi skulle vända det här till slut och det var exakt det vi gjorde. Det var en makalös start, det var det. Jag hann knappt öppna munnen förräns det redan stog 2-0 till SL. Men tack vare Bendtners sena mål i första halvlek lyckades vi vända som tur var. Det finns en heeeel del att förbättra kan man kort sagt säga.

När världen pratar om ekonomikrisen har Arsenal börjat prata om försvarskrisen. De löjliga misstag som höll på att kosta oss matchen var misstag som man gör i korpenmatcher, inte i Champions League. Försvarsspelet var verkligen uselt, USELT! Det höll inga som helst CL-mått och alla försvarare hade verkligen inte huvudet på skärp. Den enda försvararen som kommer ur matchen med godkänt (trots vinst) är Vermaelen. Han höll sig hela tiden koncentrerad och fokuserad på uppdraget. Gallas, Eboué och Clichy gjorde alla enormt onödiga missar gång på gång. Även Song höll på att kosta oss ett mål direkt i början av andra halvlek. Försvarsspelet i dag var horribelt, så himla horribelt.

Om vi skulle spelat likadant som i första halvlek skulle vi aldrig varit värda segern. Men vi höjde oss och trots att vi började greppa tag i spelet i andra, så fanns inte de farliga målchanserna där. SL backade redan hem efter 15 minuter och försökte döda matchen genom ett minst sagt försvarorienterat spel. Med 75 minuter kvar spelade de försvarsspel i stort sett hela matchen ut och att göra det är i mina ögon så enormt frustrerande. Jag kan köpa lag som backar ner lite i banan eller förändrar till ett lite mer defensivare spelsystem, men SL var helt otroliga. Det handlade om 11 man på egen planhalva i stort sett hela matchen ut förutom vissa kontringar samt de sista minuterna då de var tvungna att anfalla.

V
i var åtminstone värda en poäng och nu fick vi tre. Mot United var vi värda tre poäng, men fick noll. Mot City var Adebayor värd ett rött kort vilket skulle ändrat matchen helt, men han fick inget (istället fick han tre matcher avstängning i dag, någonting som kan ökas på, precis som jag skrev i gårdagens inlägg). Fotboll är konstigt, fotboll är jävligt konstigt. Arsenal får väldigt sällan det flytet storlag brukar få. Chelseas flyt är helt sjukt hittills. Dels har de vunnit i sista sekunden två gånger om och dels vann de en CL-match de egentligen skulle förlorat. Men bra lag vinner matcher de inte borde vinna. Till viss del gällde det även Arsenal i dag. Vi hade flytet med oss i dag, någonting jag är oerhört glad över.

De individuella misstagen var många, enormt många i dag. Om vi spelar så här kommer vi inte vinna någonting, absolut ingenting. Men samtidigt så får man tänka på alla som vi skulle kunna ha just nu ifall alla var friska. Spelare som RvP, Nasri och Arshavin var alla inte tillgängliga och det är spelare med kaliber minst sagt. Samtidigt fick Rosicky starta en match för Arsenal för första gången på nitton månader och på vilket sätt han gjorde det. Det jag kommer ihåg mest är hans enormt precisa långboll till Bendtner från egen planhalva i andra halvleken. Det var världsklass på den bollen och sett över hela matchen spelade han väldigt bra för att ha varit borta så länge.

Jag har länge sagt att jag skiter i hur vi vinner en match, så länge vi vinner den. Den här matchen är ett väldigt bra exempel på det. Jag struntar i alla de misstag vi gjorde och det horribla spel vi visade upp då och då. Vi vann och det är det enda viktiga. Wenger måste prata klarspråk med våra spelare trots allt. Jag kan bara inte ta och glömma hur hemskt vårt spel var. Att vi fick med oss tre poäng var naturligtvis det viktigaste, men vi kommer inte få med oss tre poäng från varenda match om vi fortsätter spela på det här viset. Nu har vi en enorm tur i och med att vårt spelschema ser väldigt enkelt ut de kommande veckorna. Dels kommer vi kunna vila spelare och dels kommer skadade spelare få tid att läka sina skador. Men samtidigt är det just de här matcherna vi har haft svårt med i flera år. Det är matcher som dem mot Wigan som vi haft problem med. Nu gäller det att vi visar upp alla det spel vi inledde säsongen med. Om lagdelarna lyckas klicka så skall det bara fungera.

Samtidigt måste Wenger ta sig en riktig funderare på vad han ska göra med Clichy. Clichy var gudomligt bra 07/08. Clichy var bra 08/09. Clichy har varit usel 09/10. Vi kan inte lägga allt ansvar på hans axlar, men hans misstag har ökat och han är inte den Clichy vi är vana att se. Låt Gibbs få spela ett par matcher och låt det bli en konkurrens på vänsterbacksplatsen. Det skulle gynna båda Clichy och Gibbs och vi skulle även kunna lufta Traoré lite då och då. Mannone skötte sig bra i målet i dag. Han kunde inte göra någonting åt de två mål han släppte in, utan det var helt och hållet Eduardos (första målet) samt Gallas (andra målet) fel. Annars fick han inte så mycket att göra, men han såg åtminstone tryggare ut än i Emirates Cup. Nu får vi hoppas att Almunia blir frisk så snart som möjligt. Trots att Almunia börjat minst sagt mediokert känns det tryggare att ha honom i mål än Mannone.

Så, det finns både mycket positivt och mycket negativt att hämta ur dagens match. Jag tänker ta upp det lite mer detaljerat i morgon. Jag är väldigt trött i kväll och jag är ens förvånad att jag orkade skriva detta. Hur som helst så får vi se till att inte få likadana öppningar på matcher i fortsättningen. Tack och hej för i dag!

Dom väntar Adebayor + Szczesny eller Mannone i mål när Almunia skadar sig.

Hej på er alla. Dags för dagens blogginlägg då. Det finns både ett och annat att ta upp. Vi kan börja med vårt kärleksämne Adebayor. Nämligen är det så att Adebayor väntar på sin dom, närmare sagt en dom x2."The Football Association today issued two charges against Manchester City's Emmanuel Adebayor following Saturday's Premier League fixture between Manchester City and Arsenal. Under the fast-track disciplinary process, Adebayor has been charged with violent conduct following an incident with Robin van Persie, which resulted in the Arsenal player receiving facial injuries. Referee Mark Clattenburg has advised the FA that he did not see this incident, but has confirmed that had he done so, he would have sent Adebayor off for violent conduct. The player has until 6pm on Wednesday evening to respond to the charge."Är det egentligen någon som är överraskad? FA gör i det här fallet allting rätt. Dels så har man tagit hänsyn till både stämplingen samt målfirandet. Man väljer inte att baka ihop det hela till ett, utan tar det var för sig. Om nu FA anser att stämplingen var avsiktlig så väntar en tre matcher avstängning, utan tvekan. Om dessutom FA anser att målfirandet inte var OK så väntar ytterligare 1-3 matcher avstängning. Så som mest kan Adebayor stängas av i hela sex matcher. Med tanke på att City inte spelar ute i Europa så kommer Adebayor inte få spela på en lång, lång tid om det blir upp till sex matchers avstängning. Jag själv utlyste just längre avstängningar än tre matcher i ljudbloggen och jag verkar ha fått min röst hörd (heh..), för det är exakt det här jag velat ha. Nu får vi bara hoppas att FA förstår själva att det Adebayor ställde till med inte är OK på något sätt på en fotbollsplan.

Wenger har förresten förklarat varför han sålde duon Touré&Adebayor:


"They play the Africa Cup of Nations every two years and I believe that when you have too many players who go in January, it is a big problem. It is always a concern because you have to plan for the season, and when you think you might lose four players or five players in January, it is a bit of a problem. You think about it, but it's not the main decisive factor [in letting Toure and Adebayor go]. But you think about it because in England in December you have a heavy schedule, then sometimes you pick up injuries, and then the players go to the Africa Cup of Nations, so you can sometimes be hit hard during this period."

Trots att jag tror att det var en av anledningarna så är jag väldigt säker på att det inte var huvudanledningen. Han säger ju ioförsig också att det inte är huvudanledningen, men att det hade en del i det hela. Någonting som jag nu i efterhand tycker är väldigt bra. Visserligen drabbas vi inte lika hårt som Chelsea (som heller inte kommer få värva ersättare i vinter), men vi skulle drabbats hårdare än många. Vi har redan Eboue och Song som kan komma att försvinna (om deras respektive länder kvalificerar sig för ACN), men med både Toure och Adebayor i truppen skulle detta stigit upp till fyra spelare som lämnat. Det skulle inte hållit, inte med den trupp vi har eller skulle haft.

Skadeproblemen fortsätter (någon som är överraskad?) och det största orosmolnet har dykt upp inför morgondagen. Almunia har skadat sig (visserligen har han inte börjat så bra heller) och vi kommer istället se en 19-åring eller 21-åring i mål. Personligen hoppas jag som bara den på Szczesny. Inte för att jag sett alltför mycket av honom, men han verkar ha en enorm talang till sitt befogande. Något som utmärker sig extra hos honom är hans reflexer som är enormt bra. Jag hoppas verkligen den unge polacken får chansen. Dessvärre tror jag att italienaren Vito får chansen mellan stolparna i morgon, men man vet aldrig.... Förutom Almunia och de som redan står på skadelistan missar dessutom Denilson och Robin Van Persie drabbningen.

Bendtner har som jag tidigare rapporterat lagt ut sina rosa fotbollsdojjor på ebay och de har fått stå där ett tag. Nu har de äntligen sålts till ett pris för hela £2,250 som motsvarar närmare 25 000 svenska kronor. Bendtner säger själv detta:


"It is really good. I had hoped that the boots were bid up high, but I am still surprised that they were bid up so high. The boots means a lot to me, but it means more to me that the auction sale can help some families, who have a difficult time."


Här har vi synnerligen hittat en generös dansk. Kul, verkligen! Som ni vet så fick Rosicky debutera (göra comeback, inte debutera...) i förlustmatchen mot City och han säger följande om sin comeback:


"I cannot be satisfied with my performance if my team has lost. But I had the feeling that I was useful to the team.
I am back and all right in terms of football skills but the crucial thing is that my body needs to get used to the enormous weekly workload."


