Fr.o.m nu följer ni mig på Arsenal.se!

Tjenare! Det här lär bli sista inlägget på arsenalblogg.se. För er som råkat klicka er in här rekommenderar jag att läsa inlägget under. Jag kommer naturligtvis inte stänga bloggen, inte än. Det finns personer som inte läser så ofta och som inte vet om jag bytt plattform. Den här bloggen kommer ej uppdateras, utan bara finnas kvar under tiden, men det vore bra om alla hade den nya adressen. Den är nämligen följande:


http://www.arsenal.se/index.php?option=com_myblog&blogger=9361&Itemid=59Låter inte lika catchigt som arsenalblogg.se, men det ska ordnas i framtiden! Eftersom jag nu måste lära mig ett nytt bloggprogram (där jag skriver och publicerar inlägg) är jag nybörjare. När ni klickat er in på den nya bloggen klickar ni på läs mer för att läsa hela inlägget. Verkar inte bli så för de andra bloggarna, men det kanske beror på att jag skriver så långa inlägg. Det kommer även dyka upp en ikon i menyn där det antagligen kommer stå "kickens blogg". Ni kan även hitta nya inlägg direkt på förstasidan. Titta ner under "blogg" och så ser ni direkt om någon (jag) skrivit ett nytt inlägg. Jag kommer även föra över alla inlägg jag gjort här manuellt på den nya bloggen, så ni behöver inte oroa er att de kommer gå förlorade!

Dagens inlägg - matchrapporten - hittar ni här! Så, tack för allt ännu en gång och kommentera vidare på min blogg på arsenal.se! :)

Arsenalblogg byter plattform!

God dag! Well, jag vet inte vart jag ska börja riktigt då det här kan komma som en stor överraskning för de flesta. Jag vet att folk här kommer vara både positiva och negativa till denna flytt och innan ni kommenterar vill jag gärna att ni läser igenom hela inlägget!

Jo, det är nämligen så att jag för cirka en månad sedan blev kontaktad av arsenal.se som blev enormt imponerad av min blogg och kom med ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Ända sedan dess har det skett förbedelser inför lanseringen av min "nya" blogg som kommer komma upp (redan är uppe) på arsenal.se. Arsenal.se är och har alltid varit den största supporterklubben för Arsenal i Sverige och när jag fick reda på att de ville ha med mig "i gänget" så kunde jag till slut inte låta bli att tacka nej.

Jag vill vara ärlig med er och därför vill jag att ni ska veta att jag tänkte länge över förslaget innan jag tackade ja. Jag funderade både på det ena och det andra och på för- och nackdelar och exakt allting annat som skulle ske i och med bytet. Det var aldrig ett enkelt beslut, men i slutändan insåg jag att det här bara var ett måste.

Jag tänkte mycket på er - mina läsare - och vad ni skulle tycka om det. Jag vet att det finns de som inte kommer gilla det här bytet och jag accepterar det, men jag vill att alla ska veta att allting kommer vara likadant på den "nya" bloggen. Det kommer fortfarande vara jag som skriver, det kommer komma inlägg varje dag, det kommer komma ljudbloggar och det kommer komma mer "utfrågningar". Allt kommer vara likadant förutom att bloggen nu kommer sitta fast på arsenal.se och att designen försvinner. Just designbiten är något som även jag tycker är tråkigt, då jag vet att den här bloggen har en väldigt fin och komfortabel design. Nu får ni klara er tills sommaren med den bloggdesign som finns tillgänglig på arsenal.se då det med stor sannolikhet kommer ske vissa ändringar på bloggavdelningen.

Precis som nu så är det helt gratis att läsa bloggarna och nyheterna på arsenal.se och ni kan kommentera mina inlägg lika flitigt som ni gjort på sistone. I slutändan har ingenting ändrats förutom plattformen.

Jag hoppas verkligen att alla som läser den här bloggen följer med över till arsenal.se (ni behöver som sagt inget medlemskap) och läser min blogg lika ofta där och kommenterar lika flitigt som ni gör nu. Det skulle glädja mig enormt om ni gjorde det! För att nämna några fördelar med bytet så kommer jag förutom att skriva blogginlägg komma med färska nyheter på huvudsidan. Jag kommer vara med och utveckla sidan och det finns många intressanta idéer (vill inte avslöja någonting) som kan bli verklighet inom en snar framtid. Dessutom breddas min läsarskara och jag får mer läsare! Jag kommer även kunna känna mig säker på en fast och stabil plattform.