Jag och väldigt många andra tycker att det är enormt roligt att se Rosicky tillbaka på plan och jag hoppas bara att han håller sig frisk nu. Om han får hålla sig frisk (vilket han inte kommer få göra) så har han alla chanser i världen att få tillbaka den grymma form han var i under 07/08. Hoppas!

Wenger har pratat lite som sina mittbackar, Chamakh är fortfarande lite frustrerad över att inte ha blivit såld, Arsenals reservdamer (visste inte ens att de fanns) vann med 4-3 mot Watford i går, Wenger vill förlänga Gallas kontrakt och Bartley drömmer om att vinna reservligan.

Sist men inte minst så har arsenalfansen gått lös och börjat elda Adebayor-tröjor i massor. De senaste dagarna har adebayoreldandet ökat dramatiskt och det finns idag flera bilder och videos på arsenalfans som bränner ner Adebayors gamla arsenaltröjor. (Förresten så ska Touré och Bellamy nämnas då de förtjänar ett tack för att de faktiskt bad om ursäkt för Adebayors uppträdande - se bild).
**


Eduardo blir äntligen friad + RvP i fokus + är verkligen säsongen över?

God morgon tänkte jag säga när jag kom på vad klockan var. Inlägget skulle egentligen komma way tidigare, men jag somnade helt enkelt och vaknade inte förräns nyss. Vad som fick mig att bli så trött är inte utrett. Vad som dock väntas nu är ett smaskigt inlägg med både ett och annat intressant. Enjoy!

Precis som någon skrev så är det bästa vi kan göra att lägga Adebayor bakom oss. Det skall och kommer inte att glömmas och fallet Adebayor kommer säkert tas upp flera gånger av både mig och andra. Dock skall vi inte lägga fokus på honom längre. Det han gjorde var förnedrande, men glöm det och sätt fokus på nästa match istället. Dock kommer jag touch detta lite senare, men det får ni stå ut med. Hur som helst så börjar jag inlägget med att äntligen komma med något positivt. Nämligen har Arsenals överklagande gett resultat. UEFA har tagit det mycket smarta beslutet att fria Eduardo, någonting som inte är mer än rätt. Visst, folk kommer fortfarande vara hundra procent säkra på att det var en filmning, men om jag ska säga vad jag själv tycker helt ärligt så är jag längre inte så säker. Det har kommit fram videos där det tydligt syns hur Boruc smalben faktiskt träffar Eduardo och om han inte skulle räckt upp händerna i luften (vilket var väldigt dumt gjort) så skulle det hela inte uppstått. Just det förstörde allting. Sedan kan vi börja diskutera om meningen var att lura domaren, men UEFA har i stort sett granskat allt material som över huvud taget finns och kommit fram till att det inte var en så solklar filmning som många verkar ha trott. Hur som helst, det bästa vi gör även i detta fallet är att lägga det bakom oss. Dock har Eduardo för första gången uttalat sig om det hela:

“I certainly feel relieved now. I have had great support from my family, friends and of course everyone at the Club. Now I just want to forget about this and think about our match against Standard Liege on Wednesday. I was always prepared for the match in Belgium because I had good feeling and I always remained positive about the outcome. Now we have a final result, I can now look forward to helping the team on Wednesday night."

"All I remember of the incident is that as soon as I had possession of the ball I headed towards goal at full speed. I was very close to the Celtic keeper and felt contact on my foot and then lost my balance. I know perhaps more than anyone else that when you have contact at speed it can be dangerous.I just want to say that I’m a fair player. To score goals you must take your opportunities and I’m not the type of player who needs to be dishonest to score goals.”UEFAs korta uförklaring lyder följande:The UEFA Appeals Body today accepted the appeal lodged by Arsenal FC against the two-match suspension handed to striker Eduardo.

'Not established'
Following examination of all the evidence, notably the declarations of both the referee and the referees' assessor, as well as the various video footage, it was not established to the panel's satisfaction that the referee had been deceived in taking his decision on the penalty.

Decision annulled
Therefore, the decision of the UEFA Control and Disciplinary Body of 1 September, in which the player was suspended for two UEFA club competition matches, is annulled.Det var naturligtvis urdumt av UEFA att ö.h.t banna Eduardo från första början. Min känsla är att man gick på instinkt. Man såg fallet och tyckte det inte behövdes granskas ytterligare. Nu har de ju som sagt friat och det hela är över, men jag hoppas verkligen inte det blir UEFAs trademark - att först ta ett beslut och sedan fria någon vecka efter. Jag är dock rädd för att så blir fallet även för Chelseas "ban".

Wenger har gett förklaringen till varför vi förlorade. Nämligen följande:


"It's worrying. The only thing I can say is we played four times, and three times away, and unfortunately we lost these two games and that’s very difficult to take because we have to learn to take the maximum with the performance we produce and we didn’t do that."

"Defensively we had not a good enough performance [against Man City]. Now we have to focus on our next game and we have to live with the disappointment of losing."Det är sant, men även han får stå för sin del av förlusten. Naturligtvis långt ifrån allting, men det är hans jobb att se till att vi vinner i slutändan. Det är även därför managers sparkas istället för spelare när ett lag presterat för dåligt. Nu ska vi precis som jag sade i gårdagens ljudblogg inte börja sparka spelare eller ledare, men Wenger måste bli mer ärlig med oss fans. Han har varit hos oss så pass länge att vi redan vet vad han tänker säga när vi förlorat eller när vi vunnit. Det finns ingenting att dölja längre. Hur som helst får vi nog höra samma saker om och om igen. Förlusten mot Manchester City var tung, men det är någonting vi kommer ta oss förbi. Det vårt lag behöver är självförtroende. Om alla spelare är pumpade med det så kan vi vinna över vilket lag som helst, det har vi sett så många gånger tidigare.

Så, jag tänkte ta upp Robin Van Persie lite. Ända sedan han kom till Arsenal har han varit något av en bad boy. Förra året visade dock hur mycket han mognat både som person och på plan (förutom incidenten mot Stoke). Men han är fortfarande hetlevrerad och det märks. Däremot är det inte längre negativt, utan snarare positivt. Man skulle kunna förknippa det med hans kämpaglöd som är ofantligt stor. Han älskar Arsenal och han gör det med hela sitt hjärta. Vi har tidigare sett hur han gått ut i media och berättat gång på gång hur mycket Arsenal betyder för honom och vad det står för i hans hjärta. Han har blivit något av en Fabregas nummer två. Gång på gång ser vi hur stort hans arsenalhjärta är och efter förlusten var han naturligtvis väldigt frustrerad och gick till verbal attack mot Adebayor. Som säkert alla läst sa han följande:


"I am sad and disappointed by my former team-mate Emmanuel Adebayor's mindless and malicious stamp on me during today's match. We are both professional footballers and I know that the game is physical, I too have made hard and sometimes mis-timed challenges but never with the intention of hurting an opponent. He set out to hurt me today. I knew he was aiming for a collision because he changed the angle of his body to allow contact to be made.  He moved backwards when his natural momentum would have taken him forward. I find that deeply disrespectful. He has shown a real lack of class today, to me and the fans."

"I do feel lucky that I have not suffered a greater injury. The contact was only centimetres from my eye. I have not received an apology from him, there were no words exchanged afterwards. He had his own agenda today and that is bad for football. It's bad for the game we all love. I want to make it clear that this has nothing to do with the result of today's match.  We do not hide from that disappointment but I need to speak out about his behaviour."Det här publicerades väldigt snabbt på den officiella hemsidan direkt efter förlusten och det är konstigt. Professionella klubbar brukar aldrig publicera liknande uttalanden, men nu beslöt sig Arsenal att göra det. Det smått ironiska är att för exakt ett år sedan var Adebayor och RvP väldigt goda vänner både på och utanför plan. Adebayor var en av Robin Van Persies bästa vänner och de brukade ofta gå ut tillsammans med mera. Under året så var de väldigt goda vänner, men det bildades snabbt två sorters läger i omklädningsrummet. Som ni alla säkert redan läst så var det de afrikanska spelarna som höll fast vid varandra, medan de andra höll sig för varandra. Robin Van Persie fortsatte dock att umgås med Adebayor, men visste att Adebayor skulle lämna förr eller senare med tanke på stridigheterna. Nu känner jag varken Ade eller RvP personligen, men jag kan tänka mig att deras kompisrelation blev allt mer ljummen ju längre säsongen gick. Jag har all anledning att tro att den bröts helt och hållet i slutet av säsongen på grund av både ett och annat.

Vad som sedan hände i förrgår var obegripligt. Det var sjukt. Adebayor var på wichhunt och ville "döda" alla arsenalklädda spelare som han såg. Det såg vi inte minst mot satsningar mot bl.a Fabregas och Bendtner. Men det som han gjorde mot RvP var det skamligaste jag sett på länge. Det intressanta är att Adebayor efter matchen ville be om ursäkt och tog tillfället i akt för att prata med RvP. RvP vägrade och ignorerade hans försök till en ursäkt. Han visade klart och tydligt att allt de någonsin haft är bortglömt och att han inte på något sätt alls respekterar hans beteende. Han valde dessutom heller inte att skaka hand med Adebayor efter matchen. Allt de haft var historia. När RvP gjort 1-1-målet så sprang han mot arsenals bortaklack och pekade på Adebayor och vad han sade är oklart, men det skulle tydligen vara förnedrande ord. Klacken älskade det och RvP slog handen på bröstet. Han var arg, men lättad för att ha gjort ett mål. Adebayor såg antagligen händelsen och valde redan då ett målfirande om han skulle gjort mål. Vi alla vet hur det såg ut.

Fotboll handlar om kärlek, hat och pengar. Känslorna tar över exakt alla spelare när det vankas stormatch och det såg vi inte minst prov på i förrgår. Robin Van Persie har ett större arsenalhjärta än vad ni tror och jag hoppas alla verkligen vet det nu. Han är värd mer än en och annan ramsa då och då. Så länge målen börjar rulla in så kommer han även att bli hyllad. Jag hoppas verkligen målen kommer, för det är han värd.

Jag nämnde följande i ljudbloggen i går, men gör det gärna igen. Säsongen är långt ifrån över och trots att jag är aningen skeptisk till om vi kan vinna i ligan i år, så skall vi fortfarande vara optimistiska. Vi har sett hur storlag haft det svårt i början och Uniteds förlust mot Burnley samt Liverpools start på ligan har inte minst visat oss hur jämnt det här årets upplaga av Premier League kommer att bli. Topplagen kommer förlora mer än någonsin, något som Benitez även var snabb med att poängtera efter att Liverpool förlorat två matcher. Tidigare upplagor av Premier League har dock bevisat oss att ligasegrarna måste ha i medelsnitt 89 poäng för att vinna ligan. Det finns ett antal sätt man kan skrapa ihop 89 poäng på och det jag tycker är mest noterbart är likaresultaten. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det är likaresultaten som man förlorar mest på. Så länge dessa uteblir och man ser till att vinna istället för att spela lika så kan man går hur långt som helst. Arsenal har två vinster och två förluster. Dessutom har dessa förluster kommit mot två väldigt bra lag. Om vi bara fortsätter vinna och sedan får en förlust då och då har vi alla chanser i världen att vinna. Det finns till och med ett sätt att vinna ligatiteln på om man förlorat sju matcher. I slutändan handlar det om att slippa se likaresultat. Någonting jag hoppas vi skall kunna göra. Nu är dock Chelsea hela nio poäng före oss, redan efter fyra omgångar. Om vi dock tar tag i oss själva och vinner de åtta "lätta" matcherna framför oss skall vi ha 24 poäng. Det vill säga 30 poäng efter 12 omgångar. Någonting som är mer än skapligt. Nu gäller det bara att vinna dessa matcher, någonting som kan visa sig svårare än ni anar. Hur som helst, jag måste korta ner inlägget och avsluta här. Hoppas ni fortsätter att läsa bloggen. Tack och hej!Det blev en ljudblogg trots allt!

Saker som tas upp i dagens ljudblogg:

 1. Gårdagens match.
 2. Adebayor!
 3. Hur viktigt det är att hålla kvar optimismen samt varför vi skall vara optimistiska.
 4. Det som gått dåligt och varför väldigt många väljer att vara pessimistiska.
 5. Premier League 09/10 hittills, vad är det frågan om?
 6. Extra: Ekonomin i klubben.
Den blev lite för lång och jag ursäktar för det, hoppas ni gillar den ändå! Peace out!

**


Adebayor by kicken


**

En av de flera händelser som tas upp i ljudbloggen!


Fansens reaktion på målfirandet

Fan

Fan, fan, fan.

Dags för kross när City ska besegras!

God dag! Ännu en dag är här, men inte vilken som helst. Landslagsuppehållen är sedan ett tag tillbaka slut och vi får äntligen i oss vår dagliga dos Arsenal. Laget är just nu uppe i Manchester där de förbereder sig inför match på City Of Manchester Stadium. Adebayor är en spelare som minst sagt har en speciell relation med arsenalfansen. Det har han visat rätt öppet. Då och då går han ut i media och rent ut sagt förnedrar våra fans. Han har sagt både ett och annat och jag tror ni följt med rätt bra. Till och med under hans tid i Arsenal var han väldigt utåtriktad och sa exakt vad han tyckte. Det var bl.a sådant som fick honom att bli kritiserad i arsenaltröjan. Vi har sedan länge vetat att det här mötet skulle komma och jag har i alla fall haft på känn att Adebayor skulle komma med ännu en dojja. Jag vaknar upp i dag och ska kolla nyheterna och vad ser jag? Jo, detta:


"What is good at City is the fans. They love you. Arsenal have a lot of fans who are not fans. Arsenal have fans from America and Jamaica. Today they are Arsenal fans, tomorrow they will be Liverpool fans, after tomorrow they will be Manchester United fans. If you boo your player every weekend, I am very sorry, you are not true fans. It hurt me a lot. That was the most difficult moment of my career."

"Nicklas had a very easy route. He had the chance to be in the Arsenal academy, the chance to be an international for Denmark. Football doesn't stop there. You are young, you have to learn. No matter what quality you have, you have to listen to people, let people help you be good. If Ronaldo had gone to Manchester United and thought 'I'm good', he would not have become the best player in the world. He worked with the United players, tried to adapt his style. Those United players made him big, Nicklas just thinks he can make himself big."

Recalling one particular incident, which ended in a physical confrontation against Tottenham last January, he said: "Nicklas showed me the finger. I am sorry, you cannot show your partner the finger."Jag gör bäst i att inte kommentera, trots att jag har en sådan enorm lust att säga emot allting han sagt. Jag kan hålla med om en sak och det är disciplinproblem hos unga spelare. Om Bendtner är en av dessa eller inte vet jag inte och jag känner honom varken personligen eller över internet. Jag har ingen aning om vad för roll han har i omklädningsrummet och hur hans relation ser ut med andra spelare i laget. Det jag däremot vet är att han aldrig gillat Adebayor och det kunde man till och med märka på plan. Nu när Adebayor gått till City så är nog Bendtner en av de lyckligaste spelarna. Dels slipper han konkurrensen och dels slipper han ett orosmoln. Det var Adebayor som själv ställde till det för sig själv i Arsenal och det har jag tagit upp minst tusen gånger tidigare. I slutändan var det både bäst för klubben och för honom själv att han bytte klubb. Vad som händer i dag återstår att se. Jag är som sagt rätt så säker på att han kommer måla, men vi får väl se....

City har faktiskt två andra arsenalbekantingar. Dels har man Touré som blivit kapten på nolltid i ett stjärnspäckat City och sedan har vi även vår gamle arsenalback Sylvinho. Vem kommer inte ihåg den kära brassen? Sylvinho var älskvärd i sina bästa stunder i arsenaltröjan och om han får starta i dag så ska det bli ett nöje att följa honom. Sylvinho själv säger detta:


“Manchester City have given me a fantastic opportunity and it would be great if my first game was against Arsenal. There is a special, special motivation to play against them and it is the same for me and Kolo and Ade."

Kul! Våra spelare är minst lika taggade och RvP säger följande om den kommande matchen:

"At Arsenal we would never buy a player who costs £40 or £50million. If you look at clubs who have spent that kind of money then I don't see them playing as a team. If you look at our transfer policy then you can see how players respond when the manager puts faith in them. If you think of yourself as part of a group then you are prepared to work hard for results together. A £40m player feels the pressure. They are going to be judged more than some guy who has come through the youth policy and then he thinks in terms of one person not the team."


Det här mötet har ju just byggts upp på det sättet RvP beskriver det hela som. Det handlar om ett lag som knappt spenderar pengar alls, utan litar på unga talanger som kommit in billigt från andra klubbar eller som kommit in via ungdomsakademin. Detta mot det lag i världen som spenderat näst mest pengar på spelare detta transferfönster. Manchester City har värvat för enorma summor och det handlar om riktigt bra spelare. Det här mötet handlar om hjärta vs. pengar, fotboll vs. kapitalism, arsenal vs. city. Vad ska vi förvänta oss då? En tråkig fotbollsmatch? Knappast! City har ett lag där vissa individer kan avgöra matcher helt på egen hand. Visserligen har Arsenal också en hel del liknande spelare, men vi har ett komplett lag. Vi jobbar som ett lag, vi gör mål som ett lag och vi spelar som ett lag. I slutändan är det just det som är viktigast - att jobba som ett lag.

Som tur är ser City ut att sakna både Tevez och Robinho som båda är skadade. Vi får istället se till att klara oss utan Arshavin. Arshavin som själv sagt följande om skadan han åkt på:


"There was no recurrence of a groin injury, as has been reported in many publications. Moreover, I'm more concerned today with my knee than the groin. Nothing appears to have worsened, scans on Friday are only showing issues in the knee. And the next matches in the English Premier League and Champions League, I would have missed in any case: the optimum period of recovery after such an injury as I have had is 21 days and this has not passed."Det var ju roande....not. Så Arshavin skulle ha missat de matcherna oavsett om han startat mot Wales eller inte? Eller har jag missuppfattat det? För det är tydligt att hans knä inte ser bra ut och att det kommer ta sin tid att läka. Han kommer nog missa mer än tre matcher, tyvärr. Men annars skall han kunna vara tillbaka alldeles snart. Vi får helt enkelt hoppas att det inte blir någonting som liknar Rosickys skada, för vi alla kommer ihåg hur det såg ut då. Han hade åkt på en enkel knäskada som skulle läka inom några veckor. Istället blev han borta 18 månader. Nej då, jag ska inte skrämma upp er. Arshavin kommer bli okej och han kommer komma tillbaka mer sugen på spel än någonsin, eller inte, eller ja, någonting!

Arsene pratar om att säljandet av Adebayor var bra, Arsenal.com peppar upp med sitt vanliga inför-match-tema och stream till matchen hittas på sedvanliga myp2p.eu. Jag ser dagens och gårdagens inlägg som inför-inlägg bägge två, så det blev ett delat inför-inlägg. Analys, bilder, reflektioner, resultat, tankar och allting annat kommer imorgon! Ljudbloggen flyttas till måndagen! Tack och hej!

Hughes snackar Arsenal + smått&gott as usual!


Bara jag som blir taggad av öppningsbilden som möter en när man surfar in på arsenal.com?

W
ell, ännu en dag flyger förbi. Nu är det dock nära, nära till morgondagens match mot Manchester City. Förra året mötte vi ett taggat Manchester City på City Of Manchester Stadium. Den gången gick det dåligt, väldigt dåligt. Det folk har en tendens att glömma bort är hur dåligt lag vi mönstrade på den dagen. Jag tar det direkt efter att jag skrivit vad Hughes tycker om Arsenal och Wenger:


"Arsene has a fantastic philosophy. Everybody in football appreciates it. We are trying to reach the heights he has reached. They have players who can win games with a flash of inspiration. I know we have the capability to play football as expansive and creative as Arsenal. But you can't be successful if you just have that kind of player."