Alla inlägg som jag någonsin publicerat här (en hel del...) kommer föras över manuellt de närmsta dagarna. När det är klart så kommer jag helt och hållet hålla till där och jag hoppas att ni gör detsamma! Som jag skrev igår så trodde jag aldrig att bloggen skulle växa sig så stor som den trots allt gjort och jag vill verkligen tacka exakt alla som på något sätt bidragit till det. Alla läsare, alla vänner och alla som någonsin kommenterat bloggen. Ni har haft en större del än vad ni anar! Jag vill härmed sätta punkt för ett avslutat kapitel och öppna bladet för ett nytt och kanske ännu mer spännande kapitel. Jag hoppas ni följer med mig på resan! Tack så mycket för allting. Hej!

Inför: West Ham - Arsenal + en hel del annat!

Jakten på denna buckla startar imorgon klockan 17:15!

God
kväll kära läsare! Det händer inte så mycket just nu och en del beror ju naturligtvis på att det nyss firats nyår. Huvudtemat är FA-cupen där ganska många lag redan idag spelat färdigt sina matcher. Jag har ännu inte hunnit titta på resultaten, men jag antar att inga större skrällar skedde. Ni får gärna kommentera om det trots allt hände något anmärkningsvärt. Imorgon är det vår tur att spela match och det blir ingenting annat än ett hett londonderby vi kommer få uppleva!

Jag
har redan skrivit lite och laddat upp inför matchen i gårdagens inlägg, så om ni vill läsa lite extra hänvisar jag till gårdagens inlägg (dvs till er som inte läst det än). Så, vad ska vi förvänta oss imorgon? Personligen tror jag det blir en tät match och det på grund av att vi inte kommer ställa upp med vårt bästa lag. Jag är rätt så säker på att flera spelare som inte spelat på länge kommer få chansen (se: Senderos, Silvestre, Fabianski, Vela m.fl) och att vi antagligen kommer ha det rätt svårt mot ett tufft West Ham.

Förra gången vi spelade mot West Ham (Premier League) slutade det med 2-2 efter att vi lett matchen med två mål med femton minuter kvar. Ödesdigra misstag kostade oss en trepoängare och jag hoppas inte på en repris imorgon då det kommer handla om avancemang och inte poäng. West Ham kommer att spela exakt lika tufft och fysiskt som de brukar göra, så det gäller att hålla sig borta från skador eftersom nya skador är det minsta vi behöver i nuläget.

Vi kan förvänta oss en tät och väldigt spännande match där båda lagen kommer få både en och annan chans då jag faktiskt inte tror att West Ham kommer backa hem. Jag tror de tänker satsa framåt och Arsenal satsar framåt i varenda match, så det kan bli en rätt så intressant match där det laget som tar vara på sina målchanser bäst vinner. Vi har tyvärr den man som jag tror skulle gjort mest skada mot ett sådant här motstånd - Robin Van Persie - borta, men däremot har inte West Ham sin frontman - Carlton Cole - heller tillgänglig. Det ger åtminstone mig anledning att tro att vi imorgon kommer få se en hel del missade chanser. Det enda jag kan hoppas på är att vi imorgon kommer vara lika effektiva som vi varit de senaste veckorna. Jag hoppas även att Ramsey får starta, då han kan ställa till med både det ena och det andra om han spelar lika bra som han gjorde mot Portsmouth.

Får Ramsey chansen igen?

Skadelistan har uppdaterats och Denilson vet vi att han är skadad, men vi har ännu inte fått officiella rapporter där vi får veta hur länge han blir borta. Walcott är borta två veckor med en bröstskada och Clichy beräknas vara tillbaka redan runt tionde januari. De andra spelarna har en del tid kvar att läka sina skador på. Bendtner är efter Walcott, Fabregas och Clichy den spelare som lär vara tillbaka i spel tidigast, nämligen i slutet av januari.

Vi befinner oss trots allt i ett nytt decennium och i år 2010. Wenger vill sammanfatta år 2009 väldigt kort:


Overall 2009 has been a positive year. Let's continue to improve in the new year, and that is normal because we are a young team and should improve. This time last year we came out of a difficult period, so I am much more optimistic about the year ahead now than I was this time 12 months ago.


Let's be optimistic! Om mötet mot West Ham samt FA-cupen säger Wenger följande:


We want to win this game, it is as simple as that. We want to get into the Fourth Round and therefore we will just try to combine two things – to protect our other challenges and be competitive in the FA Cup. That's where my target lies, to combine all these challenges together without affecting the results of the team.