"Last season was an illustration. At times we played fantastic flowing, open football. But against certain other types of teams we could not compete. I have done okay against Arsene's teams in the past. I know what they enjoy and what they don't. We will try and exploit that."Han pratar bland annat om att de gjort bra ifrån sig mot Arsenal tidigare. Det var nog inte så svårt att göra dåligt ifrån sig när man mötte följande lag:

Startelva:
Almunia (c), Hoyte (Ramsey 60), Silvestre, Djourou, Clichy, Diaby (Vela 69), Song, Denilson, Nasri, Van Persie, Bendtner.

Avbytare:
Fabianski, Wilshere, Gibbs, Lansbury, Simpson.

 

Det säger väl det mesta, gör det inte det? Vi hade endast spelare som spelar/spelade i reservlaget på bänken (förutom de som kom in). Att ha Lansbury och Simpson på bänken säger verkligen allt. Titta då på dagens trupp där vi med stor sannolikhet kommer ha spelare som Rosicky och Diaby/Denilson på bänken. Det är en enorm förbättring. Under stora delar av förra säsongen led vi av inre stridigheter, skador och ineffektivitet. Det är inte ett större under att City lyckades vinna mot oss. Inte med den elva vi mönstrade mot dem. Kom då ihåg att Song och Denilson rent ut sagt var usla vid den tidsperioden. De enda två som verkligen var bra under den matchen var Clichy och Nasri. RvP hade det svårt och Bendtner var långt ifrån den spelare han är idag. Visst, City hade också vissa skador, men de leddes av en Robinho som spelade av yttersta världsklass den kvällen. Vi hade ingenting att komma med, absolut ingenting.

Nu är dock förutsättningarna annorlunda. Vi har ett av världens för tillfället bästa backpar, vi har en Fabregas som är exakt allting och vi har ett grymt spelsystem som är effektivt och snyggt. På det sättet vi spelat hittills ska det inte bli några större problem att slå ett City utan Tevez. Visst kommer spelare som Ireland och Robinho (han är 50/50, men jag tror han lär starta) skapa problem, men City har inte imponerat alls under de inledande veckorna. De har varit ineffektiva och mestadelen har de även varit väldigt tama. Citysupportrar får gärna tro att de kommer vinna, men jag ser ingenting förutom det faktum att vi saknar Arshavin som säger att City kommer vinna. Jag är född optimist och jag ser även optimistiskt på denna drabbning. Trots att jag var lika optimistisk inför matchen mot United, så är det helt annorlunda förutsättningar nu när vi faktiskt förlorat mot Citys rivaler.

Wenger har sagt både ett och annat. Först och främst säger han att 4-3-3 är vårt officiella spelsystem i år:


“Until now it has been convincing. It is at least worth persevering with in terms of our offensive [style] and how we play the game.”Finns inte så mycket att tillägga om just det. Sedan sätter han ännu en gång igång med sin språknobbism när han avhandlar temat "unga övergångar". Denna gången har han Messi som exempel:


"Messi is a good counter-example of what Fifa is fighting against. They took Messi from Argentina at the age of 12, paid for his medical treatment and brought his entire family over. You can ask whether that is right or wrong, but Messi today is the best player in the world. In Barcelona he got a good education and was looked after medically. Should you forbid that? Maybe Messi would still have got a good education in Argentina, but not all the boys will."

"As for Fabregas, he has not wasted his time here but he could have also played in the Under-17s at Barcelona. We took advantage of a period of Barcelona that was messy."Det säger väl det mesta om vart han själv står i den frågan. Jag håller med honom till 100 %. Om en fotbollspelare har en exceptionell talang som t.ex Messi hade så ska han även tränas av de bästa. Det finns ingenting som säger att han måste stanna kvar i ett lag där han inte utvecklas i en lika rask takt som t.ex i Barcelona. De bästa klubbarna ska få värva de mest talangfyllda spelarna i världen, oavsett hur gamla de är. Okej, visst går det en gräns någonstans och jag ser helst att en minimiålder infördes på cirka 12 år, men annars så är jag totalt med på allt Wenger säger. Vi kan enkelt jämföra det med en exceptionell talang i t.ex matematik. Ska t.ex en 12-åring behöva läsa matematik för 12-åringar när han är kapabel till att läsa matematik för 16-åringar. Det fungerar exakt likadant i fotboll. Den enda skillnaden är att man oftast måste flytta till ett helt nytt land. Men det är priset för att bli bäst och det klarar man av om man vill bli bäst i världen.

Det mesta på de flesta bloggar handlar om det jag redan tog upp i går. Det beror naturligtvis på att jag blivit någon sorts kvällsblogg då jag inte har tid på en annan tid under dygnet. Jag hoppas det inte gör någonting då jag fortfarande kommer med ständiga uppdateringar näst intill varje dag. Vermaelen har dock uttryckt sig negativt om läget i det belgiska landslaget sägandes följande:


"I watched the match via internet and I was really shocked with what I saw. I have seen a number of bad matches, but the clash against Armenia certainly was the worst one ever. The current situation in the Belgian national side is the most disappointing of my career so far. There is absolutely no passion during training sessions and not even during a match. It is a good thing that there will be a new coach in Dick Advocaat. We are all aware that we have a problem, but nobody is acting and doing something about it. I have been wondering whether I should be the one to take the lead, but I have not done so because I have not been in the form I have showed at Arsenal. You will not hear me say that I am a true leader though."Det är naturligtvis tråkigt för Vermaelen då Belgien med stor sannolikhet även kommer missa VM. Jag har faktiskt sett ett och annat från just Belgien och jag kan säga att det inte ser lovande ut. Precis som Vermaelen säger så saknar de glöd och framför allt spetskompetens. Vad som kan göras åt saken? Ingen aning, fråga Advocaat....

Nya rapporter gör gällande att Djourou kommer missa hela säsongen och det är även väldigt realistiskt att han gör. Han är tyvärr årets "Rosicky". Som tur är så är inte Djourou startspelare och han har inte imponerat under försäsongen, men naturligtvis är det tråkigt att han är borta så länge, speciellt för hans egen skull.

Jag försade mig i går när jag sade att ett inför-match-inlägg skulle komma idag. Jag har hittad tid under morgondagen vilket gör så att jag kan komma med ett smaskigt inför-inlägg imorgon istället. Jag hoppas det inte gör någonting! Tills imorgon!

Arsenalspelarna fortsätter att producera i landslagströjorna + Arshavin skadad!

God kväll. Hoppas ni haft en bra dag, det har i varje fall jag haft! Dags för en hederlig rapport säger ni? Sure säger jag. Jag kan till slut glädja mig över att uppehållet är över och att alla blickar nu kan riktas på matchen mot Manchester City. Men först och främst säger Wenger följande om Eduardo:


"The situation has been created by the media impact of his case. That [the opposition taunts] is not the worst, the worst is that now he is not given penalties when they are penalties. That is much worse. The one last night against England was a penalty. You want everybody to be treated fairly, and I do not believe he is treated fairly. There was a good opportunity to take a media campaign against many players, which the media did not do. You cannot give him the feeling that he has been treated fairly.”Just det tycker jag är skamligt. Eftersom filmningen av Eduardo blivit så uppblossad som den nu blivit kommer alla domare ha helt andra ögonen tittandes mot straffområdet när Eduardo faller. De kommer se honom som en filmare och de kommer att släppa solklara straffar, precis som i landslagsmatchen i går. Vissa säger att han får skylla sig själv, att det är hans eget fel och att han bara har sig själv att klaga på. Jag håller inte med. Visst, om man nu ska börja straffa filmare - som man ändå inte kommer börja göra - så ska de ha ett straff, men efter att händelser inträffat ska de glömmas lika fort. Vi kan inte ha massa domare ute på plan som tänker att han är en filmare och att han den där killen filmar också jätteofta, ah där kommer en till filmare. I sådana fall har det gått för långt, precis som det gjort i detta fallet. Personligen hoppas jag att Eduardo kan ruska av det här och visa vad han går för. Ingen, absolut ingen trodde att det som inträffade skulle ha sådana efterföljder, inte ens Wenger.


Men, man kan inte resa tillbaka i tiden och ändra på det som redan är gjort, tyvärr. Det fungerar bara inte så. Vi får göra det bästa vi kan av den situation som uppstått, mer kan vi inte göra. Men, låt oss gå vidare till lite sämre nyheter. Den officiella hemsidan bekräftade att Djourou till och med kan bli borta upp mot åtta månader, lägg då till en till månad som krävs för att bli helt spelklar och vi kommer inte se en skymt av Djourou 09/10. Det är naturligtvis en så kallad set-back, men det är någonting vi kan lösa och vi har tur att det står Djourou istället för Fabregas. Det oturliga i det hela är att vi nu har Silvestre som tredjeback, det är inte bra, det är långt ifrån bra.

Wenger försvarar faktiskt Chelsea i sitt senaste uttalande och det han försvarar är väl inte specifikt det straffet berodde på, utan en eventuell regel som kan komma att införas. Läs själva:“I am against the process of stopping the players moving to the top level. If you have a child who is a good musician, what is your first reflex? It is to put the child into a good music school, not in an average one. So why should that not happen in football? If a player goes to Chelsea, Arsenal, Manchester United, it's all clean and he gets a good education. That's why I am very sharp on cases like that. We have to respect the rules that are in place. You have always to look if you make one decision, what kind of alternative there is. If your players cannot move to the best clubs, I believe they will not improve."

“What I'm fighting against, if you take for example Lens in this case, where did Lens find the player [Kakuta]? In a smaller club. Where did the smaller club take the player from? A smaller club? At the end of the day, to be a top-level player is to be with the best."
Ibland är jag bara överväldigad av det faktum att vi har en av världens intelligentaste managers. Hur kan man inte gilla Wenger när man läser sådant, trots att det handlar om ett litet försvarstal i slutändan? Well well, keep going strong Wenger!