Yes, the Premier League is always more important [than the FA Cup]. But we are looking after trophies in the eyes of the fans, so the Cup is important to me as well.  However the Premier League is so hard that you want to take care of your position. And maybe West Ham are in a bit of a similar situation to us in that sense right now.

I will change some players that is for sure. But while the Carling Cup is, for us, exclusively for young players, the FA Cup is one to win. A Cup is a Cup and we want to do well. A season is judged on the overall achievement. People look to who has won the trophies but I look as well at how we have done and how consistently we have played.Han har som sagt både det ena och det andra att säga. Han lägger mer vikt på FA-cupen än på Carling Cup, men fokus ligger fortfarande på ligan där vi befinner oss i ett bra läge. Jag hoppas dock att han inte vilar för många spelare, då det kan fucka up matchen imorgon. Jag skulle behålla ett par spelare från matchen mot Portsmouth, bl.a Ramsey, Diaby, Eduardo, Sagna och Traoré. Att rotera alltför mycket ökar risken för en sämre utgång och att åka ut i FA-cupen redan i tredje omgången är väl någonting som knappast någon vill. Ända har vi tuffast tänkbara motstånd i West Ham - redan i tredje rundan! Hur som helst, jag är optimistisk och jag tror på en arsenalvinst, oavsett vilka vi ställer upp på plan imorgon!

En spelare som väldigt gärna vill spela är Silvestre och han säger följande:


Of course it is frustrating not to play, because that is what everyone wants to do at the end of the day. But it is also part of the game to be ready for any opportunities so you have to look on the bright side - I am fit, I can play in different positions and I have also had the responsibility to lead the young side in the Carling Cup. I enjoy it and have been proud to do it - and let's see if my experience can help the team more in the second half of the season.

I am very pleased with the last few weeks, because since the game against Chelsea we have caught many points back on them, so it is quite amazing. That is why I believe in what I have been saying for a while, that it is just down to us now, down to our consistency and how much effort we can put into every game. Let's focus on our own performances because at the end of the season, our position will be determined by that and nothing else.Gång efter gång betonar Silvestre hur hans erfarenhet kan hjälpa laget. Jag är inte säker på vilket sätt han gör det. Om han visar det i omklädningsrummet, träningarna eller under matcherna. Däremot vet jag att han försöker och så länge han försöker så kan jag väl inte klaga. Jag måste erkänna att han sett bättre ut under de matcher han spelat den här säsongen än förra säsongen, men jag är fortfarande väldigt osäker varenda match där vi startar med Silvestre. Vad jag sett, hört och läst har han väl heller inte gått hem hos fansen. Hur som helst får vi alla hoppas att han gör sitt bästa imorgon - om han får spela!

Silvestre - får han chansen imorgon?

Transferryktena fortsätter att florera och vi blir för tillfället starkt förknippade med Huntelaar (trots att Wenger sagt att han inte är intresserad av honom) och Ruud Van Nistelrooy. Dessutom fortsätter alla jävla rykten om att Fabregas ska lämna och den här gången hittar vi det mest absurda ryktet här. Där skrivs det att Inter ska försöka sälja Balotelli för att få pengar till att lägga ett bud på Fabregas. Jeeeeesus.... Jag antar att alla här är lika trötta som mig på alla dessa rykten. Som tur är så vet vi var vi har Fabregas och han är lojalare än många andra spelare i världen.

Hur som helst, det var allt för ikväll! Jag hoppas att så många som möjligt samlas på mIRC imorgon för att följa matchen med fellow arsenalsupportrar. Jag kommer finnas på twitter då och då och kommer även sitta och läsa alla era kommentarer. Matchrapport kommer efter matchen, precis som vanligt. Nu hoppas vi på en storvinst! COME ON YOU GUNNERS!

Transferfönstret öppnar och uppladdningen inför FA-cupen fortsätter!

Arsenal vann FA-cupen 2005, får vi be att få en repris i år? (Notera en vilt jublande Fabregas i bakgrunden)!

God
dag (snarare natt!)! Jag hoppas ni hade en riktigt mysig, rolig och underhållande nyårsafton, det hade iallafall jag! Efter att ha läst alla fina kommentarer märkte jag att årskrönikan blev mer lyckad än jag trodde vilket är riktigt roligt, precis som vanligt! Och ja, äventyret lär helt enkelt fortsätta år 2010. Jag vet inte vad vi har framför oss, men 2010 kan bli extremt roligt för oss arsenalsupportrar - om allt går vägen det vill säga. Hur som helst, nu till dagens inlägg!