Vi närmar oss matchen mot City med småsteg och skadelistan bara fortsätter att fyllas på. Visserligen är både Rosicky och Fabregas tillbaka i spel, men istället kommer Hiddink nog få ett samtal från Wenger alldeles snart. Nämligen är det så att vår fotbollstsar är skadad - trots att han spelade 90 minuter mot Wales - och det handlar nämligen om en skada han slet upp efter matchen, på grund av matchen. Enligt arsenal.com kommer han att missa de tre närmsta matcherna. Som tur är så är det mot lag som är mindre bra och så länge han verkligen kommer tillbaka efter de tre matcherna så är det väl bättre att han får den skada han får nu, istället för lite senare in under hösten. Naturligtvis är det inte bra alls att ha Arshavin skadad, men man får glädja sig åt det som man kan glädjas över.

Som ni vet så spelade en hel del spelare matcher för sina landslag i går och bland de som gjorde mål hittar vi Bendtner (som nickade in en boll med ryggen mot mål igen!), Eduardo och Fabregas. Målen kan ni hitta via Goonertalk! Ja, vad mer kan man säga? Jag hoppas att spelarna är taggade inför matchen mot City och att vi kommer ge allt. Det enda jag kräver är seger, oavsett hur det kommer, eller ja, åtminstone så länge ingen filmar, då är jag glad. Mycket mer i morgon! Stay tune! (Kan tillägga att Adebayor fått den uppmärksamhet han länge velat ha - se bild nere!).
Arshavin skakar hand med Ramsey!


Eh...ehehe...eh?


Häxjakten fortsätter.... och Fabregas är fortfarande ryktenas man!

Bläääääääääääääääääääääääääääääää! Det är vad jag känner för dessa uppehåll. Som tur är så är det inte så lång tid kvar tills matchen mot City. Matchen mot City fördjupar vi oss i på fredagen då även ett officiellt inför-inlägg kommer komma. Men det finns trots allt lite att skriva om, trots att det är just det ... lite. Vi kan väl börja direkt med att säga att Rosicky spelade sextio minuter för Tjeckien i 7-0-vinsten över San Marino. Någonting som är mycket glädjande. Han såg väldigt pigg ut och ser ut att kunna vara med på bänken mot City. Ett City som med stor sannolikhet måste klara sig utan Tevez. Dessutom är Santa Cruz fortfarande borta. Trots det så har de klasspelare i anfallet och det enda jag tänkt på de senaste dagarna är på vilket sätt Adebayor kommer göra mål mot oss. Jag är bombsäker på att han gör mål, det är ödets ironi som kommer skratta oss i ansiktet, men jag lovar er, han kommer att göra mål. Oddsen på det är även dem väldigt låga.

Vi kommer med stor sannolikhet höra hur vår bortaklack buar ut honom varje gång han får bollen och medan vissa säger att det är rättfärdigat menar vissa att det inte är det. Jag har egentligen aldrig varit för utbuande så länge det inte handlar som väldigt dramatiska fall. Som dramatiska fall klassar jag (ur arsenalvinkel) till exempel Ashley Cole-affären eller i detta fallet - Adebayor. Visst, jag är emot att bua mot specifika spelare, men i stridens hetta så vet jag att jag inte skulle känna likadant. Hur dåligt det än är så handlar det om en viktig match där adrenalinet kommer vara på topp, då kommer man inte kunna behärska sig. Oavsett vem som står för motståndet.

Det är lika bra att få det sagt nu - Fabregas-till-Barcelona-rykten kommer aldrig att försvinna. Inte ens när Fabregas en dag blir klar för Barcelona. Jag kan lova er att tidningarna fortfarande kommer vara fyllda med rykten som säger att han egentligen inte är klar för Barcelona utan att han ska bli det någon annan dag istället. Sen när han spelar sin första match för Barcelona kommer tidningar fortfarande spekulera om det verkligen är den riktige Fabregas som är på plan och inte en look-a-like. De kommer ta mig sjutton aldrig att sluta. Fabregas är dock snäll nog att dementera gång på gång på gång. Nu säger han följande:


"I do not know if I will leave the Premiership next year. I am happy there and it is an important year for the club. I have not spoken to anyone, if something has to happen it will happen, but currently there is nothing. For two or three years there was something (interest from Real Madrid). It's true that Madrid and its fans have always been very good to me and that I will be forever grateful."


Ni vet själva hur det gick till alldeles nyligen. Transferfönstret hade stängt och Fabregas-till-Barcelona-ryktena fortsatte trots att FÖNSTRET VAR STÄNGT!?! Seriöst... ibland vill man skratta & gråta samtidigt. Tänk om man kunde det...

Hur som helst, låt oss fortsätta till häxjakten på Eduardo. Visst, jag är subjektiv då och då, men det som skett efter att Eduardo filmat till sig en straff är fan i mig helt obegripligt. Ja, han gjorde fel, han filmade om ni så vill, han var inte värd det där straffmålet - men hur jävla många spelare har inte filmat under 00-talet? Hur många spelare har inte gjort samma sak? Det är avskyvärt, ja visst, men det här har nått abnorma höjder. Det handlar inte längre om att få Eduardo avstängd. Det handlar om någonting helt annat. Jag vet inte vad det är, men någonting är det. Om UEFA hatar Arsenal eller vad anledningen är har jag ingen aning om. Det har blivit så upphausat så det inte är sant. När sedan Rooney filmat till sig straffar två gånger om (först mot Arsenal och sedan i landslagströjan) så händer inge fucking ting. Varför ska inte Rooney utredas? Var hans filmningar lite bättre? Är han en liten bättre spelare? Är han mer respekterad? Är han Gud? Jag förstår verkligen inte det. Varför? Varför? Varför? Som tur är så har vi åtminstone vissa på vår sida, t.ex stilikonen himself - Beckham:


"There has been far too much talk about diving. No-one wants to see it and it is disappointing when it happens. But it happens every week and Eduardo is not the first person to have done it. The whole thing should be put to bed. Eduardo is a great player. It is not that long ago that he suffered an horrific injury. You don't know what was going through his mind. He might have been trying to get out of the way of a tackle so he didn't get injured again."


Ah, ursäkta mig. Mitt skrivspråk är rent ut sagt uselt i dag och jag är aningen trött och frustrerad, men huvudsaken är att jag skriver. Jag lovar er att jag mår bättre i morgon. Vad tycker jag då om att Beckham försvarar Eduardo? Jag tycker det är bra, jag tycker det är rätt väg att gå. Det han säger är helt rätt och trots att de flesta är rätt säkra på att Eduardo filmade helt och hållet så vet man exakt aldrig vad som försegick i hans hjärna när han kom mot mål. Men huvudsaken är den att detta gått alldeles för långt, alldeles för långt. Arsenal FC har redan överklagat, men UEFAs generaldirektör säger följande:


“It’s not all pals together – we’re in football and you disagree with people, There’s a clear difference of opinion with Wenger. We believe this was something that infringed the regulations and there was an obvious intent to deceive the referee."Det handlar helt och hållet om vilka synsätt man har på händelsen. Om en majoritet samsats över att det är en filmning så är det även en filmning. Men det är inte det som är det viktiga i detta. Det handlar om den enorma publicitet detta fått i media. Att man sedan inte tar tag i det på riktigt som vissa trodde (som t.ex Wennman som trodde det här skulle bli Dagen D) är idiotiskt. Jag vill fortfarande ha svar på frågan varför Rooney inte blivit utredd. Om ni inte anser att han filmade mot Arsenal så filmade han helt och hållet mot "vilka-det-nu-var-de-mötte". Han misslyckades med en tackling, men istället för att resa sig upp (eller försöka stå upp från första början) så klappar han händerna i marken och tittar tjurigt på domaren. Varför? Varför i hela världen? Ah, det här är tröttsammare än man tror.....

Sist men inte minst kan ni fråga er själva hur snyggt Bergkamps mål för Ajax seniorer är? Det känns som man just sett en tio år yngre Bergkamp göra ännu ett ligamål för Arsenal, men i verkligheten handlar det om en betydelselös match mot något annat seniorlag från Holland. Hans magiska touch finns fortfarande kvar och att bara tanken ploppar upp för honom visar att han fortfarande har sin magi kvar. Titta och njut! Tack och hej för mig!


Intervju med Daniel + smått&gott!

Happy tuesday! Eller något sådant... Hur som helst så finns det en hel del att rapportera om i dag. Eller ja, det finns väl snarare inte en hel del, men jag rapporterar det jag kan. Let's go!

Merida vill nu tacka Wenger för att han inte blev utlånad till Levante genom att visa hur mycket han utvecklats. Detta ska han naturligtvis göra på plan och den stora chansen för Merida blir i Carling Cup. Han har redan hoppat in i en PL-match (Portsmouth) och han lär göra fler inhopp under säsongen. Någon startplats är det dock inte att tala om för tillfället. Däremot kommer han få sin stora chans i Carling Cup där han kommer vara en av de mer erfarna spelarna, blott 19 år. Merida är som ni säkert känner till en kopia av Fabregas när det gäller bakgrunden. Precis som Fabregas blev han utplockad och värvad från Barcelonas ungdomsakademi. Dessutom liknas Merida med Fabregas i sin spelstil också. Av det jag sett av Merida hittills bådar det riktigt gott. Jag kan dock inte tro att han blir en "ny" Fabregas, men om några år kommer han säkert spela kvar i Arsenal och då lär han vara mogen nog att kämpa om en startplats. Men, just det, Merida har sagt följande:

"I am 100 per cent staying. It is true that I had an option to go out on loan but I, the boss, my agent and my family decided that the best thing for me is to stay here. The boss told me he believes in me, and the only thing I can do now is prove it on the pitch and repay that faith. My target is to help as much as possible to get trophies. I truly believe we have a fantastic chance."Självsäkerhet - check
Framtidstro - check
Arsenalhjärta - check
Fit for fight - check

Well, vi kan inte annat än hoppas på att han kan följa Fabregas fotspår och få en lyckad arsenalkarriär! Vår finfine ryss Andrey Arshavin har gått med i en kampanj mot rasism och diskriminering. 28-åringen säger följande:


“I want everyone to support the campaign against discrimination."

“Football gives every player the opportunity to express his or her talent and contribute to the team, regardless of race, religion or social origin. It is also a sport which gives every player the chance to compete on the basis of ability. This is how life should be.”Rätt, rätt och rätt. Tyvärr har rasismen haft sina inslag i modern fotboll och vi har fått se allt från inkastade bananer till apljud. Personligen ser jag det som mycket allvarligt och att varenda spelare i varenda lag ska ta ställning emot det här, men tyvärr är det nära inpå omöjligt. Det Arshavin säger och tar ställning emot är exemplariskt och det fler spelare borde göra. Att fördjupa sig i rasism i dagens fotboll är dock för mycket och någonting som jag inte kommer göra så länge det inte händer på Emirates.

Well, det var väldigt lite att rapportera om i dag. Jag som trodde jag hade läst jättemycket. Verkade vara så att flera saker jag tänkte ta upp hade jag redan tagit upp. Well well, bra det. Jani, vad ska man mer göra då? Jag vet, en intervju! Denna gång står Daniel för svaren och jag står som vanligt för frågorna. Enjoy! Ni som vill bli intervjuade (maila eller kommentera!), var inte rädda! Mer tankar och funderingar i morgon, tills dess får ni ha det så bra! • Den obligatoriska öppningsfrågan - hur blev du arsenalsupporter och varför?

Jag har varit ett Arsenal fan i 5 år nu. Innan dess så höll jag inte koll på fotbollen utanför Umeå(där jag bor). Så allting började när pappa köpte Viasat och Canal+ kanalerna. Han började kolla fotboll och det fick mig att fasna för det. Han kollade väldig mycket på United och Arsenal, medans jag kollade på Arsenal hela tiden. Min kusin i London hade 1 månad efter det att pappa köpt kanalerna skickat en tröja till mig med nummer 14 där bak och namnet Henry. Jag började bära den här tröjan varje gång Arsenal spelade. Det var samma år som Arsenal vann ligan obesegrade. Thierry Henry blev som en hjälte för mig. Kollade extra noga på hur han löpte och vad han gjorde med bollen och min spelstil är ganska lik honom enligt människorna från mina trakter. Så Thierry Henry är en av anledningarna till att jag blev Arsenal fan. En annan är deras spelstil. Så fort jag började kolla så njöt jag varenda sekund av deras spel, den var så vacker.

**

 • Hur tror du det går i respektive tävlingar Arsenal kommer vara delaktiga i säsongen 09/10?

Premier League - Den tror jag antingen Arsenal eller Chelsea vinner. City kommer inte vara ett hot, inte utd heller som har förlorat för tunga namn för att vinna ligan. Liverpool däremot tro jag skulle kunna konkurrera om ligatiteln, men samtidigt tror jag att dem inte håller ihop. Chelsea har ett tillräckligt bra och bred trupp för att ta hem den hela. Lite bredare än Arsenal.
Champions League - Delad trea förra året med Adebayor skulle kunna bli en tvåa eller varför inte en guldmedalj. Alla spelare har fått erfarenheter från förr året. Dessutom så fick vi den lättaste lottning. Hoppas lottningen är lika lätt fram till final. Men för att ta oss så långt måste vi se till att hålla nyckelspelarna borta från skador. Dessutom så skulle en värvning av en spelare som har erfarenheter av cl kunna vara till nytta. Annars så tror jag att Real och Utd åker ut i åttondelen båda två.
Fa-Cupen - Inget annat än guld ser jag på den här tävlingen. Åtminstone brons eller silver. Brons vart det ju sist, så ett snäpp bättre måste det bli nu.
Liga cupen - Reservernas cup tror jag inte på. Bra cup för dem yngre och reserverna att utvecklas och visa upp sig på.

**

 • Efter att ha sett Arsenal dominera i de första fyra tävlingsmatcherna för säsongen så har vi både blivit favorittippade, men även blivit fortsatt kritiserade (ex. pga förlusten mot Man U). Var trodde du att vi skulle hamna innan säsongen började och var tror du vi hamnar om du sett hur och vad vi presterat i de första matcherna?

Ärligt talat så trodde jag på en fjärde plats igen, strax innan everton precis som fjolåret. Men efter 6-1 matchen så ändrade jag fjärde platsen till etta eller tvåa. Jag blev väldigt imponerad av Arsenal första matcher. Hoppas dem fortsätter som dem gör.

**

 • Vad kan vi som lag förbättra (exempelvis spel, passningar, effektivitet etc. etc.)?

Vi måste vara mer aggresiva och mer villiga. Släppa bollen tidigare.

**

 • Vad var det som gick fel i matchen mot United?

Såg tyvärr inte matchen, hade en egen match samma tid.

**

 • Arsenal och speciellt Eduardo har fått mycket kritik för sin filmning. Tycker du att det var en filmning och vad tycker du över huvud taget om situationen och filmare i allmänhet? Är det någonting som ingår i sporten?

Jag tycker det var en solklar filmning! Fel av Eduardo. Okej, vi kanske behövde ett mål, men inte på det sättet. Det är inte Arsenals stil. Arsenal spelar vacker fotboll och filmningar förstör fotbollen och man lurar bara domare. Så jag ser filmningar som fusk. Det händer ibland att man måste filma till sig en straff eller frispark men i en sån här situation så behövdes det inte. Jag blir inte besviken på Eduardo för en filmning. Det här blir förhoppningsvist hans första och sista filmning i hans karriär.

**

 • Fabregas har gång på gång varit tvungen att dementera uppgifter som säger att han skall till Barcelona. Vad tror du om situationen med Fabregas? Är han rätt spelare att bära kaptensbindeln? Hur länge kommer han att stanna i Arsenal?

Alla lag har en Fabregas. Liverpool har Gerrard. Chelsea har Lampard. Real Madrid har Lass/Xabi alonso, Barca har Xavi/Iniesta osv. Det är viktigt att vi behåller honom om vi inte ersätter honom med en "ny Fabregas". D.v.s. en rutinerad innermittfältare. Han själv har flera gånger sagt att han trivs och vill stanna i klubben. Jag tror Fabregas försvinner från klubben om vi inte vinner cl eller pl. Kapten är lite för mkt för honom. Almunia eller Van persie tycker jag borde vara kapten. Almunia i första hand van persie vice.

**

 • Vilka spelare har hittills varit en överraskning och vilka spelare har enligt dig svikit?

Eboue och Song. Jag visste att det här var Songs säsong. Jag har alltid gillat hans spelstil och blev inte förvånad över att han får så mkt beröm som han får av bossen. Eboue har däremot fått mig att bli förvånad. Jag har alltid velat bli av med honom. Men nu vill jag nästan ha med honom i startelvan. En riktig överraskning.
Svikit tycker jag Bendtner har gjort. Okej han har gjort assister och spelat bra, men av 16 mål på 5 matcher så måste något mål vara av honom. Hoppades på att han skulle göra 20-30 st tillsammans med R.V.P.

**

 • Detta publiceras ioförsig efter att transferfönstret stängts, men vilken värvning skulle du se som en drömvärvning, men även en realistisk sådan?

Jag skulle vilja ha en rutinerad forward och en rutinerad innermittfältare. Som forward vill jag ha någon målfarlig. Lika farlig som Henry kanske, men samtidigt smidig. En Kalou eller Wright-Philllips hade suttit fint. Som innermitt vill jag ha någon snabb, teknisk framspelare. Stephen Ireland? Melo hade varit perfekt, men tyvärr.

**

 • Om du fick ändra någonting i Arsenal (oavsett vad), vad skulle du då ändra?

Vet faktiskt inte.

**

 • Om nu Arsenal skulle bärga en titel nästa år - hur skulle du då fira det?

Du, det kommer firas ordentligt. Fattar inte vfr mina kompisar(barca och united fans) inte firar något.Sagna&Fabregas har något att säga + skadeläget at the moment!

God kväll! Välkomna till dagens inlägg! Matchen mot City närmar sig med små steg, men vi är alldeles för långt borta från den för att vi skall börja prata om den. Däremot tänkte jag ta upp lite annat som jag glömde i gårdagens ljudblogg. De flesta här verkar uppskatta den och jag har nästan bara hört positivt om den. Det är faktiskt fantastiskt roligt och jag vidhåller planerna om att få in lite gäster då och då. Dessutom finns det många som frågar hur många läsare jag har. Jag gillar själv inte att nämna några tal, men just eftersom efterfrågan är så stor är det lika bra att jag ger svar på tal. Om vi bortser från alla uppehåll under säsongen (sommaruppehåll, landslagsuppehåll m.fl) så har jag runt 15 000 - 18 000 läsare per månad. Jag själv är oerhört nöjd med den siffran och den stiger sakta men säkert. Tack för erat visade intresse! Alltid lika kul med folk som läser och kommenterar bloggen! Men nu till inlägget!

Jag tänkte ta upp en eventuell backkris mer än jag gjorde i går. Det kommer ställas en stor mängd frågor om vi skall förstärka försvaret eller inte, nu när Djourou blir borta så länge. Om Wenger ser Silvestre som ett tredjeval och om han inte planerar på att spela Song på den positionen så är i alla fall jag inne på en eventuell förstärkning. Det finns ingen chans i världen att Vermaelen och Gallas håller hela säsongen eller nästan hela säsongen. Ingen som helst chans. Silvestre och Senderos kommer att få spela matcher, det måste vi redan vara beredda på nu. Så länge inte Silvestre sätter på sig en Supermankostym så kommer han inte ställa till med under där bak. Att spela Song som mittback är ett alternativ och det är ingenting jag säger nej till direkt, men jag hoppas verkligen inte vi flyttar ner honom där, till och med om det bara är så för några matcher. Dels måste vi spela en spelare som inte gör sig bäst till på en defensivt lagd mittfältsposition (i detta fallet Denilson?) och sedan uppstår frågan vad vi gör om Denilson skadar sig?