, spelaren som spelat briljant hela december igenom belönades igår med ett nytt kontrakt och vad har Diaby själv att säga om det?:


Yes, of course. I'm very happy to sign a new contract with the Club. It shows my long-term commitment to Arsenal. I'm very happy here and I love the Club which is why I'm so pleased to extend my contract. It's a good thing and hopefully we're going to have some great years here.

I think that we have to be really consistent [to win a title]. For the last six months we have to be really consistent and win games. The team is ready, the spirit is there and the quality as well so we have everything to win the League and even the Champions League as well.Jag kan bara hoppas - precis som alla andra arsenalsupportrar - att Diaby håller sig i form och framför allt håller sig skadefri. Om han slipper åka på någon slumpmässig skada och blir fortsatt matchad i startelvan ser jag inga hinder för honom som skulle resultera i att han skulle spela sämre än vad han gjort. I så fall skulle det vara motivations- eller inställningsproblem, men jag tror Diaby har lärt sig det efter alla sina problem och med självsäkerheten på topp är Diaby en mittfältare utav världsklass. Hoppas, hoppas, hoppas verkligen han håller sig i form!

, transferfönstret är fr.o.m nu öppet och alla klubbar i ligan har nu tillgängligheten att sprätta upp lite pengar för en och en annan spelare. Arsenal har som de flesta vet inte varit klubben som monstervärvar spelare, men som många säkert läst har vi redan knytit till oss en anfallare. Nämligen 16-åringen Wellington Silva från Brasilien. Silva är ett jättelöfte som för tillfället spelar i Flamengos a-lag. Silvas agent har själv bekräftat att övergången är helt och hållet klar genom att säga följande:


We completed the transfers last week, he is already an Arsenal player and Fluminense has already received some money.


Wellington Silva var utlånad till Arsenal förra året och imponerade stort. Bl.a gjorde han fyra mål när Arsenals U16-lag mötte Norwich. Sedan dess har Wenger varit fast besluten vid att värva ynglingen och han ansluter till Arsenal i januari 2011.

Så här ser alltså nyförvärvet ut!

Samtidigt så får man naturligtvis se det som en värvning inför framtiden och inte nuläget. Wenger håller enligt honom själv fortfarande ögonen öppna på transfermarknaden, men han anger att laget sprutar in mål, trots att vi inte har en centertank i anfallet:


Robin Van Persie and Bendtner contributed to many of the 51 goals we scored. They were both in outstanding form and we miss them. But on the other hand we have played 19 games and if you multiply 51 by two it is over 100 goals for the season. That is absolutely tremendous and people don't realise how efficient we are going forward.

I can understand that people are scared because we are short [up front]. I don't deny that, but I always hoped for a long time that Bendtner would be available at the beginning of January but that is not the case now. So we have to look somewhere.Jag blev aningen lättad av att han lade till det sista (den sista meningen). Trots att vi har gjort flest mål i ligan får man komma ihåg att väldigt många av dem kom när vi hade Robin Van Persie och Bendtner tillgängliga. Ända sedan RvP och Bendtner skadade sig har vi endast lyckats göra 15 mål jämfört med de 36 vi hade gjort innan. Nu vet jag själv att tidsmåttet eller vad jag ska kalla det inte stämmer, men det krävs inget geni för att se att vi har haft det svårare för att göra mål ända sedan de två blev skadade. Vi saknar en centertank och det mycket.

Trots att vi spelar ett sådant spel som resulterar i mål från alla håll och kanter så får man inte gå under stolen med att vi saknar en spelare som RvP, Rooney eller Drogba. Jag hoppas innerligt att Wenger har modet att köpa/låna en sådan spelartyp i januarifönstret. Trots att vi har ett bra lag med ett par talangfulla anfallare så kommer ett par anfallare alltid att vara på skadelistan och för att vinna ligan krävs det att man vågar riskera saker och ting och här finns ett gyllene läge att göra det. Jag vill varken köpa sönder, förstöra eller på något annat sätt försämra det lagbygge Wenger byggt upp, men för att vinna ligan/CL/FA-cupen krävs det att man har en sådan spelartyp som vi saknar. RvP lär inte spela någonting alls resten av säsongen och det kommer i vår bli extremt viktigt att rotera truppen och desto bättre spelare vi har tillgängliga, desto bättre chanser har vi att vinna en titel. Logiken är enkel. Jag tror på det här laget även utan en värvning, men jag anser att en värvning av en centertank skulle förbättra våra chanser till en titel. Vad tror ni?

Om Bendtner inte skulle varit långtidsskadad skulle det kanske sett annorlunda ut - vem vet?