Jag ser inte Diaby som en def. mitt och jag kommer inte att göra det heller. Rosicky och Nasri är båda offensivt lagda och detsamma gäller Ramsey och Wilshere. Fabregas kan förvisso spela på en liknande position, men han är långt ifrån lika bra som han är just nu på en "Song-position". Vad vi ska göra? Om det uppstår problem så ska vi antingen se till att köpa in en defensiv mittfältare under transferfönstret eller så lägger vi pengar på en mittback. Problemet är att om Ljungbergs lån blir verklighet, så får vi plötsligt ett överflöd av mittfältare. Att värva en mittback av världsklass blir även det rätt så pjåkigt då en stor majoritet är CL-bundna. Men som Wenger sagt och säger fortfarande: Att värva är inte enda lösningen på problem. Än så länge har inte en backkris skapats, men var så säkra på att den kommer komma förr eller senare. Det handlar om att vara bra förberedd. Att redan ha alternativ redo för hur man skall lösa krisen. Men annars kan vi lita på att Silvestre och Senderos gör sitt jobb och det är det alternativet jag tänker gå på än så länge. Vi vet inte hur framtiden ser ut, men av det spel vi visat upp så ser det ljust ut, väldigt ljust. Om vi fortsätter att spela det spel vi spelar just nu, så skall inga problem behöva uppstå. Eller hur?

Skadeläget i truppen är för tillfället följande:

Carlos Vela - fotskadad - tillbaka runt 26 september.
Johan Djourou - knäskadad - tillbaka runt feb-mars 2010.
Lukasz Fabianski - knäskadad - tillbaka runt 17 oktober.
Samir Nasri - brutet ben - tillbaka runt 17 oktober.

Spelare som nyss tillfrisknat från skador är följande:

Cesc Fabregas - kom in och spelade mot Belgien i förrgår.
Tomas Rosicky - finns med i Tjeckiens trupp och är i full träning. Kommer säkerligen vara med truppen till Manchester.
Theo Walcott - skall vara tillbaka till matchen mot City. Annars är han med all sannolikhet tillbaka mot Wigan.


På den officiella hemsidan finns en kort sammanfattning av vad våra spelare gjort och inte gjort under VM-kvalet och andra landslagsmatcher. Sagna - som spelade för Frankrike hela matchen - har ett och annat att säga:


“Of course we can do it [win trophies] At the beginning of last season we were sleeping. I don’t know why… maybe we were still on holiday. But when we started playing our own game, when we realised, we played better football.
I was 17 or 18 and playing in the fourth team against the seniors. They were 25 to 30 years of age, and we were teenagers, a young team like Arsenal. But we were playing better than them because we played as a team; we used to do everything together. The bet was I had to score two goals to change my hairstyle. That’s my father – not one, two! Afterwards, I called him and told him I’d done it. He didn’t believe me, but I did it and I remember thinking, ‘Now, I can do what I want.’”
En trevlig liten historia som säkert får er att tänja smilbanden. Det tråkiga är att vi sagt öppningsfrasen i flera år nu. När titlarna börjar ramla in? Förhoppningsvis redan nästa år (samma säsong - 2009/2010). Fabregas säger även han ett och annat trevligt:


"It hurts to lose in that way, but we were denied many opportunities and it was a very physical game - maybe too physical - but we showed that we will not be bullied by anybody. Clubs try not to let us play our style of football and some use questionable tactics, but we will not be intimidated by anyone. I know all about the speculation about Barcelona, but you have to understand I am a professional and I am an Arsenal player."

"We have made a good start and we can go on to do good things this season. You can never know what will happen in football, and it is always an honour to be linked with a prestigious club like Barcelona, who I know all about - but let's see how Arsenal does this season. I am sure we will win something soon. I am comfortable here and Arsene Wenger has helped me a lot and for that I will always respect him. I would like to win a major trophy again, but we will see."Jag kan, eller rättare sagt så vill jag inte ta ur endast vissa specifika ord och/eller meningar. Jag tyckte allt han sa är värt att läsa och jag hoppas att ni även gör det. Det går inte att förklara med ord vilken status han har i klubben. Verkligen alla supportrar, ledare och spelare älskar honom och det vore nästan en skam om man inte gjorde det. Varför behöver jag inte gå in på, jag skrev redan nog om honom i mitt specialinlägg om Henry&Fabregas!

Vad som händer nu? Absolut ingenting. Jag hoppas det finns nog med arsenalnyheter i morgon. Annars blir det ett inlägg där jag filosoferar om ett och annat. Men tills dess får ni ha det så bra! Ännu en gång ett stort tack till att ni läser bloggen! Hej!

Söndagen den sjätte september 2009!

God kväll. Jag tar upp följande punkter i dag! Lyssna och "njut"! (Glömde tyvärr ta upp ekonomin i klubben, men lovar att hålla det i minnet tills nästa vecka!)

 • Reaktioner på att så många spelare förlänger sina kontrakt
 • VM-kvalen samt Ramseys mål
 • Fredrik Ljungberg
 • Vad som väntar oss nästa vecka
 • Backkris på gång?

Enjoy!
Söndag by kicken


Bendtners mål mot Portugal!Ramseys mål mot Italien (U21)!


RvP:s mål mot Japan!
Den fjärde september 2009

God dag på er. Ni får ursäkta att det inte kom ett inlägg i går, men till och med om det skulle kommit så skulle det inte vara något större att läsa. Jag är inte den enda som ogillar landslagsuppehåll, men dem finns där och dem kommer fortsätta att finnas där. Det finns dock en hel del småsaker man kan rapportera och det är följande.

För det första har Arsenal överklagat den fastställda domen om filmningen av Eduardo. På den officiella hemsidan har man gått ut och meddelat att man finner det hela felskött. Om överklagan kommer ha någon som helst effekt får vi se. Det är hur som helst skönt att vi inte står och faller med filmningen, utan kämpar emot den, vad folk än tycker om incidenten. Meningen är att vi ska skydda våra spelare och det är exakt det Gazidis och company håller på med.

Bendtner
har som ni känner till skrivit på ett nytt kontrakt och säger följande om sin roll i laget:


It is important for me to play and when Arsene tells me to play a position I'll do that. Last season I played a lot from the left side and this season it's been on the right side but, like I said, I prefer to play up front. I am an attacker, not a winger.


Även jag tycker att Bendtner ska flyttas in i mitten. Nu ser Wenger visserligen RvP som den centrala forward han egentligen skall vara, men enligt mig gör Bendtner sig mycket bättre på den positionen. RvP är i ett 4-3-3 mycket bättre på kantytan där han kan skära sig in mot straffområdet. Det finns massor av typexempel där han visat sin förmåga att lura sig förbi försvarare från högerkanten och det är fortfarande ett mysterium för mig varför Wenger har RvP i en central roll.

Wenger har uttalat sig om sin käre kapten:


“He likes to play deep when you have the ball first, and then join in later. He’s a bit like Lampard in that. He wants to structure the game. Cesc likes to be at the start of things and then get on the end of things. And he can push forward more this season because he has two players around him who can defend.”


Well, det är exakt så jag velat att Fabregas spelroll ska se ut och vi har redan sett vilken effektivitet det haft. Fabregas har inte börjat säsongen bra, han har börjat den galant. Det var synd att han inte var med mot United, vem vet vad som skulle ha hänt då. Hur som helst lär han vara tillbaka mot City och då är det bara vinst som räknas. Med eller utan Fabregas.

Sanchez Watt vill att Wenger ska ha honom i åtanke när det vankas match. Han säger bl.a följande:


"I train with them a lot but it was great to get the chance to play with the first team. It was a great experience. [However] I don’t want to be a name who just played in the Emirates Cup. I want to be there in Arsène Wenger's mind just to show him that I'm there."
Jag har inte sett för mycket av Watt, men några reservmatcher här och där har jag ändå sett och det är en ung talang, det är det verkligen. Dock är han rätt långt ifrån en bänkplats och ännu längre ifrån en startplats och han kommer behöva några år till för att göra en "Bendtner". Dock är det mer än möjligt, speciellt i Arsenal. Så jag önskar honom lycka till.

Sedan har vi en hel del smånyheter som jag inte tänker fördjupa mig i, men som ni borde checka ändå! Bl.a har Fabregas startat en brand i sitt eget hus och Ramsey ser sig själv som ett djur. En djup och enormt intressant intervju med vår ryss finns tillgänglig här. En intressant krönika om var Uniteds pengar har tagit vägen finns även här.

Jag filar just nu på ett specialinlägg som kommer komma upp någon gång nästa vecka. Detta för att det råder en rätt så stor nyhetstorka. På söndag kommer en ljudblogg där jag kommer ta upp ett och annat som hänt i veckan. I framtiden ska jag även försöka få in gäster och annat intressant i ljudbloggen. Men tills dess får ni höra mig och mina åsikter. Vad som händer de kommande dagarna återstår att se. Självklart kommer det spelas kvalmatcher, men så länge inte någon skadat sig kommer det inte finnas mycket att rapportera om. Jag kommer dock fortsätta att skriva om det minsta lilla. Hörs imorgon!

Eduardo, Eduardo, Eduardo....

......

S
om ni alla vet så har Eduardo nu blivit tilldelad en avstängning på två CL-matcher i gruppspelet. Detta efter "filmningen" i matchen mot Celtic. Det känns exakt likadant som det kändes när jag skrev om Adebayor för mycket. Jag har knappt skrivit någonting om Eduardo och hans "filmning", men man har hört så jävla mycket om det. Forum, tidningarnas nätupplagor, vänner etc. etc. Kan vi inte bara glömma det för en gångs skull? Jag tänker ta och skriva av mig om Eduardos så kallade filmning, men det här är sista gången jag tar upp den i ett inlägg.

Vår käre kroat-brasse har aldrig haft på sig en fusktstämpel. Han har tvärtom blivit älskad av många och kommit med i listor över de mest vänliga och vad jag skulle kalla "kramgoa" spelarna. Efter den horribla skadan så har nästan alla känt med honom och hoppats att han skulle bli helt återställd så snart som möjligt. Eduardo har vad jag känner till aldrig filmat till sig varken en straff eller frispark i sin arsenalkarriär och då har jag ända följt Arsenal väldigt länge. Så, nu vet vi att han inte är fuskartypen som varken faller för lätt eller typen som inte reparerar sina misstag. Edaurdo har alltid stått på sina egna ben och spelat boll.

Men - det finns alltid men! - plötsligt ändrar två sekunder i en match någonting. Han blir som en fin tavla som blivit nedskvättad. Han blir inte längre den där Eduardo som har kliniska avslut och som är älskad av allt och alla. Han blir en fuskare, han blir en filmare, en 'idiot'. De flesta arsenalfansen var även dem övertygade om att det var en filmning och eftersom Eduardo inte gjort ett officiellt uttalanden om den specifika händelsen så kommer alla även i fortsättningen tro att det var en filmning. Men sedan finns det dem som inte vill tro på det. Ivan Gazidis kom med vad jag säger ett exemplariskt uttalande när det just gäller detta. Han sade följande:

“I think that if you have had an injury like that it’s fairly natural that you might want to avoid significant contact.”Jag tänker vara neutral i frågan. Jag säger varken att han filmade eller ej. Men jag säger att det Gazidis sa var ett bra svar på en sådan sak. Om det var rätt eller ej kommer vi ju aldrig få veta, men det lilla faktum att Eduardo sträckte upp armarna i luften var avgörande för de flesta. Om han skulle hållit armarna nere och den s.k filmningen inte skulle se så filmisk ut så skulle även jag vara väldigt kritisk.

.......
Wennman - "londonkorren" på AB - skrev en krönika om Eduardos filmning och jag tror inte jag varit så frustrerad på en artikel på länge. Han trodde det här skulle bli Dagen D och att alla filmningar skulle börja utredas. Okej, inte alla, men mestadelen. Att det här skulle bli någon sorts start på en massiv granskning av filmningar. Okej, jag överdriver lite, men budskapet fanns där. Ursäkta språkbruket, men Eduardos filmning innebär inte ett skit. En Celticspelare filmade till sig ett andra gult kort och blev utvisad, detta endast några dagar efter Eduardofallet. En spelare i Italien vars namn jag glömt filmade till sig en straff i premiäromgången. Ingen av dessa spelare kommer utredas eller granskas. Inte på något sätt. Ni kommer ihåg den extrema filmningen som Gamst Pedersen stog för i matchen mot Arsenal förra säsongen? Visst, om han skulle fått straffen med sig skulle det väl blivit en del skriverier, men det var verkligen ett extremfall, nästan extremare än nu, men ingenting hände med honom. Visst, för att bli utredd måste man få till det fina "deceiving the referee" och alltså få domslutet med sig, men vad kommer göras åt spelare som filmar solklart, men misslyckas med ändamålet?

Mjah, det finns många synvinklar, många om och men och många hit och dit. I slutändan kommer det Eduardo ställde till med alltid bli kallad en filmning, oavsett om vi vill det eller ej. Men samtidigt blir man än lika frustrerad på att Rooneys filmning aldrig utreds. Bara för att han får till det bättre och att det ser 'bättre' ut så skall det inte granskas? Det finns så många brister i det hela och det hoppas jag ni alla förstår. Nu kan vi ingenting annat göra än att svälja det som hänt och i bästa fall spotta ut det när det är över. Så kan vi glömma den här incidenten för evigt. Klubben har kommit med ett officiellt uttalande som kan läsas här.

Våra youngsters vann i går med hela 4-0 över Birmingham och det lovar gott inför fortsättnigen. Speciellt med Carling Cup så nära i kalendern. Wenger säger följande


“Of course [the race is on]. We have given out a few players on loan but we have a big squad and if you look at the number of players who did not play [against Celtic] then I believe we will have a competitive squad in the Carling Cup. Somebody in France told me that [against Celtic] our average age was 23.9 years old. If you look at the players who were on the pitch that night they all played in the Carling Cup – Bendtner, Song, Denilson, Fabregas even Clichy. They all started in the Carling Cup. That shows you how important it is to go through this stage.”


Alla ni som skyllt 1-2 målet på Almunia förtjänar en riktig känga nu. Inte en känga kanske, men ... någonting. Det visar sig nämligen att Almunia gjorde det en målvakt ska göra - dirigera sina försvarare och se till att de gör vad de gör. Enligt Diaby själv (läs här nere) så skall Almunia ha skrikit åt honom att ta ner bollen och rensa undan den. Almunia hade i detta läge gjort sitt, han litade på sin försvarare (i detta fallet en mittfältare) helt och hållet. Han behövde egentligen inte gå ut och ta det där inlägget. Varför skulle han behöva ha gjort det? Det fanns inte många Unitedspelare i närheten (knappt någon) och bollen hade redan flygit förbi det farligaste området. Diaby skulle bara ta ner den lugnt och starta en kontring. Istället nickade han in den. Han säger följande om händelsen:


"I have to forget it. I made a silly mistake and it's difficult to explain what happened. The goalkeeper called out to me to leave the ball, but it's all my fault. Even when I look back at the images I ask myself what happened, and I tell myself that it's just not possible. I was so wound up and soon after I rushed my shot because I didn't apply myself properly."


Har fått stå för en enorm stor del av kritiken efter att laget förlorat mot Man U.

Bendtner har skrivit på ett nytt kontrakt (förlängning) och ser till att hålla Arsenal troget. Han har älskat Arsenal sedan barnsben så det är inte så konstigt att han är så glad över att stanna så pass länge som han nu gör. En annan som gjort detsamma är Denilson! "Fabregas-till-Barcelona-ryktena" verkar ALDRIG ta slut, inte ens när transferfönstret är stängt. Det här är bara ett av flera bra exempel. Skrattretande om ni frågar mig.

Arshavin - som förresten sett till att ordna en personlig twitter - har sagt ett och annat om förlusten mot Man U:


“I am upset with the result. Yes, we suffered a first defeat, which, I think, should just give us additional strength. We will draw our conclusions from how this happened. Why did we lose? Once we scored, the team should not have retreated into our half, but instead should have continued to play our brand of game - to attack the goals of the opponent, rather than play to retain the lead. In the second half Manchester pressured us a litte and this ‘little’ was enough to score two goals against us. After that we started playing again, but it was already not enough. Three points lost.”Well, well, well. Ja, kanske därför, kanske inte. Vi förlorade, nu hoppas jag både vi och Arshavin lägger det bakom sig. Nu är det matchen mot City som gäller och den ska vi bara vinna. Mer om både ett och annat i morgon. Nu får ni njuta av den resterande dagen, hejjs!

Inga nyförvärv medan landslagsuppehållen går vidare!

Well, tomt, dött, öde. Det blev inte ens livligt under den sista dagen med öppet transferfönster. Visst, det kan fortfarande vara så att Arsenal värvat någon i smyg och inte går ut med det officiellt förrän senare i kväll, men det ska då mycket till om det är så. Ska man vara glad eller ej? Det låter jag er bestämma. Jag vill gärna skriva och det vet ni själva, men vad ska man skriva om när det är så dött? Jag får se till att planera ett specialinlägg under detta uppehåll, som ni kan njuta av. Men tills dess kommer det bli rätt korta och konsista inlägg från min sida. Har även bestämt mig för att ljudblogga en gång i veckan. Detta på grund av att jag vill få in lite mer variation, så det inte blir text, text och bilder i varje inlägg. Under uppehållt kommer även en eller två intervjuer läggas upp. Jag kommer även se till att skriva en hel del om mina åsikter och tankar kring framtiden. Men i dag blir det inte så mycket mer än några få nyheter.

Arshavin har skadat sig (dock inte så allvarligt) och Hiddink säger följande:

"Hopefully with some rest and intensive treatment we could get him ready for the Wales match. It's hard to give a definite answer right now but we should know more about his injury in the next few days."

 


 


Vi får hoppas på att det inte är så allvarligt, men enligt Hiddink själv så ska han kunna spela mot Wales, om han får lite behandling.

Wenger har ju dessutom sagt alldeles nyligen att han är glad med den trupp han har till sitt befogande:


"I feel we are equipped to challenge for the title. Frankly, when you see a comparable two performances of the two teams, you can recognise that."Personligen så tror jag att allt förändrades när exakt alla såg vilken briljant fotboll vi spelade mot Everton. Om vi skulle haft svårt på Goodison och inte spela lika bra mot Manchester United, så skulle åsikterna vara helt annorlunda. Nu har dock Wenger ingenting att skylla på, så han fortsätter med den trupp han har och förutom mittbackarna så ser jag inget större problem än en defensiv mittfältare. Men än så länge klarar vi utan den.

Angående Chamakh tror jag att de flesta här har läst att hans agent sagt att han är varken på väg till West Ham eller till Arsenal. Tråkigt för honom, men nästa år går han gratis till vilken klubb han än vill. Då blir det istället tråkigt för Bordeaux om han gjort en kanonsäsong. Rosicky är glad att vara tillbaka och säger följande:


“In my last training with Arsenal, I completed the full session. I do not feel that I’ve changed [footballing wise]. The best example of this was probably the Emirates Cup game with Atletico Madrid. Even though it was a friendly, the tournament itself was quite prestigious. My performance was rated as good, I was quite happy with that as I hadn’t played for a long time.”


Av det lilla vi sett av Rosicky hittills så verkar han fortfarande ha kvar sitt rappa steg och sina andra kvalitéer från den tiden då han kunde räknas som en av Europas bästa mittfältare. Men ända sedan dess att han blev skadedrabbad har det gått allt sämre och sämre och om han skall bli lika bra igen så krävs det att han håller sig skadefri. En spelare i vårt lag som spelar abnormt mycket, men ändå håller sig skadefri är Denilson. Det är smått otroligt, just med tanke på att han spelar på en position där man går in i många 50/50-dueller och tacklingar. Ändå har han lyckats hålla sig relativt skadefri och det är sådant man gillar med spelare som Denilson.

Sist men inte minst får ni det lilla roliga jag har att bjuda på i dag. Nämligen denna fantastiska video som demonstrerar för er vad som egentligen hände när Wenger blev uppvisad på läktaren. Det var allt för i dag, skriv gärna frågor till mig eller någon annan i kommentarerna och diskutera vilt. I love it!


RSS 2.0