Samtidigt betonar Wenger att han inte planerar att någon spelare lämnar truppen. Förutom Senderos som kan komma att lämna (isf krävs det en ersättare) så ser inte jag heller någon spelare som skulle lämna. Inte nu iallafall. Vi har dessutom förknippats med ett par anfallare den senaste tiden. Nya, fräscha och väldigt lösa rykten säger att vi är intresserad av allt från Luca Toni till Ruud Van Nistelrooy. Precis som vanligt så är 99 % av allt påhittat eller baserade på extremt lösa rykten. Wenger har dessutom sagt att han för tillfället inte är intresserad av Huntelaar och att det antagligen inte finns en chans för någon klubb alls att värva Chamakh just nu (i januari) när det går så bra för Bordeaux.

Annars så peppas det för fullt inför mötet mot West Ham (derby igen!) i FA-cupen där Wenger kan komma att ställa över ett par spelare:


Yes I will rotate. We had a few players who played on the edge the other night (against Portsmouth) and I will try not to take too big a risk for some players who are medically vulnerable at the moment, and protect one or two more. But we will have just as strong a side as we had at Portsmouth.

We have a big test with Senderos, he could be back. He has had an inflammation under his foot and every time he started to play the pain came back. That's why I am a bit cautious but he will have a definite test and we will see how he responds to that. He is physically very sharp because he has worked a lot with our fitness coach (Tony Colbert). I just want to see now how he responds in training. I don't know yet, it is too early. I still have 48 hours to decide.Jag hoppas innerligen att Senderos blir spelklar för jag är nog inte den ende som vill se mer av Senderos! Så länge han är skadefri så skulle jag mer än gärna se honom som tredjeval när det gäller mittbackar. Jag skulle av någon anledning vara mycket tryggare och känna mig mer säker om Arsenal hade Senderos som tredjeval. Därför hoppas jag han gör väldigt bra ifrån sig mot West Ham (om han nu får chansen). Han lär nog oavsett insats inte ta Silvestres plats, men ja, man kan ju hoppas åtminstone! Jag hoppas dessutom att samme man - Silvestre - också får spela så att båda ordinarie mittbackarna får lite nödvändig vila. Det skulle minst sagt vara ett under om både Gallas och Vermaelen höll sig skadefria en hel säsong.

Gallas och Vermaelen har haft ett gediget samarbete i år!

Wenger har siktet inställt på Premier League - även därför han roterar - men anger även att FA-cupen är en viktig cup:


I will have to rest some players because there were some knocks again against Portsmouth. We want to win, but we want to protect our home games against Bolton and Everton as well. Bolton becomes a very important game for us as we want to keep our momentum going. I will change some players that is for sure.

The Premier League is always more important than the FA Cup as we’re looking after trophies in the eyes of the fans. The FA Cup is important to me as well, but the Premier League is so hard that you want to take care of your position. West Ham is in a bit of a similar position. A cup is a cup and we want to do well, but a season is judged on the overall achievement. People look to who has won the trophies, but I look as well at how we have done and how consistently we have played. This team is enjoyable to watch, but also to manage because I want to win every game.Ännu
en gång kan jag inte hålla med fullt ut. Visserligen tycker jag det är rätt att vila ett par spelare, men jag anser att man i år borde lägga mer vikt på FA-cupen. Vi har inte en vunnit en titel på fem år och som jag betonat flera gånger förut så är det bara en förbannad titel det här laget saknar. Laget tror på sig själva (lagspelarna) och på laget, men det är en helt annan skillnad när laget vunnit en titel. Då ser man det inte längre som en omöjlighet och en helt annan självkänsla infinner sig i truppen. Manchester United hade en liten titeltorka där de knappt vann något under tre år, men så plötsligt vann man Carling Cup och laget började rent ut sagt håva in titel efter titel. Jag vet att jag tagit upp det exemplet tidigare, men jag tar gärna upp det igen. En titel för det här laget skulle innebära mer än vad många tror. Därför tycker jag att FA-cupen har ett stort värde i år, trots att jag förstår Wengers resonemang. Men så länge vi är med i titelstriden i Premier League och är med på allvar i Champions League bör naturligtvis fokus läggas på dessa tävlingar, men om Wenger har chansen att på något sätt ställa upp med ett starkare lag i FA-cupen (lite senare i tävlinge) så ska han inte tveka att ta den.

, det var alltför idag, eller rättare sagt inatt. Jag hoppas ni har det bra tills imorgon! Njut av ledigheten - om ni har sådan dvs - eller njut av ett nytt år. Tack så mycket för allting, hörs!

RSS 2.0